All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Pratim u zadnjih godinu dana nova auta sto izlaze i vecinom imaju grozne felge. Pogotovo Pezo, pa onda novi Tiguan i Golf.

2. selvin

selvin Moderator

Pa ti rece skoro da bi i Karoqa prije Tiguana. Kodiaq svakako nije konkurencija sa Tiguanom, mozda sa Tiguan AllSpace. I ja bih prije Kodiaqa nego Tiguana, ali Karoqa ne bih.

3. XTRage

XTRage Veteran foruma

Nema dileme, nijedno :D

dams82 likes this.
  4. AggressoR

AggressoR Komšija

Mislim da ih furaju zbog nize otpora zraka.
    Sad je sve na EKO fazonu.

5. selvin

selvin Moderator

Ma znam, krenule prvobitno na EV, a sad su bukvalno na svakom novom vozilu, ili po default ili opcija. Meni preruzne, ali izgleda da ce na kraju sve bit takve.

6. dmr

dmr Veteran foruma

Je li ko probo novi tucson? Kakav je u voznji, naginje li se u krivinama? Je li dovoljan 1,6 turbo benzinac za tu sasiju?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

7. XTRage

XTRage Veteran foruma

Morao bi biti dovoljan, samo sto mu je smanjena snaga sa zadnjom normom, vjerovatno su i medjuubrzanja i odziv na gas fasovali.

8. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ako moze u Kodiaka 1.4/1.5 turbo benzin, ne vidim zasto ne bi mogao 1.6 turbo u Tucsona :)
    A to za stabilnost u krivinama, vise je do vozaca. Ljudi i voz sa šina skinu. U normalnoj voznji nebi niko imao problema.

9. dmr

dmr Veteran foruma

10. Haker

Haker Veteran foruma

Da Karoq, mislim na onu najveću, brkam ih, glupa imena imaju.
    Onu manju zaobići.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

11. selvin

selvin Moderator

Eh dobro si ti to pobrkao onda :D Kodiaq je najveci, a neki dan smo se svadjali za pogrešno vozilo izgleda jer si ti mislio da je Karoq najveci :D Haman smo se slozili ipak bili u necemu. Ja govorim Karoq mi ko scala feel unutra, a ti se čudom čudio.

12. selvin

selvin Moderator

Ako se ne varam ima 150 i 180ks ovaj 1.6 t-gdi, vjerovatno isti/slican motor. Vjerujem da je 180ks sweet spot.

Vozio sam kodiaqa 1.5 tsi 150ks 2022 godina, i ne izgleda to loše u voznji. Poslije gledam ispod 10s do 100, ok za taj motor na takvom vozilu.

13. Haker

Haker Veteran foruma

E jebga onda :D
    Da onda manja nije neka sreća ali ova najveća je stvarno solidan porodični auto. Drug je ima, novu kupio u full opremi. Poredim je sa tiguanom jer moja pretpostavka da su cjenovno tu negdje.

Sad da ne odem gore i pročitam kako se zove opet bih zaboravio koja je koja

14. selvin

selvin Moderator

Drugi put ti trebam sliku poslat :D

I ja sam probao tu full, u sport
    line opremi, ona izgleda dobro i unutra. Usao poslije u ambition, ko drugo auto, sve ćelavo. Ali je i cijena dobra razlika :D

15. Reventon

Reventon Veteran foruma

Treba izbjegavati Kamiq, oni su sa 1.0 tsi motorom, kriminalno.
    U svakom slucaju meni je Tucson bolje auto od Skodinih SUV-ova, samo gledati da je sa dobrom opremom.

16. selvin

selvin Moderator

Kod nas su skode vecinom u ambition ili style opremi. Sve iznad je jako tesko naci. Dok za tucson, dosta ih ima u luxury ili prestige opremi.

Tucson je bolji od svih osim Kodiaqa :) Jer ne moze ponuditi prostor i 7 sjedista ko Kodiaq. Za taj segment je zaduzen Santa Fe.

Za Kamiqa je zaduzena Hyundai Kona mislim. Btw. 1.0 tsi je osnovni, mozes ti kupit i sa jacim motorom. Ali je to svejedno fabia.

17. Haker

Haker Veteran foruma

Ovaj novi tuson je vjerovatno dobar auto ali meni nesto ružan, radije bih kiju, ona mi izgleda bolje, mehanički su isti.

18. dmr

dmr Veteran foruma

Ma nije vala kia sportage bolja, sprijeda ni na sta ne lici.

19. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Ja još nisam djecu vidio da se slikaju uz neku Škodu :D

20. Qler

Qler Veteran foruma

Slikaju se djeca sa Mustangom redovno :) ovo ostalo ne jebu ni dva posto...

I jos scena ja tek kupio CLS-a on Mustanga, i bili u Safet Zajko parku, ja vodio malog na trening. Sad vracamo se, prilazimo autima, tamo mama sa dva sina. ja otkljucavam auto, kad ona, kako su bili blize CLS-u a ne ne , ne treba ovo, slikamo se kod ovog zutog :D

Reventon and SamiRX-8 like this.