Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

pa uzeo bi i ja S2 bez razmisljanja da su bolji primjerci,ali ovi su pprilicno osteceni sa strana
    ne bi da dajem pare za ostecen uredjaj star 3 godine a mogu za iste uzeti,alo slabiji a noviji ili cak nov
    samo nisam znao da je u ovom cjenovnom rangu ovako malo modela koji se daju razmatrati

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Lumia 900 je vec zastarila. Lumia 520 je puno bolji izbor jer ce dozivjeti minalno WP8.1, a promjena WP8->WP8.1 je cak i veca nego promjena WP7->WP8. Ako je 250KM limit nemam nista drugo za preporuciti.

I bolje ce te sluziti nego S2, to budi siguran.

3. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Lumia 900 ni slucajno
    Ganjaj lumiu 620 ili 625 ako se bude mogla navi za te pare

4. zippoo

zippoo Veteran foruma

necu tu,mali diplay ...3.8 inca...treba mi mininalno 4 a idealno 4.3 inca
    nista onda,vidjeti cu jos a ovu nokiu 520 mogu uzeti vrlo povoljno polovnu,pa cu i to vidjeti,ionako mi se ne daju velike pare za telefon
    zna li neko,moze li kamera na 520 posluziti za normalnu upotrebu,nadam se kamera nije ono zadnji rang

5. dino73n

dino73n Veteran foruma

Skoro je moj brat kupio jedno 3kom Lumia 520 od onog naseg lokalnog dilera Sulje sto je radio u Konzumu,komad bio 150km,100% novi telefoni,ono doneseni iz vana i dekodirani.Pa eto kontaktiraj ga pa vidi ima li jos.

6. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Mogao bih mu se i ja javit onda. :D Taman da uzmem sestri telefon.

7. zippoo

zippoo Veteran foruma

danas sam vidio sulju,bio kod mensa,kada sam gledao telefone :D
    dobra je to cijena,nije puno para a ako dosadi,moze se prodati i kupiti nesto drugo
    mada sada gledam ove lumie,za mene bi idealan bio 820 model,dobra velicina,dobra kamera,wp8
    da mi je to uganjati a vidim po piku,nema ih puno ,ima novih ali skupo mi je to
    tnx dino,sada cu sulji poslati poruku,imam broj
    edit:
    evo sada sam kontaktirao sulju,ima po 150 KM ali nisu nove,polovne

8. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Racunaj da nemas blica na 520. Kamera je ok, ali nista od slikanja navece.

9. zippoo

zippoo Veteran foruma

evo sada sam vidio i to :D
    nije da sam neki slikaros ali mi ledica vise treba kao baterija,prosli telefon to nije ima a sada cu gledati da ima
    mada ova cijena od 150 KM je primamljiva :D,jos je i ovaj u razmatranju

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

11. comrade

comrade Aktivista

ako moze preporuka za tel. do 350-400 km max (nov, polovan) nebitno
    prvi mi je smartphone ^^ prisiljen sam jer svako ziv koristi vviber i te fore
    tako da ...
    ne volim velike ekrane......
    do 4.5inch mi je ok
    koliko sam ja upratio trenutno je najbolji bestbuy moto g (nov) nexus 4 polovan pa en znam sad : /
    pozz

12. EL NINO CFC

ne volis ekrane do 4.5, vec samo one iznad ili, ne kontam te posto trazis nexus 4 koji ima oko 4.7 incha display

za te pare Nexus 4 najbolji, ganjaj 16 giga verziju

13. comrade

comrade Aktivista

do mene je...
    ispravio sam
    moze i 4.7 proci ..ne vjerujem da je puno veci od 4.5

14. EL NINO CFC

Pa ako racunamo on screen tipke koje zauzmu otrpilike 0.2 incha onda ima 4.5 incha display

15. zippoo

zippoo Veteran foruma

javio mi je ovaj,ima novih L520 za 160 KM...danas cu pogledati telefon,mozda i kupim,nije puno para a ako izuzmemo da nema blic ,i nema nekih vecih mana a dolazi u 8.1 na njega,tako da ce ispraviti poprilicno onih nedosataka,sto sada ima "WP8
    edit:
    pazari ja ovu lumiu 520 i pocetni utisci su odlicni...malo je reci da je fluidan telefon ,display odlican,niza rezolucija s euopste ne primjeti a boje su predobre,posebno crna i bijela
    jos istrazujem sa aplikacijama,ali one osnovne imaju isto kao i za android
    zanima me koju koristite za FB,skinuo sam neku i nije dobra,nije fluidna a negdje sam vidio da je facebook beta dobar ali ne mogu skinuti sa telefona,tj.ne mogu naci betu

16. Vedo

Vedo Moderator

Jaran trazi phone, najbitnija mu je fluidnost. Kad klikne na sms ili galeriju da nema cekanja/laga. Pa sta mu je najfluidnije od ova 3: htc one, sgs4 ili iPhone 5S?

17. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Ja bih One i stavio GPE rom. U protivnon 5s.

18. X-Factor

X-Factor Komšija

HTC ONE, jeftinije je i bolje iskustvo u svakom pogledu. Ako mu nije zao para moze i iPhone zbog vece rezolucije kamere. I sense radi savrseno fluidno i ima bolji batery life od GPe roma, ali eto ko voli cisti android zna se koji je izbor...

19. Mujka

Mujka Komšija

sta vam dodje taj GPe rom mozel link ?

20. X-Factor

X-Factor Komšija

ROM koji dolazi uz HTC One Google Play Edition GPe, nexus iskustvo na HTC-u, brzi updejti bez Sense skina.