All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. selvin

selvin Moderator

Ne znam dobija li odobrenje foruma ova potrosnja sa slike? :D Nije mogla bit veca, trudio sam se :D Prošao sam pored 21 ili 22 radara na putu:
    Tuzla - Doboj - Vitez - Kupres - Posusje - Makarska

2. KingT

KingT Veteran foruma

Ja Sam u DE prije 2 sedmice platio montazu novih guma SA balansiranjem na 18" felge (SA skidanjem starih ljetnih guma) 127 Eur I to jedva nasao slobodan termin koji Sam cekao dvije sedmice :⁠-⁠)

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Potrosnja je dobra nego reci kakva je voda za kupanje? :)

4. dams82

dams82 Overclocker

Ma to je njemačka cijena za njemačke plate. U BiH je nešto sasvim drugo.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

aNaToMiC ! likes this.
  5. dams82

dams82 Overclocker

Ništa preko vozuće?

6. XTRage

XTRage Veteran foruma

Nesrazmjerno je da ga jebes, u bosni 30 maraka neki prosjek, mozda malko vise od ove zime.

7. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Isplati se otici u Bosnu i zamijenit gume i sa tim “napuhanim” cijenama :D

8. dams82

dams82 Overclocker

Ja prije dvije godine plaćao 9KM balans i montažu po točku. Poslije toga nisam pa ne znam, ali vjerujem da je više, sve je poskupilo. Nego koliko u prosjeku švabo treba sati da radi da plati montažu gume, koliko bošnjo sati treba da radi da plati montažu gume, nije to mnogo daleko druže....

9. selvin

selvin Moderator

U 2 minute mi razlika po google maps, a sad mi je ljepsi put na Doboj postao :)

Pa oko 15:30-16:00 je bilo kupača. Napolju 19, u vodi 21 stepen :) Ali kroz sat, sat i po je dobro zahladnilo, cim sunce zadje.

Reventon likes this.
  10. selvin

selvin Moderator

Samo sarafanje ljeto-zima na 18" je 50-60KM u Tuzli. Demontaza, montaza plus balansiranje nisam placao dugo osim sad s gumama pa ne znam cijenu odvojeno, ali je kolega skoro platio 110KM za 16ke ako se ne varam. Tako da tih 127Eur za 18ke u Njemackoj i ne zvuci nesrazmjerno uopste.

Ima i za 50 sve. Ali ima sigurno i u Njemackoj jeftinije od tih 127. Govorim o standardnim vulkanizerima u gradu, okolo ima jeftinije.

dams82 likes this.
  11. dams82

dams82 Overclocker

Da si prije 10 dana išao bilo je užas, radili onaj kružni tok na karušama pa veliki zastoji bili. A vjeruj da sam mislio da je mnogo bliže s te strane na vozuću, razlika je baš mala. Ne isplati se.

12. selvin

selvin Moderator

Blize je 11-12km na Vozuću ali se brze ovamo vozi i jos se moze i nabrati. Tamo mozes samo jos i zakasnit u odnosu na maps.

Danas je do Doboja bila guzva jedino u Klokotnici ili Brijesnici, negdje tu je pijaca bila, ne znam tacno :) Kolona 15ak minuta, ja kontam neki radovi :)

A od Doboja do Zenice bilo je na par mjesta radova zbog Vc ali nista strasno, taj u Karusama kruzni smo brzo prosli. Samo je preuzak haos za teretna. Imali ondje livadu ogromnu, oni trake od 2.5m napravili.

dams82 likes this.
  13. selvin

selvin Moderator

@dams82 Gledaj na 1:55 kako se kamioni provlace, pogotovo ovaj drugi. Ovo je smijesno ko je projektovao.

14. dams82

dams82 Overclocker

U Stjepan polju bila stočna pijaca, inače je tradicionalni vašer kod nas u Gračanici pa ta pijaca je dio vašera. A kružni jeste loše napravljen, bolje da je napravljen podvožnjak ili nadvožnjak da se ima uključenje s autoputa nego ovo....

selvin likes this.
  15. donjapa

donjapa Overclocker

U Swe zamjena točkova 25€, sa “hotelom” je 50-60€ gdje ti oni peru i čuvaju točkove do iduće zamjene. Mnogi sami mijenjaju ali se nebi napatio za tu siću

16. dmr

dmr Veteran foruma

Cuvaju ti sa felgama tockove i naplate samo da zamjene tockove 120€ godisnje? To mi je gotov pola registracije :D

17. donjapa

donjapa Overclocker

120€ godišnje imaš mijenjanje dva puta, pranje i čuvanje tockova. Tebi pola registracije nekome sat-dva posla, ali kad usporedim sa ovim sto Selvin napisa onda ni ovih 120€ nije uopste mnogo.
    Nebi tockove nosio tamo vamo i mijenjao sam, a ne igra ulogu ako je 16” ili 20”.

15 minuta in-out kao Red Bull pitstop haman.

18. selvin

selvin Moderator

U Swe je to dzaba. Pa ja placam to isto 140KM to u Tuzli. 40+20 za zimske, 60+20 za ljetne, zamjena i hotel. Kad nemas gdje ostavit gume, 20KM sezona je dzaba, a nit vozas nit prljas. U Volanu je hotel 20, u unitrade 10 po tocku, znaci 40.

19. dmr

dmr Veteran foruma

Ma previse brate ako samo zasarafe nove tockove, jedino eto sto ih cuvaju pa ako nems gdje.

20. Haker

Haker Veteran foruma

Lijepa moja garaza :)