Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

1. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Kod mene je TM bio dugo vremena backup link. Problem je sto su coax cablovi u zgradi losi, i na prelazu na kucnu instalaciju gubi se signal = imam packet loss na preko 100Mb.
    TM mi rekao da mjenjam kablove u stanu. E sad stemati pola stana za more bit bidne.
    Sa druge strane BHT optika u podrumu zgrade, jedino sto mi je bakar do modema i tu dobijem 90/10 ali stabilno. Naravno rado bih uzeo 500/100, al brate nema, jedino da nacistu Muska ganjam

2. dams82

dams82 Overclocker

Ja neki dan potpisao novi ugovor. jbg 6 mjeseci po marku,isplati se opet....uzeo sam najmanji paket eon duo light. Svejedno nema ništa povoljnije za te pare....

3. zoi

zoi Veteran foruma

Zar nije za eon duo 4 mjeseca a trio 6 mjeseci? Tako. im stoji na stranici.

4. zippoo

zippoo Veteran foruma

To je dobar deal.

dams82 likes this.
  5. Picoooka

Picoooka Komšija

Meni za premium trio ponudili 12 mjeseci -20%,a da su kao tebi potpisao bih odmah novi ugovor :) odlicno si to izaganjao.

dams82 likes this.
  6. Qler

Qler Veteran foruma

Meni 15% na 12 mjeseci popust

7. bhd

bhd Veteran foruma

Meni 20% na 12 mj

Sent from my iPhone using Tapatalk

8. Qler

Qler Veteran foruma

Jebo majku još mi lik govori nema na najjačem paketu 20% više, lažov...

p4ja likes this.
  9. Reventon

Reventon Veteran foruma

U Telemachu izgleda kao na pijaci, cijene po dogovoru :)

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Tako je oduvijek kod njih...niko ne dobije isto,nego ko vise ciganci,dobije vise :D
    Problem je sto njihov dogovor ne vazi ni godinu,jer svako malo dizu cijenu i mijenjaju ugovor i semu.

11. bhd

bhd Veteran foruma

Kod mene je eon duo premium max paket za duo

Sent from my iPhone using Tapatalk

12. selvin

selvin Moderator

Pa tih 15% na prvu godinu je znaci 7.5% na 2 godine, nista posebno. I u telecomu je 8% na ugovor po default bilo, ja skoro potpisao. Sreca sto cesto Telemach dize cijene pa mozes iskoristit cijeli popust prije raskida. Nije ni 20% nista posebno vise, razlika cca 1.5-2KM mjesecno :)

Inace mi je taj ciganluk smijesan. Lovljenje u mutnom. Vecina korisnika potpise bez popusta pa tu love i kradu od korisnika ne davajuci popust. A ostalim dijele koliko ko zateze. Ima max granica svakako, jer pricas sa ljudima koji izvrsavaju po vec definisanim pravilima :)

13. dams82

dams82 Overclocker

Ja sam išao na opciju novi korisnik. Sami me nazvali i dali ponudu (jer sam bio ranije korisnik) , kao 4 mjeseca je po 1KM, ali može 6 ,pokušali uvaljati veći paket, ja nisam htio. Ne treba mi, tv jedva gledam, više sam išao na sasvim dovoljno brz Internet, eon box, smart TV aplikacija, znači još na dva tv coax sa analognim kanalima.... Taman....

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

14. zoi

zoi Veteran foruma

Ovo sto ja govorio i jest za nove korisnike. Prava su pijaca, sve zavisi od agenta s kojim razgovaraš.

15. dams82

dams82 Overclocker

Pa jest k'o pijaca.... Lik mi dao broj mobitela da se javim kad budem htio da pravi nalog za priključak.... I bio zaboravio da je rekao 6 mjeseci, ja ga napomenuo, kaže ok, ako sam rekao onda ide 6....

zoi likes this.
  16. Haker

Haker Veteran foruma

Sada meni ističe ugovor, počeli zivkati, rekoh ne produžujem ništa hoću manji paket, kaže ne moze, mora se ugovor barem na godinu da me.vrate na manji paket!
    Jel ovo moguće, sada kada mi istakne ugovor, dakle nismo vise pod ikakvim ugovorom da me tjera da potpišem ako uzmem manji paket?

17. zoi

zoi Veteran foruma

Ma jok, kad ti istekne ugovor možeš šta hoćeš, pusti šta ti pijačari govore.

Haker likes this.
  18. Haker

Haker Veteran foruma

Hvala :)

19. nFare

nFare Overclocker

Samo pazi da nema neka stavka o automatskom produženju ako se po isteku ugovora ne javiš, vjerovatno moraš formalno postojeći otkazati da bi potpisao novi

20. AggressoR

AggressoR Komšija

20% na eon premium duo (prvi 12 mjeseci) + pokraj eon box besplatno ide cisco 4682 vs i D3 mini.
    (mislim da se dodatni uredjaj placa 6km ali meni vec 2 godine dali djabe).
    Ali nikad da potpisem produzenje. (u aprilu istice)