Pa tako ti je, na to je mazda spala, svako ce prije kupiti sportage nego cx-30, isto kostaju a sportage vece i komotnije auto. Mazda ima ljepsu liniju, ali izdaleka, oni plasticni obrubi su katastrofa zastarili. Da nema cx-60 sa 3.3 otpisao bih je skroz. Sta branis 140ks sa 2.5 u 2025 svega ti
Ostali imaju 100-110 konja troklipce kao pocetne motore, taj 2.5 je bolji po apsolutno svemu, ne znam sto bi se neko opterecivao sto je „samo“ 140 konja, ne shvatam tu uvrnutu logiku da ne bi ni trepnuli da je 1.5 motor ali ovako je „problem“ i „sramota“. CX-30 i Sportage uopste nisu u istom segmentu, neprikladne cijene Mazdi na BiH trzistu su druga tema, ovdje kod mene Sportage kosta kao i CX-5 a ovaj drugi je duplo bolje auto.
Nije tacno, ima honda 2.0 i 2.4, oba bolja od tog mazdinog. Ma sta duplo, bar 5x bolje auto samo sto treba u zasluzenu penziju. A to kod tebe je isto neprilagodjeno, evo sad gledam u njemackoj sportage pocetna 30k a cx-5 38k eur
Ma najbolje gledaj A segment... Gledam ono sto je najtrazenije danas, suv i compact suv. A ljudi se ne opterecuju sto ima 'samo 140ks' nego sto trosi kao da ima 180 koliko bi i trebalo da ima na tu kubikazu.
Mazda sa skyNet sranjem je bestbuy, dok ne crkne ona elektronika za iskljucivanje klipova. Ima lega CX-5 doduse tri godine starija od mog Puga, full oprema, ali jelkica ga zeza, cistio dpf, trosi ulje i gorivo ko luda, zamjenili mu farove jer su ledice crkle (bez naknade). Inace ja auto top. Ali nikad nije uspio rijesiti ove greske. Rekao mu ovaj za Mazde iz TZ da mora DPF vadit.
Ne znam zasto bi gledali corollu samo zato jer mazda nema drugog motora pa je stavila taj i u ovaj segment... i btw nova corolla ima samo hybrid 1.8 i 2.0 (pocetna cijena joj je dosta veca) Vrsis neke akrobacije i branis neodbranjivo, nemaju nista konkurentno, to sto ti volis mazdu super, ali daj malo realnosti.. Trenutno najpopularniji segment kupovine novih vozila je suv i oko 30k eur, nema potrebe gledati nikakve pojedinacne modele iz segmenta koji odumire. Dakle cx-30 i cx-5, oba trebaju refresh pod hitno. Gdje imaju, to sam i naveo, od cx-60 pa nadalje a to sam i pohvalio.
Ima 2.0 sa 186 konja, ocito pratis povrsinski ali eto znas sve. CX-5 dobija novu generaciju za par mjeseci, a nije da je treba kad konkurencija pogorsava svoje modele svakim apdejtom. CX-30 je izmislio svijet za razne kone, t-rokove, t-krosove, taige, c-hre, korola krosove.
Ma nisu lose, ali male su 17ke na njemu. Iako ja inace volim felge sa vise krakova, takve sam i na mondeu imao.