Ucinilo mi se da si napisao da je otkako je mapa stavljena. Ne bi smjelo biti moguce na fabrickoj mapi, moguce da neki senzor pritiska ili temperature baguje, nece autu nista biti osim ako bas ne vozis 200 sahat u komadu a to svakako nemas gdje kod nas. I ne gasi ga naglo bez cooldown faze nakon vadjenja duse, to mu je smrt.
To za gasenje znam, kad se to desi kad stanem, sacekam par minuta da se sve "slegne" pa onda gasim... I da, neki je sigurno senzor ili nesto, al je fascinantno da i kumu i meni isto se desava, i oba imamo ista auta, kod njega samo karavan. Sve ostalo identicno
Onda je mozda serijski bug. Ili kontra pritisak od dpf-a, ili djelomicno zacepljena usisna grana, ko ce mu znati…
Nisi napisao koji motor, možda je neki benzinac, kod nas za golfa dizela ima dijelova... Sent from my SM-G990B using Tapatalk
Imao je i kolega problem isti s Alfom koja je dugo stojala, izbacivalo u safe mode na 100 km/h tako kad se poklopi gas, pa onda se dizala granica dok nisu nesto ocistili. Mogu upitat sta su tacno cistili pa rijesili problem ako ti se da zezati s tim tj. majstoru
Overboost je najcesce problem u prljavoj turbini odnosno u prljavoj varijabilnoj geometriji. U slucajevima kad problem tek nastupi moze se rijesiti aditivom za ciscenje turbine a u tezim slucajevima se turbo mora skinuti i srediti u turbo servisu. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Hvala Al evo riješio danas 600€. Samo Bosch paše radi nosača valeo i sl. nula bodova, 04L903024T je originalni dio.
jel neko kupovao continetal akumulatore, kako inače kotiraju, u pitanju bi bio start stop aku, btw garancija klasika 2g.
Često se koristi poznato ime za ulazak na tržište,ono nas svi znaju pa hajmo prodavat i akumulatore po našom značkom i uzmu neke prosječne i dilaju pod svojim brendom,a kvalitet nizak... Varta,Exide,Baren/Fiaam,Banner,Bosch... Ostalo prosjek...
Jel ko mijenjao regulator tlaka/pritiska goriva? Rece mi mi majstor imaju 2x kod motora i nazad jedan pa moze biti skupo a i jeftina varijanta. Juce auto u leru ne radi ravnomjerno, cak kod dodavanja gasa osjetim trzakanje. Danas u leru blago trzaka a kod voznje uredno. Na diagnostici auto u leru nema dobre parametre kod dodavanja goriva, cim se gas doda ustabili se protok goriva. Sent from my iPhone using Tapatalk
Meni sad na putu za Mostar iskoci Engine Malfunction, na OBD onaj BT sto imam mali, nikakve greske ne javlja, service menu na autu, nikakve DTC ne prijavljuje... auto se ponasa skroz normalno, ide normalno, nikakve promjene, ali greska stoji...
@Qler kupi sebi Forscan ako nemas i uzmi posten adapter a ne one elm kineske klonove. Ja imam ovaj: https://www.amazon.de/gp/product/B089KGPDS6/ Odlicna stvar, brzo i pouzdano radi, brdo protokola podrzava, cak sam na benveju start/stop mogao ugasiti preko njega, a nije ni skup nesto.
Ja ba,to bar nije nešto skupo,meni Dino dao svoj adapter,ne radi na iphone pa mu nije više mogao,a Forscan aplikacija možda 5 dolara. Bar da se ima na putu.