Hyundai i Toyota su razvijali hidrogen, u Evropi jedino BMW je nesto malo eksperimentisao. Ali u tom periodu je Tesla krenuo sa masovnom prodajom i tu im je bio kraj.
Jest, Google. Odveo nas uzbrdo kroz neku jednosmijernu - ali u pogresnom smijeru. Onda kaze idite pravo i da se spojimo na magistralu… I super, tu je magistrala, samo sto ocekuje od mene sa auto uznesem uz stepenice
Ma kinezi su vlasnici vec mnogo firmi u njemackoj autoindustriji (vjerovatno i u ostalim industrijama). Moja krovna firma ima 3k radnika, vecinom se radi za autoindustriju i to vecinom za njemacke brendove, a vlasnik 100% kineska firma. Koliko ima takvih manjih firmi sto oni kontrolisu, Bog zna.
Prerano su se evropljani odali hedonizmu, mi smo kao postavili temelje i sada cemo da uzivamo, aha... cim su kinezi volvo kupili tamo 2010te to je pocetak kraja Jeftina proizvodnja i sve cemo kod njih da proizvodimo, a oni to nece uzeti i sami napraviti, oni su kao rusi, komunisti, sta li...
.ne iskljucujem da je i fabricki doslo, ali meni se cini da je prije neki svercer kupio udarenog golfa 8 i u nedostatku originalnog dijela nabudzio citroenov jer pase saraf na saraf znam da na passata 6 2.0 tdi zamajac i kvacilo pase neki sa vw benzinca 1.4 ili 1.6 fiksni zamajac i set kvacila i radi uredno, cak i bolje ide auto nego sa fabrickim dvomasenim zamajcem i setom
https://autonet.bug.hr/elektricna-v...obiti-gotovo-besplatno-no-postoji-kvaka-47615 ako je ko s foruma u kaliforniji i u potrazi za autom na vodik
Možda bi se mogla i razviti neka tehnologija da smanji eksplozivnost hidrogena, ili recimo da se razvija neka alternativa dizelu kao biodizel, zašto baš baterije koje i nisu toliko ekološke posebno na kraju kad ih treba mijenjati. Isto tako su govorili za PVC kese da su budućnost i ekološke, sad su odjednom opasnost po okolinu.
Ma nema nista od toga, prije mjesec sam citao, i toyota odustaje od implementacije u manja auta https://www.ft.com/content/69422656-7a25-4bc7-b626-1e69d4da953c Sada kada su kinezi zagrizli u ev, nema nazad, to ce i sa carinama biti jeftinije nego sto ostali mogu ponuditi.
Od 1992. istrazuju i razvijaju, dosad bi se probilo da je prikladno, neefikasno, skupo i komplikovano za transport i skladistenje.