Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

1. dams82

dams82 Overclocker

Imaju, oni održavaju mrežu i povremeno izlaze na reklamaciju, a recimo nove priključke uvijek rade ti eksterni.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

zoi likes this.
  2. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Da li jos postoji onaj Tuzlanski provajder? Znam da sam vidjao prije koju godinu njihove letke po mojoj zgradi ali odavno nista nista cuo o njima.

Bilo kakva alternativa u Zenici, samo da nije BHT, ako ovo se desi.

3. AggressoR

AggressoR Komšija

TXT?
    Ima jos uvijek, ali se masovno raja zali na kvalitet interneta.

Patton2410 likes this.
  4. dams82

dams82 Overclocker

Ima txtv u Zenici, tale je hvalio optiku u Podorašju, ne znam kako je u Zenici.

Patton2410 likes this.
  5. Patton2410

Trebam onda vidjet sa nekim ko ima u Zenici, kakav je kvalitet, stabilnost, itd. Iskreno ne znam licno nikog ko koristi zato i nisam bio siguran je li TXT i dalje ziv.

dams82 likes this.
  6. zoi

zoi Veteran foruma

Koristi kod mene jaran, zadovoljan je. Samo internet koristi.

Patton2410 likes this.
  7. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ja imam TXTV kući u Podorasju od 2016, duo paket 80/40 optika+tv. U 9 godina niti jedan problem. Znalo je tokom 2019 biti problema sa DNS, ja sam na modemu stavio google DNS koji je i dan danas takav.
    Maksimalna mogućnost optike je 500/100, ja sam testno tražio tražio da puste.
    U Varešu je BHT. VDSL, okej je net samo varira kad je loše vrijene, najgore je loš upload, ipak živimo u dobu kad *ebeni klip od 40 seknudi bude 300 mb i ja moram čekati 10 minuta da ga uploadujem negdje. U Podorašju je to za 15 sekundi.

Po meni ko god ima priliku da se nakači na optiku od bilo kog providera je vrh, na kraju natprovideri su gotovo svima isti.

Last edited: Jan 12, 2025
    dams82 likes this.
  8. Reznor

Reznor Overclocker

MojaTV Net S srednja žalost, mada većinom stabilan je ping i brzina nije baš 50/8 već je sad 30/4 konstantno, prije je bilo ok, recesija pojela bandwidth :D

9. Haker

Haker Veteran foruma

Sramota, mogu misliti cijena 50km za to

10. Patton2410

Nije ni 60% od onog sto placas. Katastrofa. Ja na Telemahu uvijek imam skoro pa full brzinu.

Last edited: Jan 12, 2025
  11. Reventon

Reventon Veteran foruma

Trebas se zaliti, zovi support. Ako nista trazi umanjenje racuna dok ti ne srede. Sta je tako svijeta zakinuto da ni ne znaju.

12. zippoo

zippoo Veteran foruma

kod mene je optika,paket 50/8 i to i imam

13. 7mediN

7mediN Novi član

veci dio gracanice pokriven 1gbit optikom, ok su izbor i telekom i telemah

zippoo likes this.
  14. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

I ja nemam deklarisanu brzinu niti mogu imati, pa sam uzeo najmanji paket u Varešu-
    Sramota je ovaj upload. Jedva sam se navikao na ovaj upload, sreća imam 4G poslovni net.

15. AggressoR

AggressoR Komšija

Sto je najgore izgleda s ovim preuzimanjem telemacha od strane bhtelecom je gasenje EON platforme citave. Ukidanje eon box-a itd itd.
    Sreca ugovorim mi uskoro istice, necu nista potpisivati dok ne vidim sta ce se desiti.

16. dams82

dams82 Overclocker

To ako bude tako onda to nije napredak ni za BHT, nego samo sklanjanje konkurencije da nastave sa svojim smećem od ponude.
    Pokušaj povećavanja broja pretplatnika da se što više novca povuče, a kvalitet je nebitan kad nema konkurencije.

17. Majesco

Majesco Aktivista

Ako ih preuzmu nemam ninakog drugog preci, kod mene samo TM i BHT.
    Ima 20 dana kad su me zvali iz TM da produzim ugovor nudili kojekakve kanale sto sam odbio i trazio popust, rekli da ce se javiti i nista.
    Kako stvari stoje ne vjerujem da ce se javiti, a najcudnije sto mi ugovor istice 6.6 ove godine, a oni zvali pola godine ranije za produzenje, nikad do sad to nisu radili uvijek mjesec dva ranije.

18. Haker

Haker Veteran foruma

Mene su zvali danima, nude sve kanale sto je Pink i neke gluposti ili 10km manji račun. Ja naravno odbijao tražio da mi daju kao novim korisnicima popust i prestali zivkat.

Kako god, sranje.

19. bhd

bhd Veteran foruma

Ja sam morao uzeti novi paket jer sam na duo grande od pocetka ili uzet neki da me automatski prebace na neki paket koji nema ovo sto trenutno imam bez paketa. Ato bi rekli 18mj isto placam na eon duo premium.
    Vidjet cemo sta nam buducnost sonosi

Sent from my iPhone using Tapatalk

20. AggressoR

AggressoR Komšija

Valja je problem platforme, Uniteg grupe drzi eon (Servere itd) a to bhtelecom ne preuzima, moze uzeti licencu za eon (aplikaciju) ali onda valja placati servere (citavu mrezu) tako da 99% ispada iz opticaja.
    Dosta kanala se gasi, mene interesuje samo sta ce biti s SK (tu pratim F1, ali sreca uvijek ima iptv).

Meni istice u aprilu. Pri par dana placam racun i vec mi nude produzenje ugovora (prva godina oko 20KM jeftinije nego sad) ali nisam htjeo. U petak zovu i nude losiju ponudu, samo odustanem.