Provjera PIK prodavača - If it sounds too good to be true, it probably is

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NaLe!, Jan 18, 2014.

1. Reznor

Reznor Overclocker

Meni nekad pošalju u roku 24h, a nekad se znalo desiti da čekam 2-3 dana. Još ako je pred neki praznik onda poslije praznika dođe. Kod EuroExpress i sl. dođe u najkraćem roku uvijek. Bilo je i situacija da naručim OLX dostavu, prodavač odmah odobri, ali niko ga ne kontaktira i na kraju završimo to preko drugih kurirskih službi. Nije da je to bio neki problem dosad, ali kako više nisu najjeftiniji sad jest :D

zoi likes this.
  2. Reznor

Reznor Overclocker

Btw čini mi se i da su ostali digli cijene. Na paket do 5 kg za jednu pošiljku što mi je stigla uračunali skoro 10 KM i još na to 10 KM što inače naplate dostavu, evo sad gledam kalkulator X-Express kod njih je 7.68 KM i na to još ide standardno 10 KM za slanje, znači 17.68 KM, tako da je ovih 11 KM još i povoljno.

https://www.x-express.ba/korisnicki-panel/kalkulator

3. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ja skoro kupio cetiri felge sa nekim starim gumama preko olx al poslase mi euroexpressom. Osamdeset osam km bi dostava. Ajd ima tezine neke i kabasto je al svakako mi suze krenuše kad su mi dostavlili.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

4. Haker

Haker Veteran foruma

Ne znam sta kukate na postu, euro Express je duplo skuplji

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

5. zoi

zoi Veteran foruma

Sve te brze pošte možda jesu ovako na kalkulatoru skuplje, ali potpišeš ugovor sa njima i bude ti cijena puno manja.

Moja narudžba sa Temua gsje je bilo dosta stvari je koštala ispod 13 KM preko xexpress.

6. zippoo

zippoo Veteran foruma

https://olx.ba/artikal/64534238
    Ako bi ko slucajno nabasao na ovaj oglas,neka zna da je na telefonu zvucnik slusalice (gornji zvucnik) defektan...bruji i jako slabo se cuje. A momak koji prodaje to presuti i svjesno uvaljuje,jer se bas iznervirao kada sam mu otkrio kvar
    Popravak je oko 80-100 KM,zavisno od servisa.

7. Reznor

Reznor Overclocker

Što se tiče onog mog sata na kraju sačekah malo i uzeh ispod cijene od poznanika koji je prešao na Android, ima male vrlo sitne ogrebotinice na ekranu, ali ništa strašno, ima Polywatch pasta pa mogu polirati po potrebi iako se ni ne vidi skoro. Kućište je savršeno očuvano + silikonski band je nekorišten.

No ovo što uzeh je Apple Watch 7 45nm, sa full opremom i cijenom kao Apple Watch 6. Uz to smo još se družili :)

U odnosu na one grobove s OLX što vidjeh uživo ovo je bombonica :)

zippoo likes this.
  8. Reznor

Reznor Overclocker