All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. XTRage

XTRage Veteran foruma

Svi u svecku ajmo :eek:
    Pa to je smijesno u odnosu na standard, ja sam sarafam jer bih morao ganjati termin, utovariti, odvesti, vratiti se, istovariti, i jos 100 eura dati.

donjapa likes this.
  2. ibran

ibran Aktivista

Pozdrav drugari kakav je zakon u EU (HR, SL,AU) Zimski uvjeti, dali su lanci obavezni bez obzira na Zimske gume sve 4.
    Hvala!

3. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Ma kakvi lanci dobre zimske gume i deri.

ibran likes this.
  4. ibran

ibran Aktivista

Rekoh da nebi popušio kaznu ako nemam lance u gepeku, kao dio zimske opreme. Naravno sve četri su zimske.

Last edited: Nov 20, 2024
  5. dams82

dams82 Overclocker

Mislim da tamo ne iskaču iz žbunja kao kod nas. Mene npr nikad nije zaustavila policija u HR i jako rijetko ih viđam na cesti. Tako da nemoj da se plašiš posebno ako ne kršiš zakon....

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

ibran likes this.
  6. Haker

Haker Veteran foruma

Nema policajca za ljeka tamo. Koliko sam godina išao nikad zaustavljen samo jednom stajali pored puta sa radarom.

Isto tako nisu neka egzotika, vozni park stariji od.naseg, svakakvih se krnrija noze vidjeti.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

ibran likes this.
  7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Na primorju ne vidim policajca po 4 mjeseca :D
    A i ne bude nekih sranja,nije nesto ni da trebaju.
    A ima par lokacija gdje dezuraju i zaustavljaju navecer,najvise balon i test na droge,pa ko vozi i po noci i cuga,moze nahebati :D

ibran likes this.
  8. Reventon

Reventon Veteran foruma

Mene u ponedjeljak skide radar kad sam se vracao iz Sarajeva za Tuzlu, u Srednjem. I hajd to nego onaj pistolj radar, nije tronozac. Vozio ekscesnom brzinom od 64kmh... Ja sa 80 konja laganica vozim, pretice me ko stigne, od kamiona do motora, i ja popusim kaznu.

Niti su obiljezili mjesto, niti su imali fluoroscentne veste, nego iza kuce se zastekali a vec mrak padao. Jos mi pokazuje onaj pistolj radar, kontam jarane mogao si slikati koga hoces prije mene, a mozes nas jos 10 zaustaviti, nikome dokazati ne mozes ko je kriv. Al hajd, potpisi se i to na 3 mjesta, uzmi kaznu i vozi dalje, 25KM.

zoi likes this.
  9. zippoo

zippoo Veteran foruma

Da im vidis steka u gradu u Gr...ima privatna kuca i ispred privatni parking. Oni lagano parkiraju na privatni parking kuce a izmedju te kuce i druge ima zidic,visine jedno 120cm i lagano postavi radar uz kucu i preko tog zidica i zicaju. Ne vidis ih nikako. Iako je sami centar grada,guzve,vozi se sporo,opet junqci tu postave radar i sakriju se...vidis ih tek kada prodjes pored njih.
    Mislim,ima kod nas u gradu sada djece koja divljaju sa golf 5,golf 6 ali kada oni luduju navecer,nigdje radara,iako je policijska stanica 150m dalje .

10. XTRage

XTRage Veteran foruma

Pitanje za bracu mehanicare, a i ostale ako imaju ideju, imam cudan "problem".

Otkako je hladno i temperature blize nuli upalim naravno grijanje, i onda se desi nesto sto je po meni kontraintuitivno, motor se osjetno brze rijesi dizelskog klepetanja, nakon doslovce 2km ko svila glatko radi, gotovo zaboravim da je dizel :D
    Prije doslovce mjesec dana dok je jos znalo biti 15-20 stepeni i klima se palila za rashladjivanje proces je trajao duze i cak bih rekao da nije dolazio do ovog nivoa ugladjenosti.

Gugl nije od neke velike pomoci, sve je nesto ugrubo opisano.

11. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Brze se ugrije auto, dostigne mozda i motor prije radnu temperaturu? :D

Godi mu toplota :D

12. dmr

dmr Veteran foruma

Zvuk kompresora prekrije zvuk lupetanja u motoru. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

13. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Meni 5 majstora dalo razlicite dijagnoze za stucanje motora kada se upali hladan na benzinu. Od svjecica, bombine, injektora, pumpe za gorivo, uzas.
    Nasuo aditiv za benzin prije 7 dana i rijesio problem. Auto iz prve pali na -3 jutros.

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

Logicno bi bilo da mu treba duze u tom scenariju.

Jebo ga valjda znam svoje auto, volan, rucica mjenjaca, promjena brzina, nije ugladjenost samo zvuk.

15. dmr

dmr Veteran foruma

Mjenjac ti bude ugladjeniji ako ukljucis grijanje? :)

16. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ne treba s tobom pricati nikako, ti si navikao na PD traktore :D

17. dmr

dmr Veteran foruma

Wtf, kako grijanje moze uticati na mjenjac :D

18. Reventon

Reventon Veteran foruma

Mozda je do ulja, na hladnom vremenu ostaje gusto i time vibracije budu manje. Poslije duze voznje, kada postigne radnu temp, zvuk i vibracije bi trebalo da budu iste kao ljeti.

19. selvin

selvin Moderator

I meni se jutros zvuk motora prije promijenio nego kad je bilo toplije. Doduse jutros sam ga upalio, malo cistio snijeg i sacekao djecu minut. Brzo se promijenio zvuk. A inace upalim sjedem i vozim i bude duze vremena grublji zvuk. Iako mi ima logike da se brze ugrije dok se vozi nego dok stoji, ali eto, slicno kao kod tebe :D

20. XTRage

XTRage Veteran foruma

Milion je mogucih faktora i njihovih kombinacija koje mi padaju napamet, od samog softvera (kontrola egr-a, smjese, termostata...) do fizickih (sva ulja, tvrdoca nosaca na hladnoci...), ko ce mu znati.