Pa kazes odradi besprijekorno… nije bas pa bolje taletov pug odradi ma svako auto se najcesce stima drugacije nego sto ovaj test trazi, ne ocekuje se da se vratis u istu traku tako brzo, nego malo kasnije, treba ti da moze ici brze u krivini a ovo je bas specificno rijetka situacija
Sto ne volim ove testove. Toliko faktora utice da je nerealno u normalnoj voznji. Uzmi najbolje auto na testu, montiraj mu lose gume i vidimo se u jarku. Ili neka je cesta malo mokra pa da izvedes ovaj manevar. Pa formula se okrene na stazi.
A jbg nije bas ni tako, onda ne bi dobio isti razultat (skoro) svaki put. Ili onda bilo koji test kada radis, recimo od 0-100, stavi poderane gume pa ce biti 2 sekunde razlike…mora se nekako i testirati. Ovo je indikacija kako se ponasa auto u tom nekom slalomu. Ona prva a klasa, sa kakvim god gumama uradis ovaj manevar iznad odredjene brzini prevrne se. Na stranu sto je situacija rijetka, u stvarnom svijetu nije garant nicemu, ali eto pokaze ti koliko je auto upravljivo kada ‘brojis sitno’
Ekipa, Htio bi da uzmem mazdu cx-5, 2016. Isao bi na AWD i ovaj jači 2.2 motor od 184ps. Da li je neko imao iskustva? Vidim na redditu se najviše žale na potrošnju i veličinu gepeka, što mi je svakako nebitno. Više me zanima mehanički vozilo, motor, podvozje, dostupnost dijelova i majstori koji rade mazde.
Hoce popiti na autoputu ako vozis 150+ i ako je automatik, normalne voznje do 130 i magistrale, pogotovo sa rucnim mjenjacem, je potrosnja relativno niska. 2016. nema 184 nego 175, to je jos prva generacija i bez adblue-a. Mehanicki, podvozje, mjenjaci, robustno i bez nekih serijskih problema. Dizel motori i majstori vec moze biti li-la, zavisi dosta od godista, kilometraze i prethodnog odrzavanja, mimo ovlastenog jedini koji se bas samo tome posvetio je dzevad iz tuzle koji ih zna uzduz i poprijeko.
Imam je ja, to godište, awd, automatik, 150ks. Potrošnja po boardu uvijek oko 7-7,5l. Vozamo je 2 god, 30kkm. Imao jedno vanredno ulaganje (zamjena vakuum pumpe), ostalo redovni servisi, ulje obavezno na 10 kkm, liqui moly ili mazdino, ne voziti kao tetka kakva, ne prekidat voznju kad se upali aktivna reg. dpfa. Ako se možeš protegnuti do 2019. g, kažu da je motor jos ispeglaniji. Majstor najbolji je kažu Dževad iz TZ, ja od njega naručujem dijelove, lokalni mi majstor ugrađuje.
Ne znam, pise u opisu da je aktiviran novi pezo be fit program za jacanje podlaktice mada ja mislim da treba u settings iskljuciti force feedback
Izvor: Vesela sveska Kao i obično. Eto niko dosad nije imao prazan akumulator sa elektro servom pa da ne znamo da pricas gluposti.
Ne znam koja sve auta imaju EPS, osim vjerovatno električnih, ali Punto Mk2 koji sam imao je koristio taj sistem i nema šta, volan lagan ko pero, ali dok radi (a najčešće ne radi ). A kad ne radi volan je ko u Yuge, taman dođe ko teretana To im je bila poznata mana. I ako šta otkaže onda je vjerovatno elektronika servo sistema, a ne zbog akumulatora.
Vecinom nastrada spula volana i onda pravi problem. A i realno na puntu (Grande) nema potrebe za tim city modom.
Ma de ovo su sve nagadjanja i igranja u photoshopu. Članak je malo je reci neozbiljan. Sumnjam da autor ima vise od 18 godina, barem po nacinu pisanja se ponasa ko dijete.