Provjera PIK prodavača - If it sounds too good to be true, it probably is

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NaLe!, Jan 18, 2014.

1. dmr

dmr Veteran foruma

ma nema nista, a cini mi se da sam i citao na netu da se ljudi zale da ne dodju svi sarafici. Dosao je jedan hladnjak za nvme i sarafici za njega i to je bilo vec prisarafljeno na plocu. Ma ko ga sisa dobio sam sarafice u genelecu neki dan.

2. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Ja ako kupujem nešto što neko tvrdi da je novo, otvorim oficijelnu stranicu proizvoda, provjerim šta je u paketu i obavezno pitam jeli sve na broju.
    Ako kupuješ polovno onda budi svjestan da 50% onoga što je u originalnoj ambalaži fali.
    Ljudi nemaju živaca da čuvaju, samo izvade, bace na kamaru ili u smeće i to je to... Ko će to kasnije tražiti i sakupljati iz gomile, jesi li ti normala?! :D

3. dmr

dmr Veteran foruma

Ma novo je bilo, nije bilo u celofanu, dosla je kesica sa saraficima ali tada nisam ni znao na sta da obratim paznju jer nisam prije tog ni imao nvme ssd. Sad znam :) Uglavnom ta kesica sa sarafima je ostala u kutiji maticne i sad kada sam kupio drugi nvme trazio sam distancer i saraf m2 za nvme kad vidim nema :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Last edited: Dec 17, 2024
  4. Dealer977

Dealer977 Novi član

Da li prijavljujete jos uvijek zloupotrebu na olx-u ?
    Prije sam radio ovo gotovo svaki dan i zaradjivao dosta kredita na tome, a sada vidim da postoji mjesecni limit od 100 prijava.
    Da li postoji neki način da se zaobiće ovaj limit, prije mi je prosjek bio 100 prijava dnevno...

5. dmr

dmr Veteran foruma

Koliko dobijes kredita po prijavi?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

6. Dealer977

Dealer977 Novi član

3 kredita sam dobijao po prijavi

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

Koliko si najvise imao prijava mjesecno?

8. Dealer977

Dealer977 Novi član

Pa imao sam oko 2300 prijava svaki mjesec nego zanima me imate li i vi ovaj limit od 100 prijava mjesecno

9. 7mediN

7mediN Novi član

pa sta si uradio s tolikim kreditom hahah

10. Dealer977

Dealer977 Novi član

Dnevno sam trosio na izdvajanje u prosjeku 190 kredita

11. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ne trolaj nas, imamo vec jednog na forumu za te stvari.

12. Dealer977

Dealer977 Novi član

Stvarno nemam razloga da lazem, niti bih se trebao sad nesto tebi pravdati, glavni razlog mog javljanja je jer me zanima da li i drugi imaju ovaj limit jer mi je prijavljivanje zloupotrebe mnogo znacilo za biznis ranije

13. dmr

dmr Veteran foruma

Meni se cini da nas navlacis da prijavljujemo ljude po piku :D

14. Reventon

Reventon Veteran foruma

Druze meni je to nevjerojatan broj, koliko vremena moras provesti na olx-u da pregledas toliko artikala. Koja ti je radnja na olx-u, cime se bavis ako nije tajna?

15. Dealer977

Dealer977 Novi član

Prodajom satova se bavim, a u prosjeku da pronadjem i prijavim oko 100 pogresno kategorisanih oglasa mi je trebalo 45 minuta dnevno

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja sam prijavljivao i prijavljijem ali to je mali broj i ne vjerujem da sam ikada dostigao i 100 prijava u mjesecu.
    Tako da ne znam jesam li imao kada limit.
    Sada je problem sa prijavama sto mi se ne pregleda 80% prijava,tako da ne dobijem ni bodove,iako su prijave osnovane,vecinom pogresna kategorija.
    A eto sada su uveli i limit...govnari sa olxa su sve sto je valjalo unistili.

17. Dealer977

Dealer977 Novi član

Katastrofa, bavim se online prodajom skoro 10 godina, konstantna poskupljivanja olx-a i sve promjene u prethodne 2 godine koju su radili na platformi doveli su do toga da jedva odrzavam biznis.
    Nikad nije bilo teze raditi, a nije mi jasno dokle ide njihova pohlepa jer konstatno poskupljuju usluge i sve moguce naplacuju.
    Ne bi problem ni bio placati sve to da ima efekta, posao konstantno opada, nema nikakvu tendenciju rasta.
    Sve je manje pregleda i sve manje kupaca na platformi

18. zoi

zoi Veteran foruma

Pa sve poskupljuje, raja manje objavljuje, manje objava vodi ka manjoj ponudi artikala i ond aopads i broj posjetioca jer ne možeš naći ono što ti treba i tako u krug. Plus imaš ove silne reklame koje te dočekaju dok otvoriš olx a i kasnije tokom čitavog korištenja. Dosta se preselilo na Facebook i Instagram što meni ne odgovara jer nemam nijedno.

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Slazem se sa tobom. Ista je situacija i kod mene i kod mnogih sto prodaju nesto po olxu. Skroz slabo mi se sada ko javlja tamo ...prije sam prodavao za 5-10 minuta od objave oglasa,kada stavim najnizu cijenu na olxu. Sada vise ne nude ni zamjene...posjecenost artiklima drastican pad...dobaciti do 100 pregleda treba nekoliko dana a i kada se izdvoji roba,broj pregleda jadan. A cijene izdvajanja samo idu gore...sada je najjeftinije za moje oglase 30 olx kredita ili 3 KM a najjadnije ono izdvajanje,trajanje 2 dana.
    Olx pohlepa nema kraja...i oni kako im opada broj posjeta,svaka 2-3 mjeseca nesto poskupljuju i gledaju da se namire sto vise.
    Olx ce ovim tempom postati neupotrebljiv najkasnije za godinu dana...da ne kazem da je i sada vec nikakav. Nazalost,konkurencije ima ali nije uspjela privuci korisnike na svoje platforme...tacnije neke i jeste ali su se svi razvodnili na 2-3 nove platforme i opet ni od toga nema nista.
    Prije mi je islo dobro i prodajom po FB ,ali sada i FB sere...ne daju vise serovati oglase po grupama ili uslovljavanja razna...pa mi se svako malo desi da me blokiraju sa objavama na 1-2 dana.
    Drugi problem na FB je sto su tamo mahom stariji i nepismeni ljudi,koji i nisu neki potrosaci i onda samo se bezveze javljaju.
    Npr. prodajes nesto 300 KM,on se javlja i kaze imam 150 KM :D

A uzrok padu prodaje je konstantno poskupljenje osnovnih zivotnih roba i usluga i onda nista ne ostane novca za druge stvari,koje su sada postale luksuz.
    Novi telefon,nova konzola,novi gadzeti...to sve manje i manje raja kupuje,jer viska novca nema.

20. mobsterc

mobsterc Overclocker

Izgleda nema vise para, pocele su zalbe lagano...Auta se slabije prodaju, roba, cekamo jos i stanovi i lagano kriza krece. Iduce 3-4g neces moci 100 za 80 prodati :D