Kao prvo sta ti znaci dokumentarna cinjenica? Zena(Jasmila) nije nije ni pravila dokumentarac, ovo nije dokumentarac. Bruku stvari je prikazano u filmu, suptilno ili ne. Na dobar nacin pitomo je ispricana teska prica(nekome je ovo ok nekome ne, ali za sire narodne mase koje nisu upucene nikako i za ovakve stvari, sasvim ok). Film nema pristrasnosti, osudjivanja, niti predstavlja bilo kakav izljev propagande, sa dosta drugih desavanja se moze povuci neka vrsta univerzalnosti sto govori o veoma dobroj stvari koji je Jasmila odradila. Kraj filma, vrhunski. Obratiti paznju na intervju sa Mike Leighom i upotrebu steadicama, kao i jos par vrhunskih stvari koje su vrhunski odradjene u samom procesu snimanja filma. Film je vec pokupio fin broj nagrada, o kritikama provjerenih kriticara je suvisno govoriti da bi se bilo gdje "naprdjivalo" kako je gluma Jasne jedino sto valja u filmu(a vrhunski je odglumila). Niti inace uopste nesto Jasmilu gotivim, niti nesto posebno vezano za glumce i sl. , ali film je dobar i to je fakt. Metascore - 93 Rottentomattoes - 100% Obje ocjene od certified osoba, ne random osoba. Za detaljne kritike bujrum: https://www.rottentomatoes.com/m/quo_vadis_aida/reviews https://www.metacritic.com/movie/quo-vadis-aida Ja navedoh argumente, od mene dosta, a i ti si dovoljno svoje obrazlozio. @Esh ako sam igdje pravila foruma prekrsio, ti slobodno opali mi ban. Rat nigdje spomenuo nisam, niti ko je kakav covjek, glumac i slicno, niti sam potencirao nikakva politicka prepucavanja niti bilo sta slicno. Komentarisalo se o milion filmova, aspektima snimanja, umjetnosti, kvaliteti odredjenih glumaca(evo pade mi na pamet diskusija o Pattisonu kao Batmanu lupam), i nije problema bilo, ja bih te evo kulturno zamolio da ovo ne brises, jer je isto sve uradjeno, osim sto je film domaci, i to koji se bori za oskara. Obrisati ovo i bilo koji post vezan za nas, domaci film, koji je u takvoj situaciji, haman bi bilo vrsta diktature i zatvorenosti..
Da i Jasmila odlicno odradila posao, a istako sam Jasnu od glumaca. Ja ne vidim koja bi nasa glumica ovako dobro odradila posao.
Meni je film kao film prosjek teski, a glavna glumica mi je prilicno antipaticna, ima cudan izgled. To sto je nominacija su ciste emocije kao i sve kod nas. Najbolji djeciji rad u svakoj skoli je neka pjesmica o ratu, tako i ovo.
Aha, ne pratim taj serijal. Vidim iznad prica o Aidi, a znam da traje ispod 2h, pa kontam na sta se ti nadovezujes Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
JL JS Cut vrhunski za razliku od prvobitne verzije. Filmcina, muzika, prica. Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
PA u cemu je razlika...ja skinuo "Zack.Snyders.Justice.League.2021.1080p.HDRip." naziv a sada vidim ima i to sa cut,ista velicina fajla Skinuti cu i tu verziju ako je bolja,ali me zanima u cemu je razlika ?
Sve sto si se pitao u prvom djelu ovdje je pojasnjeno Recimo Bruce Wayne dolazi po Aquaman-a. vidis ga samo na planini, pa sidje dole u selo.. Ovdje imas par minuta kako je uzeo konja, presao planinu. I tako oko svakog upitnog detalja. Ma odlican. drugi film
Odgleda i ja ovu justice leagueu...jbte popodne poceo gledati,sad evo kraj hah Ali generalno moze se pogledati film,iako traje vjecnost ali je nekako iz dijelova pa nije dosadan Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk