Evo burazer sad uzeo svoju C klasu od majstora, mijenjao lanac (W204 250CDI) dijelovi za veliki i mali servis 600KM, ruke 1000KM... plus otisao mu neki hladnjak, ne cuh ga dobro, meni se cini uljnih para, ili ulja, ne znam, uzeo u mercedesu original 400KM... Al sad miran
Jest za jednog čovjeka. Ali većinom radi više ljudi. I da je jedan, to je 50-60KM sat za 2 dana, ali su u pitanju fiksne tarife, a ne po satu. Pa mali servis za to auto je makar 500-600KM, 1000-1100 veliki i to je to. Nista strašno.
Vecinom su skuplje ruke nego dijelovi pri promjeni lanca, ako pricamo samo o zamjeni lanca (seta). (za obicnog grande punto 1.3 ruke su oko 200KM dok dijelovi (set lanca + ulje) dodje negdje oko 180 km, a da ne pricamo o modelima gdje ide motor van)
Uredu je kad cujes kakve problema pa otvoris haubu, ako ne cujes nista, sve ok, drzi je zatvorenu sto je najbolje.
Ja npr ne bih uzeo na tim autima ni da mjenjam lanac. Mi imamo malu radionicu, to uzima mnogo prostora kad počneš rasklapat, još ako se vadi motor nema šanse. Za taj auto je hiljada taman, posebno u Sarajevu... Kome je skupo nek sebi golfa dvojku kupi... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja zimus radio lanac i lancanike na insigniji b 1.6 cdti. Malo je 1000 za ruke. Na maercedesu nisam nikad radio,izbjegavam tebposlove koliko god je moguce. Nema tu racunice kad je manji servis poput naseg u pitanju. Tu se zarobis 3-4dana na dizalici i vracas musterije dok to radis i na kraju vise izgubis nego sto zaradis. A dnevnica???? Tako se placa radnik na njivi i na gradilistu kad dodje nekom u avliju i radi kod njeg njegovim alatom strujom vodom i cime vec i plati mu se samo njegova snaga. U radionici/servisu se placaju druge stvari. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Dobro, vecina nas na prvu zamislja veliki servis kao standardni servis na VW dizelima sa 4 cilindra, 1.9/2.0 tdi, remen, spaner itd. gdje je vecina stvari relativno lako dostupna. Na mom 1.4 atmosfercu je vjerovatno jos lakse. I u tom slucaju, realno, hiljada je puno za ruke. Al onda se sjeti da je mercedes u pitanju, tu su cifre x2 u svemu. Sjecam se da mi je kod prijatelja BMW sa 6 cilindara morao motor napolje i bas je zezancija, a nece svaki majstor to ni raditi. U tom slucaju ni ne pitas koliko je nego samo da se uradi.
Fabia mk1 je najbolja fabia. Mercedes A168 je najgori Mercedes A klase... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
100-150km pa max 200km su ruke za zupcasti remen na 4 cilindra motoru. To je posao priicno jednostavan za istreniranog mehanicara koji ima alat i radionicu kako treba. Ali lanac na ovim modernim motorima postavljen naopako uz zamajac. To je posao od par dana i to se tacno ne pita posto je nwgo ima li ko da hoce/ima uslove raditi. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro