Privatni biznis sam imao nevjerovatne srece, jos od 8 razreda osnovne sam igrao razne forumske igrice i tako se "konektovao" sa raznim ljudima, prvo sam radio male programe za prosto racunanje, pa PHP skripte, pa kompleksnije programe, pa sad imam vlastiti cluster servera Sto se tice opcenito programiranja, prvi put sam se susreo u 8 osnovne sa BASIC-om, pa u srednjoj Pascal, pa C++ i to je bilo to, onda na fakultetu sve ostalo. Vrlo je bitno da naucis neke koncepte, pogotovo objektno orijentisano programiranje, onda ce ti sta god naucio svi ostali jezici biti slicni i jednostavniji za naucit. Danas mozes poceti uciti Javu/Android i tu praviti aplikacije, to je ujedno i super nacin da ubacis nesto u svoj CV. Programiranje se dosta oslanja na logiku, donekle matematiku, pa moras ako nista biti solidan u tim displinama, barem da ih ne mrzis Sad ako ces praviti neke web aplikacije, tu ti najmanje treba logike, dok za neke kompleksne sisteme vise vremena ces provesti racunajuci neke brojeve i trazeci pattern-e nego sto ces kodirati.