Sony PlayStation 5 official thread

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, Jun 6, 2019.

1. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Treba bit lud pa dat 800e za to i jos disk drive posebno

2. zoi

zoi Veteran foruma

još na to treba 30e platiti i "stand" (nosač, kako se već zove) koji je na početku ps5 dolazio uz konzolu. Kako loša generacija konzola to je nevjerovatno.

3. Haker

Haker Veteran foruma

Neki dan izbaci mi neku anketu kao sta mislite koliko je koštati 500, 600, 700 ili preko 700 dolara, ja kliknem preko 700 baš da vidim kakvi su procenti i ono preko 80% misli da će biti 600 :D

Uglavnom dobra je ovo konzola na papiru, ko nema ps5 ili xbox ok, ali za koje igre? Dzaba da je ne znam sta nigdje igara.

I sad imaš ovu konzolu i series s za koji isto ta igra mora izaći. Vidjet ćemo kako će biti u praksi i koliko će igre ići brže na ovom.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

4. bojler

bojler Aktivista

Pitao sam za preorder ps5 pro u big bang, evo odgovora:

Poštovani,

Možete pratiti našu stranica pošto će na njoj biti objavljene sve informacije vezane za prednarudžbu.

Biće ukljućena opcija za Playstation 5 Pro.

Lijep pozdrav / Kind Regards,

Emir.

5. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Konzola je samo za Sony fanboy ovce.

Zasto?
    -cijena
    -nema diska

6. Haker

Haker Veteran foruma

Pa pazi, prvi bih je ja kupio bez diska, evo na xboxu nikad upotrebljen.
    Za ps4 pro je ista priča bila. Da li je ova više nepotrebna od ps4 pro, definitivno.
    @bojler druže, strpi se malo, kakvo uzimanje na day one, biće konzola koliko hoćeš.

bojler likes this.
  7. igor.g

igor.g Komšija

Woke Concord flopao debelo, 200Miliona $ u minusu. Moraju negdje drugo nagrabiti, evo i dualsense su digli cijenu 5eur, a da stave hall effect magnetne analoge i trigere, jok ba.
    Pro će po svemu sudeći biti flop ili će morati spustiti cijenu za 100-150$ i praviti bundle sa Disc drive. Spasioc GTA6 neće još za 9-12mjeseci.

8. bojler

bojler Aktivista

Ma i to što kažeš, biće konzola. Ali eto čisto ćemo znati našu cijenu 26.9. pa da se more kontat dal ić vani po nju ili uzet kod nas.

9. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Ja od pocetka imam PS5 sa diskom i doslovno nisam niti jednom ga koristio. Jedini razlog sto sam uzeo sa diskom je sto nije bilo digitalnih dostupno, i trebalo se cekat mjesecima da bude dostupan za kupovinu.

Pro se najvjerovatnije uzima.

10. Stevie_Ray

Moj rodjak ima PS5 digital i prije toga je imao PS4 Pro. Nije koristio disk. I sad ce kupit PS5 Pro. Zna Sony svoje ovce.

11. selvin

selvin Moderator

Ovce za sony, ovce za apple, ovce za samsung, eh sreca imamo vas xiaomi i octavia fanova, jedino vi niste ovce.

12. Patton2410

Danas ljudima dusa etiketirat druge. Zivi svoj zivot i uzivaj sta se bavis tudjim.

Aldiin likes this.
  13. Haker

Haker Veteran foruma

Jasta flop kako da ne. Ja predviđam da će ih prodavati kao kolačiće, pa eto, vratit ćemo se ovdje za novu godinu da vidimo ko je flopirao :)

Kada su izašle ove konzole nigdje igara pa se u milionima prodale, tako ce i ovo

14. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Ma nije samo Concord, u Factions su ulozili par godina svog najboljeg studija, a gdje su ostale live seevice igre za koje su rekli da su u izradi a nisu zvanicno najavljenje. Koliko se toga otkazalo u pozadini. Najveca je steta sto je Xbox katastrofa, pa mogu zavaljivati ovakve cijene. Mogao bi im se ponoviti PS3 launch, digli su se plaho.

15. Patton2410

Kad je u pitanju Factions, ja mislim da nisu trebali slusat Bungie. Mislim da je igra mogla biti zabavna i sustainable. TLoU 1 MP je bio super, i ako je gameplay bio slican na Factions, mislim da bi solidno prosla.

16. zoi

zoi Veteran foruma

Pa nije im cilj bio da igra fino prođe. Sva ulaganja u sve te igre jeste da ubodu jednu kravu muzaru da im printa pare kao Genshin Impact, Minecraft, GTA V, Call of Duty itd.

17. bojler

bojler Aktivista

18. bojler

bojler Aktivista

Navodno se pojavila informacija od radnika big benga da će cijena ps5 pro kod njih biti 1799km, što je prihvatljivo za naše okolnosti.

19. Stevie_Ray

Prognoze za PS5 Pro su prilicno lose. Jaci GPU i AI upscaler u teoriji osiguravaju mnogo veci framerate nego PS5, ali je CPU problem. Framegen je dobar ALI samo ako je osnova 50-60fps.

Prije da ce igre imat jos bolji visuals ali u 30fps. Ili ce se pocet oslanjat malo vise na "novi" 40fps mod.

Nadam se da nece radit framegen sa 30 na 60, e to je tek govno.

Ja sam zavrsio sa konzolama. Instaliras igru poput RDR2 na PC i uzivas u 4k ultra sa 100fps, dok ne PS5 (automatski i PS5 Pro) igra ide u 30fps 1080p. Mislim stvarno...

zoi likes this.
  20. zoi

zoi Veteran foruma

Čuj prihvatljivo 1800 KM, to je 1030 USD. Trebaš baš biti teški fanboy da to kupiš za te pare. Za taj iznos sklopiš duplo bolji PC, ne ovisiš o walled garden i hirovima developera hoće li upgrade igru ili neće i na šta će se fokusirati nego sam sebi biraš detalje, rezoluciju i FPS. Još na sve to imaš besplatan online da igraš a ne da te oporezuju svaki mjesec.

Ljudi na zapadu se zgražavaju što je cijena 700 USD i 800 eura, a eto nama je 900 eura ok, kao da smo Luksemburg ili Katar.

Haker, bojler and Stevie_Ray like this.