All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. XTRage

XTRage Veteran foruma

125 na 6600 obrtaja a ovamo 140 na 3700, o ugladjenosti 3 vs 4 klipa i 100Nm vise da se ne prica.

2. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa tako ti je, na to je mazda spala, svako ce prije kupiti sportage nego cx-30, isto kostaju a sportage vece i komotnije auto. Mazda ima ljepsu liniju, ali izdaleka, oni plasticni obrubi su katastrofa zastarili. Da nema cx-60 sa 3.3 otpisao bih je skroz.
    Sta branis 140ks sa 2.5 u 2025 svega ti :D

3. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ostali imaju 100-110 konja troklipce kao pocetne motore, taj 2.5 je bolji po apsolutno svemu, ne znam sto bi se neko opterecivao sto je „samo“ 140 konja, ne shvatam tu uvrnutu logiku da ne bi ni trepnuli da je 1.5 motor ali ovako je „problem“ i „sramota“.

CX-30 i Sportage uopste nisu u istom segmentu, neprikladne cijene Mazdi na BiH trzistu su druga tema, ovdje kod mene Sportage kosta kao i CX-5 a ovaj drugi je duplo bolje auto.

4. mobsterc

mobsterc Overclocker

Nije tacno, ima honda 2.0 i 2.4, oba bolja od tog mazdinog.

Ma sta duplo, bar 5x bolje auto :D samo sto treba u zasluzenu penziju.
    A to kod tebe je isto neprilagodjeno, evo sad gledam u njemackoj sportage pocetna 30k a cx-5 38k eur

5. XTRage

XTRage Veteran foruma

Honda 2.4 kao pocetni motor u autu C segmenta u 2025. ?

6. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ma najbolje gledaj A segment... Gledam ono sto je najtrazenije danas, suv i compact suv. A ljudi se ne opterecuju sto ima 'samo 140ks' nego sto trosi kao da ima 180 koliko bi i trebalo da ima na tu kubikazu.

7. XTRage

XTRage Veteran foruma

Trosi manje nego npr. taj 1.5 u koroli ili 1.4/1.5 turbo sa 140 konja u kiji/hjundaiu.

8. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Mazda sa skyNet sranjem je bestbuy, dok ne crkne ona elektronika za iskljucivanje klipova.
    Ima lega CX-5 doduse tri godine starija od mog Puga, full oprema, ali jelkica ga zeza, cistio dpf, trosi ulje i gorivo ko luda, zamjenili mu farove jer su ledice crkle (bez naknade). Inace ja auto top. Ali nikad nije uspio rijesiti ove greske. Rekao mu ovaj za Mazde iz TZ da mora DPF vadit.

9. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ne znam zasto bi gledali corollu samo zato jer mazda nema drugog motora pa je stavila taj i u ovaj segment... i btw nova corolla ima samo hybrid 1.8 i 2.0 (pocetna cijena joj je dosta veca)
    Vrsis neke akrobacije i branis neodbranjivo, nemaju nista konkurentno, to sto ti volis mazdu super, ali daj malo realnosti.. Trenutno najpopularniji segment kupovine novih vozila je suv i oko 30k eur, nema potrebe gledati nikakve pojedinacne modele iz segmenta koji odumire. Dakle cx-30 i cx-5, oba trebaju refresh pod hitno. Gdje imaju, to sam i naveo, od cx-60 pa nadalje a to sam i pohvalio.

Last edited: Feb 16, 2025
  10. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ima 2.0 sa 186 konja, ocito pratis povrsinski ali eto znas sve.

CX-5 dobija novu generaciju za par mjeseci, a nije da je treba kad konkurencija pogorsava svoje modele svakim apdejtom.
    CX-30 je izmislio svijet za razne kone, t-rokove, t-krosove, taige, c-hre, korola krosove.

11. mobsterc

mobsterc Overclocker

Jeste tebi i jos par mazda fanbojeva :D

dams82 and Bio_Sam_Zmijanac like this.
  12. XTRage

XTRage Veteran foruma

To je banalan problem za rijesiti https://www.ebay.de/itm/405208700254

13. Qler

Qler Veteran foruma

Nije best buy, ali je best or nothing :) jos na ovim 17kama ko na stiklicama :)

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

Best or nothing i onda stave reno motor sve do c klase i reno-geely u cla :D

15. Qler

Qler Veteran foruma

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

17. selvin

selvin Moderator

Zaebancija ba, nije valjda da mislite da je stvarno :)

18. dams82

dams82 Overclocker

Zeza ba....

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

19. Haker

Haker Veteran foruma

Meni su ljepše ove felge :)

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

20. Qler

Qler Veteran foruma

Ma nisu lose, ali male su 17ke na njemu. Iako ja inace volim felge sa vise krakova, takve sam i na mondeu imao.

Haker likes this.