Sony PlayStation 5 official thread

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, Jun 6, 2019.

1. igor.g

igor.g Komšija

Najjeftinije je preko vouchera, Sony ima monopol na digitalne igre i to ti je jedina opcija. Nadji najjeftiniju regiju i kreiraj novi account za tu regiju koristeći vpn. Onda samo preko vouchera dodajes sredstva na profil. Moraš imati na umu da nemaju sve regije vouchere. Vodi računa koliko stranice naplaćuju za vouchere kad se konvertuje, da li je 1:1 plus nesto malo dodatno ili deru 2-3x ratio. Neke regije reseleri bas scalpuju.

Psdeals.net ili Psprices.com da vidis cijene igara na PSN po regiji

Allkeyshop.com, eneba, kinguin za gift vouchere

Last edited: Dec 2, 2024
    bojler likes this.
  2. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Zasto ce mu VPN kod pravljenja novog PSN racuna?

3. igor.g

igor.g Komšija

Moguće da sad može bez, ja sam koristio vpn za svaki slučaj prije par godina za svoj alt account tokom kreacije.

4. Patton2410

Ja se ne sjecam da je ikad trebalo. Imam iz 5 razlicitih regija racun, i nisam VPN koristio ni u jednom slucaju.

5. bojler

bojler Aktivista

[​IMG] https://imgur.com/a/AdHGqGe[​IMG]

Može li mi ko pomoći. Da li je ovaj gost of cušima trenutno free za stalno za uzeti ko je preplatnik ps plus extra? ili se ona može samo igrati free dok si extra član? Jer ako je ovo prvo onda bi kupio 1 mjesec extra i uzeo bi igru jeftinije nego što bi me koštala u fulu, da li je ovo ovako jednostavno kako sam ja zamislio?

6. Patton2410

Cim ps plus, ili extra istekne gubis pristup igrama koje si dobio kroz taj sistem.

bojler likes this.
  7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Nema dzabe ni u stare babe :D

bojler likes this.
  8. bojler

bojler Aktivista

A ovo što sam mislio, mogu li napraviti kada su one monthly free igre za Playstation Plus korisnike? Npr, kad bi bile neke moćne igre na tom popisu, mogu li sebi kupiti 1 mjesec esentiala za 8-9€ i uzeti te igre free zauvijek?

9. Patton2410

Pa odgovorio sam ti vec. Cim ti pretplata istekne gubis pristup i tim igricama. Ali ako nekad opet uzmes pretplatu, opet ti se otkljucaju sve.

bojler likes this.
  10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Igre koje kupis sebi sa storea,su uvijek na tvom accountu i nemaju veze sa pretplatom. Ako je neka multiplayer igra,onda ne mozes igrati online bez pretplate.
    Igre koje dobijas "besplatno" u sklopu pretplate,su tvoje sve dok imas pretplatu,cim istekne pretplata,postanu zakljucane i ne mogu se vise igrati.

bojler likes this.
  11. Patton2410

Free 2 play igre, cak i ako imaju multiplayer mozes igrati online i bez pretplate. Igre kao Overwatch2, Fortnite, World of Tanks/Ships, Warframe, Path of Exile, Throne and Liberty, itd... sve imaju multiplayer i ne treba pretlata da bi mogao ih igrati online jer su F2P.

12. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa dobro te,to se podrazumjeva,mislio sam na Battlefield,CoD,F1 i tako to :D

13. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Bilo je slučajeva kada je Sony poklanjao pune verzije igara koje su bile dio pretplate u momentu poklanjanja a nakon isteka pretplate i dalje su se mogle igrati i bez pretplate.
    Ali to se rijetko dešava...

14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja unazad par godina koliko imam ps4 to nisam dozivio. Mislim na igru koja valja a ne neke one bezvezne indie.

Jedini koji jos uvijek dijeli igre je epic
    Imate danas dobru igru free na epicu,bus simulator 21,ko voli da vozika

bojler likes this.
  15. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

Prekucah i ja GoW 2018, better late than never :D

Bio sam skeptičan zbog značajnih odstupanja od GoW 1, 2 i 3, ali dobro je, uživao sam. Nije bez mana, nema govora o 10/10 po mom mišljenju. Sada ide Ragnarok

Stevie_Ray likes this.
  16. 7mediN

7mediN Novi član

ragnarok po meni 2 puta bolji od gow 2018, daleko vise sam se uzivio u pricu i zavrsio sve side questove tako da su mi na kraju storija ostala samo 2 trofeja za platinum.

17. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

E to mi je drago čuti. Meni je tako bilo u GoW 2018, dok sam rješio ono govno Niflheim i kraljicu Valkyrija, ostale još 2x sitnice do platine.

18. 7mediN

7mediN Novi član

hahah ovi side boss fightovi definitivno puno tezi od main storija, narocito na gmgow difficultyu.

pred zavrsetak side misija u midgardu, finalni gravestone bossfight sam ponovio oko 50 puta, bas neki nostalgican osjecaj to da ne mogu nikako prec misiju :D

19. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Kada toliko spominjete GoW, sjetih se da bih trebao instalirati Gears of War 4 da ga konačno prekucam :D

20. 7mediN

7mediN Novi član

gears of war isto igra koju dugo hocu preci, volio bih krenuti od prvog dijela, ali moram prvo nac stari xbox