All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Ekstrauterina

Ekstrauterina Aktivista

2. nivla

nivla Komšija

da nije google maps
    meni kaze skrenite lijevo, nigdje ni prije ni poslije nije bilo skretanja lijevo pa ni za pjesake

3. Reznor

Reznor Overclocker

Također i mene više puta, zadnji put mi je preporučila da izbjegnem gužvu da idem od Penny Velešići desno uz neko brdo, znači slično kao na tom videu :D
    Ili kad je bio onaj udes pa zaobilaznica vodi na onaj put prema Ajdinovićima izađeš u Dolovima i kao vidi se na mapama da je ucrtan, ali ga ne možeš odabrati :D
    Nešto kontam dobro je prošlo ono Google-ovo vozilo gdje je moglo zaglaviti.

4. Haker

Haker Veteran foruma

Joj i mene je preko velesica, joj koja strana plus širi prilazi kućama od ljudi nego cesta i u najvećoj strani se susretnem sa nekakvom dostavom

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Reznor likes this.
  5. Qler

Qler Veteran foruma

Meni nena gore živi :) znam ja dobro velešiće :)

Reznor likes this.
  6. nFare

nFare Overclocker

Ja isto cijenim Mazdu što imaju neku svoju filozofiju i nisu poletili trendu downsizinga nego optimizacije, samo kažem da mi je bilo skroz čudno iskustvo sa ovim dvolitrašem, bio sam par dana uvjeren da je neki 1.4-1.6 motor, na kraju sam za nekih 2000 Km pređenih imao prosjek od oko 9 litara kombinovane, a nisam je štedio ni sekunde. Ostavlja generalno dojam dobro utegnutog auta ali se i primjete mnoga mjesta gdje se štedilo, što je izgleda standard danas

7. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Sa vecom kubikazom je lakse zadovoljit neke norme zapravo, ali CO2 ce ipak bit veci.

8. XTRage

XTRage Veteran foruma

2.0 i automatik je penzionerska kombinacija, sa rucnim je to malo drugacije.
    2.5 i automatik je isto druga prica.

9. Stevie_Ray

Ja im samo zamjeram torziju na Mazdi 3.

10. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kako je krenulo sa ovim desavanjima u svijetu, nece me iznenaditi da se na kraju odustane od euro normi. Evropa jedina na planeti gura taj eko model, ocuvanje okolisa, tra la la, a sebi unistise ekonomiju. Autoindustrija u nikad gorem stanju nije bila.

11. Haker

Haker Veteran foruma

Evropa se svakako raspada, a eko norme sigurno idu u prošlost, ako ne odu odu tek ce propasti. Elektrifikacija je vec stvar prošlosti, svi brendovi je napuštaju i zadržavaju ICE do daljnjeg

12. selvin

selvin Moderator

Eto te ko Sojic:

13. Haker

Haker Veteran foruma

Hahaha tako dodje, ali kada je u pitanju evropska auto industrija sve stoji. Padaju kao kruške sve radi maloumne politike.

14. Stevie_Ray

Bas na tu temu:

15. Haker

Haker Veteran foruma

Hajro i ja se slažemo :D

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

Eto covjek razmislja isto kao i ja. Evropa sama svoj narod kaznjava taksama za izduvne gasove a najmanje smo mi ti koji smo sjebali planetu. Rjesenje im je cista struja za koju nemas osnovne sirovine niti infrastrukturu.

A Ameri su prica za sebe, prije 10 godina su svjesno isli da zajebu Evropu i to je danas jasno ko dan. Problem im bio diesel-gate, stetne emisije dizela, a ustvari su gurali Teslu. Sada im se Tramp zalaze da se vrate na fosilna goriva, elektrane na ugalj itd, "drill baby drill".
    Teslu da ne spominjem, prodaja im nikad gora u Evropi, litijum uzimali od Kineza, a Tramp kao hvala uvali takse cijelom svijetu. Teska sizofrenija zavladala.

17. p4ja

p4ja Komšija

hidrogen je buducnost za auta

Qler likes this.
  18. Stevie_Ray

Lobi je cudo, hidrogen je trebao biti buducnost ali "neko" je htio isforsirati baterije.

19. mobsterc

mobsterc Overclocker

Cinjenica je da ima i do pohlepe, nije se npr unutrasnjost morala ovoliko srozati, pogotovo kod premiuma.
    Ali zato plate managera u milionima..
    Naravno, pohlepa goni i lobije, sve je to zacarani krug, samo eto pohlepa se prozela od najkrupnijih do najsitnijih riba

20. XTRage

XTRage Veteran foruma

Hidrogen nije nikako prikladan za auta, tek mozda za velike kamione.