Windows 11

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by iPlay, Jun 16, 2021.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Nemam pojma...kao sto rekoh,nisam racunar palio preko 3 mjeseca i znam da je bio aktiviran...jer sam se ulogovao sa svojim microsoft accountom,dakle online account,nije offline.
    I jucer primjetim da je neaktiviran i pojavio se onaj watermark u dnu.
    Ali evo,danas sam nasao neki nacin da aktiviram preko CMDa,opalio sa yt neki kljuc i evo aktiviran je opet.
    Ako se deaktivira ponovo,kupiti cu kljuc za par eura i to je to.

Reventon likes this.
  2. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Danas sam naletio na jedan cudan problem.
    Naime imam jedan stari testni Xeon Workstation sa 32GB rama na kojem sam experimentisao sa Proxmoxom. Uglavnom trebao sam nesto testirati na izoliranoj masini i podignem W11 na Virtualboxu medjutim performanse nula bodova.
    Probam na VMware playeru isto. Masina dobila 8gb, 80 gb diska sa SSD/a i 4 jezgre.
    Jel moguce da ga haba to sto ima WSL i Hyper V u pozadini.

Jutros podignem W11 na Hyper-V-u bolje performanse, i to znacajno

3. nivla

nivla Komšija

ja sam nekad davno na esxi certificiranom novom serveru imao takav belaj, na kraju hyperv vrtili, performanse pisanja po disku (novi diskovi raid polja) bile za plakati na esxi, dok je hyperv uredno radio, pokusavao sam i neke patcheve pa i oficijelne fujitsu esxi iso fajlove ali nista

4. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Fakat crnjak. Ispade 1 virtualna jezgra na mobilnom Ryzen 7 i 4gb rama i shared ssd ima 10x bolje performase od 4 jezgre Xeone, sa 8gb rama i dedicated Samsung EVO SSD.

5. zippoo

zippoo Veteran foruma

Sta su ovo smecari iz googla shebali youtube. Srozali su bitrate na FHD videu da je negledljivo i ono nije vidjelo HDa . A ako hoces veci bitrate,onda premium kupiti.
    Je li ovo nesto novo ili ja nisam do sada primjetio,jer slabo i gledam video na yt,posebno na desktopu. Mislim da na mobitelu ovo nema.

6. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Ima vec neko vrijeme to. Nisu nista srozali nego su dodali 1080p sa vecim bitrateom.

dmr likes this.
  7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Slika nema veze sa FHD rezolucijom. Odgledao par spotova,slika unistena max a na jednom spotu se pojavljuju i kockice u brzim scenama,puca slika
    Ubacim taj spot kada budem na kompu.
    Znamo svi da bitrate i jeste ono sto daje ostrinu slici

8. Majesco

Majesco Aktivista

Ovo su govorili za 4K da ce biti premium, a ne FHD izgleda da im je supak ogladnijo.