All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Sport, automobili, fitness' started by Juka, Feb 19, 2011.

 1. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  Nije ni kod nas bajno na dokumentima. Pogotovo kada je ljetna sezona. Ne znam sada ali je prije bila praksa da u MUP na sabahu dodju likovi, nakucaju brojeva i onda prodaju. Djodjes rano, nema pet ljudi a ti izviuces broj 100. I onda ti neko pridje: "Evo komšija, ko tebi, marka broj".
   
 2. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Haha nema kod nas brojeva uopste :D Ja sam cekao 3-4 sata za vozacku jer jedan covjek preuzima dokumente i slika. Tako da je preuzimao do podne i onda slikao jedno sat vremena. Da je bila druga osoba za slikanje bilo bi gotovo za 10min sve. Napredni smo samo tako. Kod nas je svugdje guzva, posta, biro, opstina, Reifeissen :D
   
 3. selvin

  selvin Moderator

  Zanimljivo da je guzva uvijek i u Zivinicama i u Tuzli, a kako vidim u ostalim opstinama/gradovima nije ili se ne javljaju :D Btw. i u Tuzli tek u novoj salter sali imaju brojevi, do prije 2-3 mjeseca nije bilo.
   
 4. Stevie_Ray

  Stevie_Ray Veteran foruma

  Ne znam, ja nisam nijednom cekao vise od tri dana. A cesto je bilo gotovo vec sutradan.
   
 5. dams82

  dams82 Aktivista

  I to u mupu se događa na očigled uposlenika i niko ništa ne preduzima, zar to nije protuzakonito?

  Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
   
 6. zoi

  zoi Veteran foruma

  Kod nas pripadnici MUP-a kupuju cigare od onih švercera što ih prodaju na stolovima k'o "uz rat" tako da je ovo ništa po meni :)
   
 7. dams82

  dams82 Aktivista

  Ma to i nije nešto, hoćeš kupit cigare ili ne, niko te ne ni na šta ne tjera, time nek se bavi inspekcija, ali u zgradi mupa da neko šverca brojeve i maltretira ljude koji čekaju u redu je van svake pameti...

  Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
   
 8. Reventon

  Reventon Overclocker

  Tog sto prodaje markice, oteti mu ih sve jos ga natabanat :)
  Sto se tice saltera, samo treba uvesti normiran rad, plata da im ovisi o procentu uradjenog posla. Onda ces vidjeti kako sibaju sa pecatima.
   
 9. zippoo

  zippoo Komšija

  najgora i najgluplja banka a silom prilika,moram u nju dolaziti i polagati pare :D
  jutros zakasnio na posao...bio ppola sata u redu,da polozim pare...nemaju odvojen salter ,nego stanes u red i cekas sa penzicima,kao da imas cijeli dan na raspolaganju
  onda odrzavanje racuna 4 KM,a u Unicredit 2 KM
  jest off,ali me tolika huja spizdila zadnjih dana sa njima,da je malo falilo da napadnem onu salterusu,mada je ona najmanje kriva...radi maksimalno brzo i jos mi je izasla u susret
   
 10. zoi

  zoi Veteran foruma


  Pa puno je veći prekršaj prodavati cigare koje nisu ocarinjene bez akcija nekoliko desetina metara od MUP-a i to još da oni kupuju nego listići za stajanje u redu.
   
  Sena likes this.
 11. selvin

  selvin Moderator

  Zavisi kad ti je registracija auta. U maju je prosle godine bila tolika guzva da se cekalo do 20 dana. Ja se ne sjecam da sam ikad cekao manje od 7 dana, a registrujem auto 7-8 godina. Znam da uvijek vozim sa kopiranom saobracajnom sa pecatom MUPa i ne mozes izaci van kantona 2 sedmice...
   
 12. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  Kakva vam je procedura za probne table? Obzirom da se to uzima kada se kupuje auto itd. Prikolica je 150KM recimo Sarajevo - Zenica a probne su oko 50KM 4-5 dana. Ako se isto tako dugo ceka, da se insan objesi.
   
 13. Almir

  Almir Aktivista

  prije par godina sam radio registraciju u jednom lijevom osiguranju najjeftinije i to sve u roku od cca 2h navodno je nekad radio u mupu i ima veze....

  ono što je nedavno bio problem kod nas jeste da su neki uhapšeni jel su manipulisali sa uplatama, tj imali su pečat banke za virmane a nisu uplaćivali mup nije kontrolisao i et slučajno pali i sad vrše detaljne provjere i još ako dodamo gužve i sl eto čekanja.
   
 14. selvin

  selvin Moderator

  To ne znam, nisam nikad uzimao probne table. Ali mislim da to ide brze, kad je sestra prodavala auto mislim da je kupac uzeo probne table i da su bile taj dan. Cijene ne znam, je li to uopste definisano na kantonalnom nivou?

  http://avaz.ba/vijesti/crna-hronika...malverzacija-kod-registracije-motornih-vozila

  Ali eto, ako nisu dosad provjeravali, cemu guzva :D
   
 15. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  selvin Zavisi cijena i od osiguranja. Interesovalo me samo da li i na probne tako cekate.
   
 16. Reznor

  Reznor Komšija

  Probne table bi trebale biti isti dan, bar je tako bilo za kupca iz Bijeljine koji je od mene uzeo Punta. Ostavio ga na parkingu i otisao po table.
   
 17. hmudd

  hmudd Novi član

  Ja isto mislim da su probne odma
   
 18. NAILS

  NAILS Veteran foruma

 19. zoi

  zoi Veteran foruma

  Ne razumiješ ti ovo, ovo ti je zaštita protiv krađe :D
   
 20. Reventon

  Reventon Overclocker

Share This Page