AMD Zen / Ryzen procesori

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Decerto, Jul 24, 2015.

1. Reznor

Reznor Overclocker

Kod mene je sad Naletova B450 Aorus Elite i 2700X :D

I btw problem jest do te ploče, ali sam uspio napraviti workaround prebacivanjem RAM stickova u non dual channel mode.

NaLe! likes this.
  2. Picoooka

Picoooka Komšija

3. Picoooka

Picoooka Komšija

Delidded 9800X3D with 2 Years Warranty :)

4. Picoooka

Picoooka Komšija

5. mirzet1976

mirzet1976 Aktivista

Uradi sam sa delidd tool-om , delidd-0 7800X3D i 9950X

p4ja, Picoooka and zoi like this.
  6. zoi

zoi Veteran foruma

Kakve su ti razlike u temperaturi?

7. Picoooka

Picoooka Komšija

Nisam nikada delidovo cpu :)nemam iskustva.

8. mirzet1976

mirzet1976 Aktivista

Razlike u tempu nisam mjerio, ima samo razlike u dužini max boosta tj. što je hladniji to će duže vremena biti na max frekvencijama.

9. zoi

zoi Veteran foruma

Jesi stavio ptm nakon delidanja? Ako nisi, šteta, to bi bio šlag na tortu :)

10. mirzet1976

mirzet1976 Aktivista

Možda probam i to sad je trenutno tečni metal ispod AM5 Mycro Direct Die

[​IMG] [​IMG]

11. zoi

zoi Veteran foruma

Ako je tečni metal nanesen nemaš potrebe onda za ptm. Kod tebe je to bas gaming evolved ;)

mirzet1976 likes this.
  12. Picoooka

Picoooka Komšija

13. AjnuR_

AjnuR_ Novi član

Novosti o AsRock problemima sa 9000-serijom?

Namjeravao sam uzeti Ryzen 5 9600x, sa Asrock B650 Steel Legend, ali gledajuci po ovim trenutnim problemima, sa njihovim maticnim plocama, da li je najbolje sacekati ili naci negu drugu alternativu, za ATX maticnu?

14. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kako sam razumio problem je sa x3D procesorima, 9600X nebi trebao imati problema. Mada bih ja zaobisao Asrock maticne u svakom slucaju.

Reznor and Picoooka like this.
  15. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Asrock matične imaju problem. Uzmi Asus ili MSI, bolje ćeš proći.

16. Picoooka

Picoooka Komšija

Ako imas namjeru da kupis bijelu plocu mislim da je trenutno ista cijena za ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI i GIGABYTE B850 EAGLE ICE

17. Reznor

Reznor Overclocker

Evo uzeh jučer Bug časopis novi, hvale tu Gigabyte B850, doduše onu budžet verziju (tema je back to school).
    Ne znam, nisu loše Gigabyte ploče, ali imaju po meni skoro sve bugav i pomalo neuredan BIOS, ali nijedna mi dosad nije krepala, svaka je nastavila raditi, baš su ultra durable kako i piše na kutiji. Btw možda da pogledaš i Gigabyte B850 AORUS ELITE WIFI7 ICE, nešto malo je skuplja od EAGLE ICE, više portova i opcija povezivanja, potencijalno malo bolji VRM-ovi.

Picoooka likes this.
  18. Ragnarok

Ragnarok Komšija

19. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ne postoje samo M2 diskovi. Ja bih cak rekao da je sve vise od jednog M2 diska cisto preseravanje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

20. Reznor

Reznor Overclocker

Zavisi. Kod mene je dual boot macOS i Linux, a ne volim da miješam EFI različitih OS-ova na istom disku, iako tehnički može da ih bude više u istom folderu. Isto tako Windows je uvijek bio poseban slučaj, dijete sa posebnim potrebama, on uvijek mora da se tretira na poseban način :D
    Dodatno, na SATA diskovima imam storage particije npr /home te ako mi padne sistem sve konfiguracije Linux desktopa i skripte su i dalje tu nakon clean install.