All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Reventon

Reventon Veteran foruma

Hyundai i Toyota su razvijali hidrogen, u Evropi jedino BMW je nesto malo eksperimentisao. Ali u tom periodu je Tesla krenuo sa masovnom prodajom i tu im je bio kraj.

2. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Zar i hidrogen nema svojih mana koje nije tek tako lako ignorisati?

3. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Tesko napraviti jeftin spremnik za njeg, barem je to bio najveci problem.

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Da, jedna od mana je bila laka zapaljivost, dok nismo vidjeli kako el.auta gore...

5. Haker

Haker Veteran foruma

Plus ova vjest je ispod radara prošla. Eto dokle su došli. [​IMG]

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

6. Ekstrauterina

Ekstrauterina Aktivista

Jest, Google. Odveo nas uzbrdo kroz neku jednosmijernu - ali u pogresnom smijeru. Onda kaze idite pravo i da se spojimo na magistralu… I super, tu je magistrala, samo sto ocekuje od mene sa auto uznesem uz stepenice

7. selvin

selvin Moderator

Ma kinezi su vlasnici vec mnogo firmi u njemackoj autoindustriji (vjerovatno i u ostalim industrijama). Moja krovna firma ima 3k radnika, vecinom se radi za autoindustriju i to vecinom za njemacke brendove, a vlasnik 100% kineska firma. Koliko ima takvih manjih firmi sto oni kontrolisu, Bog zna.

8. mobsterc

mobsterc Overclocker

Prerano su se evropljani odali hedonizmu, mi smo kao postavili temelje i sada cemo da uzivamo, aha... cim su kinezi volvo kupili tamo 2010te to je pocetak kraja :D
    Jeftina proizvodnja i sve cemo kod njih da proizvodimo, a oni to nece uzeti i sami napraviti, oni su kao rusi, komunisti, sta li...

9. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

10. Qler

Qler Veteran foruma

Kad ljudi ciganče i neće da zamijene dio....

selvin likes this.
  11. Reventon

Reventon Veteran foruma

Jel ovo onaj sa francuskim nosacem motora u VW-u. :)

12. nivla

nivla Komšija

.ne iskljucujem da je i fabricki doslo, ali meni se cini da je prije neki svercer kupio udarenog golfa 8 i u nedostatku originalnog dijela nabudzio citroenov jer pase saraf na saraf
    znam da na passata 6 2.0 tdi zamajac i kvacilo pase neki sa vw benzinca 1.4 ili 1.6 fiksni zamajac i set kvacila i radi uredno, cak i bolje ide auto nego sa fabrickim dvomasenim zamajcem i setom

13. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

Spojena dva razlicita videa, gdje ce pasati nosac bolan.

15. nivla

nivla Komšija

sta sam ja vidio da sverceri rade ne bi me cudilo da je neko nesto iskemijao,

16. Reznor

Reznor Overclocker

Možda bi se mogla i razviti neka tehnologija da smanji eksplozivnost hidrogena, ili recimo da se razvija neka alternativa dizelu kao biodizel, zašto baš baterije koje i nisu toliko ekološke posebno na kraju kad ih treba mijenjati.
    Isto tako su govorili za PVC kese da su budućnost i ekološke, sad su odjednom opasnost po okolinu.

17. p4ja

p4ja Komšija

ma ide hidrogen, a ova struja cao

18. mobsterc

mobsterc Overclocker

19. XTRage

XTRage Veteran foruma

Od 1992. istrazuju i razvijaju, dosad bi se probilo da je prikladno, neefikasno, skupo i komplikovano za transport i skladistenje.

20. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma