Hvala raja. Moj utisak nije nimalo los, cijena je bila ok a i osiguranje je 50- 60% jeftinije vs bmw 318-320d G21 ili A4 Audi tako da je za mene skodlak ipak bio prava opcija. Btw ovo je 2.0 TDI DSG First edition paket sa kozom unutra, 2021 god.
KingT u kojem si gradu, ili pokrajnini? TDI je super, samo ako vozis cisto gradsku moras malo da ga po autobahn propuses Je li se mora sipati adBlue i koliko cesto? U zdravlju da ga provozas i zamjenis za Superb
Situacija s parkingom postaje haos. 2.5 KM onaj prekoputa SCC, a u SCC garaži jeftinije. Odem u ARIA (BBI) subotom isto 2 KM. https://www.oslobodjenje.ba/vijesti...rg-ispred-zemaljskog-muzeja-u-sarajevu-959144 U Tuzli sad uvode naplatu i nedjeljom. https://tuzlainfo.ba/index.php/ista...a-parkinga-i-nedjeljom-na-devet-parkiralista/ Sreća pa autom idem samo u kupovinu i na duži put
Ma nije 2KM puno, pogotovo za te lokacije. U Tuzli je parking dodzaba, 1KM i 2KM u 10ak ulica, sve ostalo je 0.5KM sat. Atik Mahala je 0.5KM a Trg Slobode ti 10m odatle. Nedjeljom se uvodi zbog panonike, samo na 9 parkinga koji su u krugu jezera.
U Tuzli je mislim najjeftinije u poredjenju sa ostalim gradovima. U Mercatoru se moze ostaviti 2 sata besplatno, a u ulici preko puta Kipova, kod vatrogasnog je skroz besplatno, ako nadjes mjesto naravno. A sve je blizu centra.
Svi trzni imaju barem 2h gratis ili full gratis. Omega otvorila svoj parking skroz besplatno, ukinuli su sad rampe skroz. Ne znam je li to trenutno rjesenje, jer su mislili prosirivat parking nakon prosirivanja objekta, ali imaju problema sa imovinsko-pravnim odnosima ili dozvolama, nisam siguran, ali je blokiran projekat.
Ja ostavim kod Zemaljskog muzeja, ubaciš marku dvije i cao, svakako ne bih se guzvao dalje po gradu. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Sigurno zbog onih nargila pušača sa Bulevara, što 2h sjede, obidju krug sa autom pa opet udju. A kad dodjes u Omegu nemas gdje parkirat. Nekad davno je bilo ako imas racun iz Omege da je gratis ali je komplikovano bilo pa ukinuli. Sent from my SM-F711B using Tapatalk
I ja tako radim, radije ću pješke onda tabanati do grada, nije mi mrsko, a uvijek svratim usput u SCC i Altu. Ali taj dan je bilo puno, neka je trka bila. Samo da ne ukinu taj parking, dosad mi je bio najpovoljniji, plus iza 20h se ne plaća, ljepota A u Tuzli to stoji donekle, ali opet je prva zona 2 KM ko i u Sarajevu. No u Sarajevu ima puno privatnih parkinga i svako štima cijenu kako mu odgovara, tako imamo situaciju da je parking u garaži u SCC pola marke jeftiniji od privatnog parkinga koji je odmah do njega Pa onda imaš Crvenu Jabuku koja naplaćuje 4KM po satu, osim ako ne kupiš nešto u određenom iznosu čini mi se 20 KM. Da ne kažem da je nekoliko parkinga u neposrednoj blizini i imaju nevjerovatne razlike u cijeni parkinga A u BBI/Aria je 3 KM radnim danima, subotom 2KM i nedjeljom čini mi se 1.50KM (ako platiš SMS-om 0.40KM manje). Zato ljudi ostave auto cijeli dan na trotoaru pa im napišu kaznu, dođe im možda i jeftinije od dnevne karte Nekad je u Tuzli bilo na nekim mjestima do 16h naplata, poslije besplatno, recimo kod medicinske škole. Ovo za Živinice no comment, ono što sam bio tamo dva-tri puta kad se Sinsay otvorio bio je skoro prazan. Još neki došli tamo glume da naplaćuju parking pored automata Tržni centri su tu najviše fer tipa Merkator što ti daje 2h parkinga u garaži i u Tuzli i Sarajevu. Uglavnom nekad je ludnica uopšte naći mjesto, cijena manje više.
Slao sam mailove za tag, u FBiH popunit zahtjev i mogu se ukinut tablice na naplatim mjestima, a u RS kažu da su tablice nebitne, mogu koristiti tag i s drugim vozilom iste kategorije. Pa eto, možda nekom znače ove informacije. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Danas je zujalica bila u off road modu, obišli kraljevski grad, te planine Zvijezda, Javornik, Igrišta. Moram za planinu ganjati Scout 4x4 to je za Vareš. https://youtube.com/shorts/lUPGX27YT9M?si=4NulrEJ5UBvI3wV-