Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ima li ko preporuku kakvog zastitnog stakla za zakrivljeni ekran ?
    Je li neko probao onaj hidrogel,kao zastitno staklo od hidrogela ? To sam vidio jednom na telefonu,nekako je mekano i pojave se udubljenja i neravnine,nakon duze upotrebe.
    Trenutno sam postavio kaljeno staklo koje je ljepljivo samo po rubovima i to je smece...na sredini displaya ima balon i ne prima dobro touch naredbe,jer je odignuto od displaya.
    Drugi problem je sto ne radi skoro nikako opticki skener otiska prsta...tako da cu ovo sranje morati skinuti najvjerovatnije...tacnije ima i 3d skener lica,pa to pomaze i moze se koristiti i bez otiska prsta,kao iPhone.
    Jos ima opcija ono kaljeno staklo sa UV ljepilom ali to sam vidio da je muka skinuti i ocistiti display poslije,ako se bude skidalo ili moralo mijenjati.

Nekako sam najblizi nekoj foliji,samo da se ne grebe display ono u torbici od kljuceve i ostalih stvari a od zastite displaya svakako i nema neke zastite osim srece.

2. Reznor

Reznor Overclocker

Za te zakrivljene samo te zaštite s nekim jakim ljepilom sve ostalo je bacanje para. Obična kaljena stakla ne prijanjaju dobro i samo spadnu ako maska dodiruje staklo. Sve isprobah još na S7 Edge i Note 8. Joj Note 8 mi baš nedostaje, odličan telefon je bio, a opet ivice mu nisu bile toliko curved kao na S7 Edge.

3. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

4. Haker

Haker Veteran foruma

Što ovaj telefon ima dobar dizajn iako je bilja

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

5. zippoo

zippoo Veteran foruma

Izasla Xiaomi 15 serija i evo vec recenzije pa pogleda koju.
    Obicni Xiaomi 15 kazu svi da je trenutno najbolji kompakt,bukvalno nema mane...kamere vrhunske,baterija povecana ,dizajn jos doradjeniji. Kvalitet izrade vrhunski.

Ultra isto odlicna,kamere u samom vrhu kao i ovogodisnji flagshipi od konkurencije.
    Cijenei ste kao prosle godine...obicni 1100 Eura 16/256 GB ali ce ici promocije i popusti...u Hrvatskoj dobijes gratis romobil u ovu cijenu
    Ultra cijenom ide 1500 eura i isto dobijes skuter gratis.

Xiaomi je sustigao pa i prestigao konkurenciju i na polju softwarea i na polju hardwarea i zato su i cijene identicne kao kod drugih.
    Svi hvale HyperOS kako je fluidan i bez bugova na svim recenzijama.

6. zippoo

zippoo Veteran foruma

Takodjer je i Samsung danas predstavio svoju novu A seriju telefona.
    Sada u seriji imaju samo 3 modela...izbacena je A1x serija...sada imaju A2x,A3x i A5x modeli.

Osim blago promijenjenog dizajna kamera (sto pozdravljam), nema nista uzbdljivo ni posebno u danasnjim novim telefonima.

7. Haker

Haker Veteran foruma

Doslovno gledao dvije recenzije na obe bugovi uključujući na ovoj sto sam postao na forum

Izrada i kamere top, software I dalje los, sve i da nema bugova dizajn interfejsa je los

8. Reventon

Reventon Veteran foruma

Samsung Galaxy A56 ima bolji procesor i brze punjenje u odnosu na A55. Nesto veci ekran 6,7 u odnosu na 6.6". Ostalo isto, glavna kamera ista, prednja cak losija kod A56.

9. Stevie_Ray

Evo neki dan nalijepio novo zastitno staklo na ovaj svoj iPhone. Ko nov telefon, hehehehe. Cudo koliko se oleophobic premaz potrosi nakon tri godine.

A sad bez zajebancije, ne vidim nista na ovim novijim telefonima, ukljucujuci i ove naj-top-ultra, da bi me vise privuklo. Mogu ovaj nosat jos narednih 5 godina. Mozda fakat i budem.

Mislim da nisam 3 godine procitao nijednu rezenciju mobitela, osim sto sam sestri jednom trazio telefon, ali to je drugo. Nisam radi sebe, jer me toliko ne zanima. A prije se nekad cesljale vijesti.

Ovo je bukvalno 3770K mobitel a mi zivimo u eri Skylake procesora.

Sent from my iPhone using Tapatalk

aNaToMiC ! likes this.
  10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Svi koji su u recenziji imali bugove,rekli su da su dobili predprodukcijski telefon sa softwareom. Ali neki bug ne znaci lose animacije ili losu optimizaciju,cak i na predprodukcijskim telefonima. Svi hvale fluidnost HyperOSa,svi osim tebe,koji uopste ne koristis Xiaomi i HyperOS :D
    Ti si ipak glavni tester Xiaomi telefona,ti sve znas :D:D:D

I to sto je tebi ruzno,nekome drugome je prelijepo. Evo ja nemam nijedne zamjerke na software ,koristio godinu HyperOS 1.0 a sada je i 2.0 vec neko vrijeme aktuelan. Bukvalno svaka recenzija telefona sa Hyper OSom je pohvaljena...samo si ti glavni pljuvac. Evo imas i recenzije Redmi Note serije sada.

A ajde sada malo poFali nam iPhone i Samsung,nisi dugo :D:D:D

11. zippoo

zippoo Veteran foruma

Slogan tehnoloskih kompanija sada je "Nazadak kroz vrijeme" :D

12. Haker

Haker Veteran foruma

Nemam sta hvaliti, cuj dali predprodukcijski software za zvaničnu recenziju, yeah right
    Isto kao sto apple i google imaju neke stvari u beta verzijama zauvijek najlakši način za ograditi se.
    Imam xiaomi tablet ne znam o čemu pričaš. Neki dan drug kupuje telefon, preporučim mu 14t naspram pixela 8a, jebiga, kako god kinezi uvale bolji hardware za isto love, kome ne smeta taj Mickey mouse software sve pet.

13. zippoo

zippoo Veteran foruma

Da...svi recenzenti su rekli da su dobili telefone sa takvim softwareom...sto mozes i cuti,ako pregledas par recenzija.
    Evo recimo to se spominje i u ovoj recenziji i ima bug sa vremenom.
    Logicno je valjda da su dobili telefone mjesec dana prije premijere,da mogu testirati i napraviti recenzije a ne da su danas radili recenzije,na dan kada je izasao telefon.

Evo ovaj sa Bajtbox kanala cijelu godinu dana je koristio proslogodisnji Xiaomi 14 i valjda je mjerodavan da kaze sta je na ovom bolje i popravljeno,za razliku od tebe,koji volis da malo seruckas :D
    I ja uopste ne branim Xiaomi niti uzdizem,samo ne mogu ovakvih preseravanja i komentara,koje ti plasiras.

ECeh likes this.
  14. 7mediN

7mediN Novi član

ja sam na 13 pro skoro 3 godine, i zadnjih par dana razmisljam o upgrade na 16 pro, najvise zbog prostora.

doduse ne vidim ni ja nista specijalno na zadnje tri serije, osim dynamic islanda, mada imam osjecaj da i on samo smeta.

15. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja sam nedavno uzeo Honor Magic 6 Pro,koji isto ima 3D skeniranje lica kao i iPhone i iste funkcije Dynamic islanda i ugodno sam se iznenadio kako je dobro implementirano za audio,video,pozive i jos neke stvari. Meni je isto na prvu djelovalo kao prevelika rupa a sada kada koristim,odlicno mi je implementirano...pjesme,video,cak animacija zumiranja ide gore u island a ne dole u dno.
    Tako da vjerujem neces imati problema sa tim,iako jeste povelik otvor u ekranu.

7mediN likes this.
  16. Qler

Qler Veteran foruma

Samo mi reci da li na telefonu od 2k KM i dalje imam reklame u samom OS-u? Ako je odgovor da, moš ga jebat...

17. zippoo

zippoo Veteran foruma

Sve sto ima na Samsungu,ima i na Xiaomiju. Tako da oba mozes jebati :D

Btw. Reklame,preporuke i sakupljanje podataka se na BAS SVAKOM telefonu ugase prilikom prvog postavljanja telefona,tako da sve one plave prekidace koji su po defaultu upaljeni,ti ugasis.
    I onda ce telefon biti osjetno bolje mjesto za koristenje. I ovo nema veze sa proizvodjacem.

18. 7mediN

7mediN Novi član

pa onako nije zbog velicine, skoro je ista rupa ko na 13, nego imam osjecaj da cu stalno fulat, pa ostavljat fleke po kameri.

ali hvala ti na inputu, porucio sam pa javim utiske.

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa kamera je ispod displaya i kada nalijepis zastitno staklo,onda neces nista prljati ,tj. lako se cisti i sa displaya i sa stakla,kako god

20. Stevie_Ray

Ma kakav dynamic island, zanemariv feature totalno. Nema nista sto je izaslo, ni u software ni u hardware, u zadnjih nekoliko godina. Najveci skok je bio iPhone X zbog novog formata ekrana. XS je bio mali update, iPhone 11 je jos uvijek imao LCD, iPhone 12 je dobio 5G ali imao jadnu bateriju, iPhone 13 je dobio mnogo bolju bateriju. Onda su neke inovacije prestale. Obicni iPhone 16 je i dalje 60Hz recimo.