Star Wars : The Old Republic MMO

Discussion in 'Igre i konzole' started by Neo Bahamut Zero, Oct 22, 2008.

 1. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

 2. jeretik

  jeretik Komšija

  Kita

  "BioWare roleplaying games are typically built on four pillars -- combat, exploration, progression and story. The first three are already a big part of the MMO landscape and are areas in which BioWare has excelled. But the excellent stories that BioWare has consistently delivered in their single-player roleplaying games haven't really found a reliable expression online. Ray and Greg want The Old Republic to focus on the fourth pillar of adding story and character within the MMO genre. Moreover, they actually want the game to leverage the social aspects of the MMO to drive the narrative in ways that haven't been possible in their single-player games."

  Drugim rijecima, imali su pravi nastavak u razvoju, al su radi zarade odlucili da ga pretvore u MMO
   
 3. nFare

  nFare Komšija

  Odose svi RPG u MMO, ocigledno im Mass effect nije donio Mass profit, iako je odlicna igra.
   
 4. Esh

  Esh HWB

  Pa sasvim je jasno da su imali nastavak KOTOR-a u razvoju, ali da su uvidjeli da sa milion pretplata mogu zaraditi mnogo vise u odnosu na klasicnu prodaju. Bez obzira na sve, mislim da ova igra ima potencijal.
   
 5. AdoSA

  AdoSA Komšija

  Slazem se sa Enisom. Nisam jednom razmisljao o tome kako bi se mogao napraviti odlican MMO iz SW svijeta. Ali cisto sumljam da cu ikada vise zaigrati i jedan MMO jer imho uzimaju previse vremena ljudima. Iako ovo govorim iz svog iskustva sa WoW-om mislim da i nema puno razlike izmedju i ostalih MMO koji su vec u prodaji i koji se razvijaju.
   
 6. Zeleni

  Zeleni Network Ninja

  KOTOR je dio SW fikcije koji se odvija vise hiljada godina prije filmova. Naspram SWGalaxies, pruza fakticki dva bloka korisnika sile, jedije i sithove, oba poprilicno slicne velicine, borbene i politicke moci. Znaci odmah dobijamo dobru i zlu strani igre, horde i alliance, order and chaos. Znaci biche pvp, rvr izmedji jedija i sithova sa svojim ciljevima, ali isto tako se nadam da ce biti i drugih igrivih fakcija sa potpuno samostalnim ciljevima i pogledima.

  Iako ce "force" biti centralna tacka igre, mislim da ce i druge rase biti uvezane i pricu. Uglavnom se nadam da ce mandalori biti igriva rasa :D Ako budu, taj sam :)

  Bioware kaze da ce biti storydriven, sto me poprilicno buni, posebno radi end game, kako ce rijesiti to. Ovaj koncept me opet podsjeca na sandbox koji pruza eve-online, znaci prica ide kao u nekoj pozadini, dok igraci stvaraju svoje dogadjaje, ratove, politicke alijanse i tako dalje. Kako ce rijesiti pojam "raidova" i obaveznih end boss likova. Ako je story driven, jedan te isti boss i instance ne mogu biti dostupni cijelio vrijeme, vec kratku periodu u vremenskoj liniji priche koja se deshava u svijetu Kotora.

  Jos jedna stvar koja ce biti odlucna za uspijeh ili flop je uvezanost svemira i planeta. Ako ovo ne uvezu kako treba, pisi propalo.
   
 7. Esh

  Esh HWB

 8. Esh

  Esh HWB

 9. Nani

  Nani Komšija

  Milo je srcu kad vidim ovoliko SW fanatica na jednom mjestu!
   
 10. ming

  ming Veteran foruma

  Svi zamo sudbinu Star Wars igara.

  Svi znamo sudbinu non wow mmorpg igara.


  :lol:
   
 11. GW

  GW Moderator

  [​IMG]

  Spock te začuđeno gleda. :smt002
   
 12. Esh

  Esh HWB

  Ima smisla to sto kazes, no treba uzeti u obzir da iza ove igre ipak stoji BioWare te se nadati da su nesto "naucili" na osnovu SW Galaxies. Misljenja sam da imaju veliku sansu da ponude nesto zanimljivo s obzirom da je WoW vec odavno prerastao u kravu muzaru za Blizzard, no velika baza igraca, sadrzaj i nacin igranja ga i dalje cine privlacnim za nove igrace.
   
 13. ming

  ming Veteran foruma

  Meni samo nije jasno kako neko moze upropastiti igru baziranu na Star Warez fransizi.
   
 14. vutra

  vutra Komšija

  Power of money runs the world :smt003

  I da ne zaboravim: *dva prsta*
   
 15. Esh

  Esh HWB

  Cemu ta filozofija na ovoj temi?
   
 16. Esh

  Esh HWB

 17. bhd

  bhd Veteran foruma

  Znaci nista od kotora 3 :( placem
   
 18. Esh

  Esh HWB

 19. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Fali nam i novi trailer:  Iako je CGI ocito, meni je do jaja! (izvinjavam se na izrazu) :mrgreen:
   
  Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
 20. Esh

  Esh HWB

  Rekose da ce za svaki quest i interakciju dodati glasovnu komunikaciju, sto navodi na pomisao da bi retail igra mogla biti poprilicno kratka na pocetku, tipa Warhammer Online :)