Ne znam dobija li odobrenje foruma ova potrosnja sa slike? Nije mogla bit veca, trudio sam se Prošao sam pored 21 ili 22 radara na putu: Tuzla - Doboj - Vitez - Kupres - Posusje - Makarska
Ja Sam u DE prije 2 sedmice platio montazu novih guma SA balansiranjem na 18" felge (SA skidanjem starih ljetnih guma) 127 Eur I to jedva nasao slobodan termin koji Sam cekao dvije sedmice :-)
Ma to je njemačka cijena za njemačke plate. U BiH je nešto sasvim drugo. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja prije dvije godine plaćao 9KM balans i montažu po točku. Poslije toga nisam pa ne znam, ali vjerujem da je više, sve je poskupilo. Nego koliko u prosjeku švabo treba sati da radi da plati montažu gume, koliko bošnjo sati treba da radi da plati montažu gume, nije to mnogo daleko druže.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
U 2 minute mi razlika po google maps, a sad mi je ljepsi put na Doboj postao Pa oko 15:30-16:00 je bilo kupača. Napolju 19, u vodi 21 stepen Ali kroz sat, sat i po je dobro zahladnilo, cim sunce zadje.
Samo sarafanje ljeto-zima na 18" je 50-60KM u Tuzli. Demontaza, montaza plus balansiranje nisam placao dugo osim sad s gumama pa ne znam cijenu odvojeno, ali je kolega skoro platio 110KM za 16ke ako se ne varam. Tako da tih 127Eur za 18ke u Njemackoj i ne zvuci nesrazmjerno uopste. Ima i za 50 sve. Ali ima sigurno i u Njemackoj jeftinije od tih 127. Govorim o standardnim vulkanizerima u gradu, okolo ima jeftinije.
Da si prije 10 dana išao bilo je užas, radili onaj kružni tok na karušama pa veliki zastoji bili. A vjeruj da sam mislio da je mnogo bliže s te strane na vozuću, razlika je baš mala. Ne isplati se. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Blize je 11-12km na Vozuću ali se brze ovamo vozi i jos se moze i nabrati. Tamo mozes samo jos i zakasnit u odnosu na maps. Danas je do Doboja bila guzva jedino u Klokotnici ili Brijesnici, negdje tu je pijaca bila, ne znam tacno Kolona 15ak minuta, ja kontam neki radovi A od Doboja do Zenice bilo je na par mjesta radova zbog Vc ali nista strasno, taj u Karusama kruzni smo brzo prosli. Samo je preuzak haos za teretna. Imali ondje livadu ogromnu, oni trake od 2.5m napravili.
@dams82 Gledaj na 1:55 kako se kamioni provlace, pogotovo ovaj drugi. Ovo je smijesno ko je projektovao.
U Stjepan polju bila stočna pijaca, inače je tradicionalni vašer kod nas u Gračanici pa ta pijaca je dio vašera. A kružni jeste loše napravljen, bolje da je napravljen podvožnjak ili nadvožnjak da se ima uključenje s autoputa nego ovo.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
U Swe zamjena točkova 25€, sa “hotelom” je 50-60€ gdje ti oni peru i čuvaju točkove do iduće zamjene. Mnogi sami mijenjaju ali se nebi napatio za tu siću
Cuvaju ti sa felgama tockove i naplate samo da zamjene tockove 120€ godisnje? To mi je gotov pola registracije
120€ godišnje imaš mijenjanje dva puta, pranje i čuvanje tockova. Tebi pola registracije nekome sat-dva posla, ali kad usporedim sa ovim sto Selvin napisa onda ni ovih 120€ nije uopste mnogo. Nebi tockove nosio tamo vamo i mijenjao sam, a ne igra ulogu ako je 16” ili 20”. 15 minuta in-out kao Red Bull pitstop haman.
U Swe je to dzaba. Pa ja placam to isto 140KM to u Tuzli. 40+20 za zimske, 60+20 za ljetne, zamjena i hotel. Kad nemas gdje ostavit gume, 20KM sezona je dzaba, a nit vozas nit prljas. U Volanu je hotel 20, u unitrade 10 po tocku, znaci 40.