Provjera PIK prodavača - If it sounds too good to be true, it probably is

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NaLe!, Jan 18, 2014.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa jeste kriza...i to ne samo u BiH...dijaspora u Njemackoj nam je u gabuli...tamo isto sve poskupilo,ne kupuju ni oni vise nista :D
    Pa ja sam pola robe kupovao od dijaspore...zadnja 3 mjeseca nisam nijedan uredjaj :D
    Mnogi slabije sada i dolaze u BiH,trosak im i to postalo.

Stali su i stanovi ima godina vec...prijatelj mi radi kod nas u firmi koja najvise gradi i prodaje...kaze stala prodaja,ne prodaje se nista.

2. DSA

DSA Aktivista

Ima li neko iz Tuzle na temi, zanima me ovaj profil SaturnTech, jel zna neko jel pouzdan?
    Treba mi neki polovan HDD, vidim prodaje ga

3. Reznor

Reznor Overclocker

Mislim da je to isti lik kao i pcprime čini mi se da vidjeh identične slike SSD-ova korištenih na oba profila. Ako jest onda s pcprime imam dobro iskustvo, kupih dosta diskova povoljno, svi uredni. Ima i radnja sa istim nazivom u Bellamionix tržnom centru.

DSA likes this.
  4. DSA

DSA Aktivista

Onda cu naruciti, jest da je polovam hdd rizik al hajde. Na daje mi se puno love za hdd iskreno

5. Reznor

Reznor Overclocker

Pogledaj pcprime profil, možda nađeš identičan disk, svejedno evo 3-4 diska uzeh od njega i neka dva RAM memorijska modula, sve ispravno, radi. Navodno su neki korišteni diskovi s 0 radnih sati.

DSA likes this.
  6. DSA

DSA Aktivista

Jsste taj, kad ukucas broj telefona u viber, izbaci pc prime

Reznor likes this.
  7. NaLe!

NaLe! Aktivista

PC Prime je nastao od PC Onera, tako da su sve tri firme u kilu graha.

8. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa postoji jos uvijek PC Oner,koliko sam upucen...u Lukavcu ?

9. Reventon

Reventon Veteran foruma

Postoji, jos uvjek je u Lukavcu i radi prilicno dobro.
    https://olx.ba/profil/PC_ONER

https://pconer.ba/

A nisam znao za taj dio da je PC Prime nastao od PC Onera.

10. DSA

DSA Aktivista

Ne javlaju se uopste na poruke ovi likovi

11. NaLe!

NaLe! Aktivista

PC Prime je sin od PC Onera ako se ne varam. Neki razlaz se desio.

Također, što se tiče komunikacije, PC Oner a i PC Prime nisu ni blizu PC Onera od prije godinu dana. Ja sam u par navrata tražio neke stvari (kao fizičko lice, a kao i firma) i na kraju sam sve rješavao kod Mickeya... Nekad odgovore, većinu puta ne.

12. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

Ja sam imao loše iskustvo. Kupio neki Hoco mobilni kompresor, bio je problematičan, dugo me zavlačili sa zamjenom, te nema na lageru, kasnije ih olx jedno vrijeme deaktivirao bio, pa vratio. Petljaneri.

13. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Sad je vrijeme stagnacije. Moraju napuhane cijene pasti.

14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Kako ide ono u ekonomiji...inflacija,stagnacija pa depresija :D

15. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Bit će ovo godinu dvije dok rast ne pređe u negativu, a to je depresija gubitak radnih mjesta, reset sistema.
    A inflacija poslije korone je sjebala trziste nekretnina, ljudi su kupovali to da zadrže vrijednost novca, sada imamo hiljadu stanova koji propadaju jer se ne mogu upotrijebiti, doduše tu je kriva i drzava koja je morala uvesti poreze na ekstra nekretnine jer je to luksuz. Ovako su sjebali mlade bračne parove koji ne mogu riješiti stambeno pitanje. Na zapadu ljudi ulažu u zlato, kod nas kupuju 4-5 stanova.

Reventon and zippoo like this.
  16. selvin

selvin Moderator

Mozemo li se ovdje drzati teme iz naslova?

dmr likes this.
  17. p4ja

p4ja Komšija

neda selva progovorit, odma u kost

18. 7mediN

7mediN Novi član

da se nadovezem na ovo o pcprime, zna li neko imaju li radnju gdje?
    ni meni ne odgovaraju na poruke, a zanima me ovaj tv, koliko vidim najjeftiniji je kod njih a ako su u tz mogu ga licno preuzet.

https://olx.ba/artikal/65044433

19. Reznor

Reznor Overclocker

bellamionix tuzla onaj novi prema šićkom, husinom, bila je radnja kad je tek otvoren, ne znam ima li još.

20. NaLe!

NaLe! Aktivista

Tu je i dalje.