Provjera PIK prodavača - If it sounds too good to be true, it probably is

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NaLe!, Jan 18, 2014.

1. Haker

Haker Veteran foruma

Pa to nema smisla nikakvog. Zašto bih ostavio nesto sto nema veze sa prodajom oglasa. Nemam nikakav problem staviti ime i prezime ako bi pomoglo u prodaji. Telefon ima jer ljudi te lakše kontaktiraju, pojma nemam kako ti nisam odgovorio.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. selvin

selvin Moderator

Ej ebg... Ne mogu vise :)

3. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ima ih na desetine hiljada na olxu sto su napisali svoje ime i prezime u nicku i ljudima nista ne fali.
    Kednostavno tvoji argumenti nemaju uporiste u realnosti,jer te sigurno niko nwce smarati na broj,osim ako fakat nesto od tebe ne treba. Evo mene nikada nije nazvao Hasan iz Kiseljaka onako,da se isprica sa mnom u 2 ujuteo,jer mu se wto nije spavalo i bilo mu dosadno,pa da zajebava ljude .
    Ko god nazove,zove zbog nekog razloga ili robe koja se prodaje.
    I prica ovdje je da je broj bitan kada prodajes nesto ,stavi u oglas a poslije kad aprodas,sakrij broj i obrisi oglas.

4. selvin

selvin Moderator

Ne pitam ja hiljade drugih, ja pitam vas sa foruma :) Zasto ne stavis ime i prezime i adresu javno, svakako stavljas na paket? :)

5. Haker

Haker Veteran foruma

Zato sto nema potrebe. Sta imaš od toga da staviš ime i adresu?
    Isto sam primjetio da ti bezobrazni likovi koji se samo javljaju bezveze nikada se ne jave na viber ili nazovu, nego im je sva komunikacija preko olixa. Nikad nisam dobio poruku na viber "koja je zadnja"
    Sa druge strane obično ozbiljna mušterija se javi na viber odmah i olix zaobiđe u potpunosti.

6. selvin

selvin Moderator

Pa ti si rekao zasto. Da Hamo iz Kiseljaka provjeri od koga kupuje, tako si rekao. Sam sebi kontriras ko Stevie :)

7. Haker

Haker Veteran foruma

Selvine, kada ja lično kupujem, a evo kupio sam nedavno biciklo od 3000 maraka misliš da nisam stavio broj od lika na viber da prvo vidim od koga kupujem pa ga provukao na fb. Pa onda vidiš da je čovjek arhitekta sa malom bebom da ništa nije slagao i pazarim doslovno za pet minuta kada smo se vidjeli.

Sa druge strane u isto vrijeme sam komunicirao sa još jednim likom isto ga na viber pa fb odmah vidiš da je sirovina, onda se javim hajde rekoh.bas da visim i naravno ispostavi se da je bahata seljacina.

E sad sta bih ja od toga imao da su obojica ostavila adresu i ime? Pa danas to provjeriš sve za pet minuta.
    Ti si sakrio broj, osoba ti se javi na olix, ozbiljna mušterija traži br da se dogovorite ti mu ostavis broj on opet sve ovo provjeri za pet minuta.

Usput eto ima broj na olix, čim ga neko kopira na viber izadje mu ime i prezime i slika, zar nije isto kao i da sam ga na olix stavio :)

8. zoi

zoi Veteran foruma

Ulazak u raspravu sa Selvinom je posebna vrsta mazohizma. Školski primjer jalove rasprave.

Haker likes this.
  9. selvin

selvin Moderator

Vas dvojica i citate samo svoje komentare. Niko da mi ne odgovori na pitanje al hajd :) Argumenti 0 bodova.

10. dams82

dams82 Overclocker

Ma nije Selvo loš momak, nekad ga prenese malo, ali na kraju uvijek izađe na dobro
    A naš drug haker takođe veoma realan i širih shvatanja....
    Ja npr kao što napisah ranije ne vidim problem da neko ima moj broj, može ga naći i u imeniku, i na hiljadu mjesta, čak ga mogu vidjeti moji prijatelji na fb, na lokaciji radionice, vizit kartama itd. I nikad nisam pomislio da je to negativno, a inače nisam neki baš ekstrovert....

Haker likes this.
  11. selvin

selvin Moderator

I moj je broj u imeniku. Samo kazem da ne volim da neko povezuje mene i moje prodaje na olx. Valjda je to bauk, psihopata sam sto ne zelim svima dati javno dostupno broj i slicno. Siroko shvatanje bas :)

12. zoi

zoi Veteran foruma

Selvine, nek si ti nama živ i zdrav, ali nema koristi tebi bilo šta odgovarati, osim ako neće neko da se raspravlja danima. Ti misliš da ne treba, taman, nemoj stavljati i svi sretni. Šta god da ja ovdje napišem ti ćeš opet po istom, pa čemu onda gubiti vrijeme na to?

Haker likes this.
  13. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ljudi ne stavljaju imena i brojeve zbog porezne.

14. selvin

selvin Moderator

Pa vi ste krenuli prozivati sve koji ne stavljaju broj. Samo sam rekao da imamo razloge. Nisam ja napadao vas sto stavljate. Bukvalno izazivate i sad ko neke stvari povlacite argument kao ne moze se s tobom raspravljat. Pa ne moze, jer ne znate :)

15. zoi

zoi Veteran foruma

Sama tvoja potreba da uvijek odgovoriš na ama baš svaki post koji ima ikakve veze sa tvojim dovoljno govori. Pratim to već duže vrijeme i baš je upečatljivo. Eto i ta tvoja zadnja rečenica te dobro opisala. Hajd sretno i uživaj.

16. selvin

selvin Moderator

Pa forum sluzi za odgovore, logicno da cu odgovorit na svaki koji mi je odgovorio, to je kultura :)

zoi likes this.
  17. iPlay

iPlay Komšija

18. zoi

zoi Veteran foruma

Ja sam također gledao te grafe kod njega. Dobra cijena, volio bih i ja znati je li ok.

19. Reznor

Reznor Overclocker

20. zoi

zoi Veteran foruma

Spominjalo se na forumu da će poskupiti. Nadam se da će ubaciti druge firme, da ne koristim ovaj odron od bh pošte.

Reznor likes this.