Preporuke za kuciste

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by RaP, Nov 19, 2009.

1. Reventon

Reventon Veteran foruma

@zoi vidis nisam razmisljao o duzini kablova, doduse nisam ni nasao neki konkretan model, vise sam onako dao se u razmisljanje sta bih mogao kao sljecedi upgrade.
    Iako imam dobru ponudu za Seasonic 850W Gold u standardnom atx formatu

@Stevie_Ray Vise sam mislio za slucaj da nekada odem na RTX 3080 koja je veci potrosac.
    4070/80 serija je jos uvijek preskupa kod nas

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

RTX3080 je los izbor. Jedini losiji izbor je 3070Ti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. 7mediN

7mediN Novi član

ja imam trenutno seasonic focus gx 650w, pa ne znam ima li potrebe za drugo, bilo bi knap za 4080/5080

4. iPlay

iPlay Komšija

Izleti mi Cougar MX600 za 130 KM. Stanje Mint. Kaže momak da ga je koristio 15-tak dana što mu i vjerujem kada sam vidio koliko prašine u njemu ima tj. nema. Kutija i svi dodaci došli uz njega.

Prepakovao sam sinoć komponente iz starog Titan II Pro. Za ove pare, više nego odlično i tiho. :)

Last edited: Dec 16, 2024
    Ragnarok, Picoooka and zoi like this.
  5. zoi

zoi Veteran foruma

Još nisi grafu promjenio :D

6. iPlay

iPlay Komšija

Nisam, prelaskom na 5800X sam dobio nekih + 15-20 FPS u igrama koje igram, a monitor mi je 120Hz tako da to dođe na nekih 120-tak FPS na 1440p rezoluciji. Gpu može sačekati... :)

Last edited: Dec 16, 2024
    Ragnarok and zoi like this.
  7. Ragnarok

Ragnarok Komšija

To se zove pametno razmišljanje. Zašto ulagati grdne pare u nešto što se realno neće ni iskoristiti u potpunosti.
    Ljudi sklope računar od 2500KM a onda uzmu monitor od 150KM na 60Hz i misle da su kupili Ferarija, kad ono ... prd....

Ako igraš CS-a na monitoru od 500Hz onda kupi komponente koja će gurati 500Hz. Ali imaj u vidu i rezoluciju koju monitor podržava. Teško da iko ima 2k monitor na 500Hz...

8. zoi

zoi Veteran foruma

Competitive cs se i ne igra na visokim rezolucijama i detaljima :D

7mediN and aNaToMiC ! like this.