Preporuke za kuciste

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by RaP, Nov 19, 2009.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Nije, NZXT je smece i ne treba nista njihovo kupovat.

Sent from my iPhone using Tapatalk

bojler likes this.
  2. 7mediN

7mediN Novi član

u windowsu na idle ide mozda na 50, al cim nesto otvoris ima spikeove na 80.
    spikeovi su normalni al bas ovoliko i nije.

pumpa 100% dobro montirana, jedino moze bit da nema dovoljno ili da je losa pasta, posto sam imao samo arctic mx2 pri ruci pa sam to stavio

3. 7mediN

7mediN Novi član

u bosni ima par dostupnih kvalitetnih kucista i nzxt je jedan od proizvodjaca, jednostavno nije dovoljno sirok izbor da bih nekog izbjegavao.

doduse i ja sam htio fractal meshify, ali sve je na narudzbe i cekanje i jos za to debelo doplatis.

svidjalo mi se ovo kuciste a nije da nesto volim nzxt kao kompaniju, i ovaj kuler da nije bio viska ne bi vjerovatno u mom racunaru zavrsio

4. zoi

zoi Veteran foruma

Zbog čega?

5. 7mediN

7mediN Novi član

ako ti se da pogledat, imas na onom gamers nexus sat vremena dug video u kom objasnjava njihove prevare i ostale gluposti

6. Stevie_Ray

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

Gledao sam taj klip, sve ok, slazem se, ali iskreno nema veze sa nama na Balkanu. Kuciste samo po sebi je kvalitetno.
    Isto vazi i za EK.

8. Stevie_Ray

Stvar je moralne prirode. Ali NZXT proizvodi su svakako ocajan value i tacno me vrijedjaju koliko traze za pojedine proizvode.

bojler likes this.
  9. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Pa hoce to kad su se za iste zalijepili razni influenseri a pogotovo influenserke, wannabe gejmeri, jutjuberi i sl. Daj im nzxt i samo nzxt, jos pogotovo sto nzxt dosta njih sponzorise jer logicno dobijaju na medijskom publicitetu i obicni narod hrli onda da i on uzima najbolji, najkul i najljepsi nzxt.

Ovo sve se naravno ne odnosi na kolegu iznad.

10. Stevie_Ray

NXZT proizvodi su za one sto nemaju pojma o racunarima, uglavnom. Svodi se na izgled.

Kontam opet sta @7mediN kaze, nema u BiH bas puno izbora. Ali zar nije mogo onaj Cougar MX600? :D

11. 7mediN

7mediN Novi član

ovaj nzxt je bio finalni izbor najvise radi brze dostave.
    mogao je i mx600, ali bio dostupan samo u tehnolixu, a oni izgleda salju samo bh postom.

posto sam u zadnje vrijeme imao problema sa bh postom, da paket cekam 5-6 dana, da ga izgube i tvrde da nije tu iako tracking kaze da je stigao, odlucio sam izbjeci to sve.

kao sto rekoh narucio jucer u 5 popodne, mickey odnjeo u skladiste euroexpressa, i stiglo rano jutros bez ikakvih problema.

znam da je glup razlog, al stvarno nemam zivaca cekat 3 dana da stigne, cekat red u posti i jos na to da me prave budalom i opet mi naplate 11KM.

12. zoi

zoi Veteran foruma

Pretpostavio sam da je zbog toga. Kakve veze prebuilt računari iz usa i politika nzxt sa tim imaju na nas u BiH koji tražimo kućište? Za kućište pogledam cijenu i šta nudi, ako odgovara kupim. Totalno nebitna ta situacija iz USA za ovo. NZXT vjerovatno ne bih kod nas kupio jer je precijenjeno, ali za ok cijenu svakako da bih. Nedavno mi je promaklo jedno nzxt h6 flow kućište za finu cijenu. Da sam u Njemačkoj kao ti pa da imam tonu izbora, možda bih drugačije razmišljao.

13. zoi

zoi Veteran foruma

Gledao sam to već prije, ništa što nas dotiče ni jednu jedinu sekundu.

14. 7mediN

7mediN Novi član

glavni problem je sto bolja kucista tipa fractal phanteks i lian li mozes nabavit jedino ako ti se ko od familije il jarana autom vraca iz njemacke austrije itd pa da povuku.

totalno siromasna ponuda u bosni a i sverceri ti takodjer daju na cijenu kucista jos 100/200KM doplate da bi se i njima isplatilo to nosit.

cak i ovaj nzxt ko god da ima na stanju moras platit daleko vise od cijene na nzxt stranici.

jbg takva je situacija, ako ti treba kuciste odma snalazis se kako znas.

15. Stevie_Ray

Zasto, zato sto ovdje ne rentaju niti prodaju svoje prebuilt masine, zato? Ne prodaju ni u Njemackoj, niti igdje drugo u EU.

Supacka kompanija i cao. Nisu mi nikad bili nikakav faktor, niti sam ikad imao sta od njih, niti mislim, narocito ne nakon ovoga.

16. Reznor

Reznor Overclocker

Bez obzira na NZXT, ne bi trebalo da je tolika temperatura CPU ako je otvoreno kućište. Slično bi bilo s nekim drugim.

17. 7mediN

7mediN Novi član

previse je stvarno, pumpa 100% dobro montirana, probat cu kasnije sa drugom pastom, ako to ne bude radilo undervolt i gotovo

18. Reventon

Reventon Veteran foruma

Koliko je star aio? Znaju se vremenom zacepiti zbog lose tekucine u hladnjaku.

19. 7mediN

7mediN Novi član

star mozda 2 ipo mjeseca, ostao viska i reko da ne stoji ubacim tad u svoj racunar sa 5600x.

max idle temp bila 35c i u igrama nije isla preko 55

jasno je da se 7700x daleko vise grije i mozda cak ne bi bio ni problem da nema ovih spikeova na 85 stepeni u windowsu.

20. zoi

zoi Veteran foruma

Isti taj Steve/gamer nexus ima. video gdje ga je Asus pokušao scammat pa ti to nije smetalo da u kućište staviš Asus grafičku.

Politika neke firme prema kupcima u Americi nema nikakav uticaj na mene ovdje. Evropa ima totalno drugačije zakone u o zaštiti potrošača i uopšte se ne obazirem na to kako firme posluju u Americi.