Apple iPhone - oficijelna tema

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Esh, Jan 10, 2007.

1. dino73n

dino73n Veteran foruma

Imam problem s AirPods Pro 2

Prvo sam primjetio da mi lijeva slusalica cesto manje napunjena pa da je potpuno prazna i onda sam u pokusaju da to popravim resetovao kuciste i sad se uopste ne mogu povezati s telefonom.

Ocito da kuciste ne ide u pairing mode bez obe slusalice unutra i zato ne mogu da se povezem jer je jedna potpuno prazna. Nemam nikog u blizini da ima iste slusalice pa da probam puniti u njegovom kucistu.

Mozda je kuciste problem mozda je slusalica uglavnom nesto je i kvaru. Garancija je istekla prije par mjeseci. Ima li neko ko se ozbiljno bavi servisiranjem apple proizvoda? Vjerujem da bi popravak u Mekline-u bio preskup.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

2. zippoo

zippoo Veteran foruma

@dino73n vidi viber poruku a mislim da niko kod nas ne rasklapa i popravlja te slusalice...treba imati posebne alate i znanje da se to odradi. Gledao sam na yt vise puta kako popravljaju...jedino mozda da se vidi kod onog Vanje u Skenderiji,on je koliko znam jedan od rijetkih koji zna svasta popraviti na iPhoneu,a ne samo zamijeniti dio

3. 7mediN

7mediN Novi član

imao isti problem sa airpods 2 nakon 2 godine koristenja, uglavnom jedna slusalica prazna ili skroz malo napunjena.
    meni vise izgleda kao problem do kucista, iako nisam ni do sad saznao sta je tacno.

mislim da se ne isplati to slat na popravku, narocito ako je istekla garancija, tesko ih je rasklopit i ako slucajno ko sta pogrijesi, ode slusalica.
    u istoj situaciji bio, istekla garancija, nije bio niko ko popravlja, pa koristio tako dok nisam zamijenio za qc35.

4. dmr

dmr Veteran foruma

Meni vise lici da strada baterija u jednoj slusalici.

5. Haker

Haker Veteran foruma

Nije nemoguće, ali prije da je kutija u problemu jer da je baterija u slušalici vjerovatno bi se u kutiji dozvala kada je na punjenju.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

6. Reznor

Reznor Overclocker

Vidim da im je cijena oko 900-1000 KM (950 KM u prosjeku s baterijom od 90%), za 1100-1200 idu 14 Pro

Evo najbliže tvom: https://olx.ba/artikal/65579482

Znači oko 900 KM +/- 10-20 KM

Jest opala cijena, moj 14 Pro bio 2300 KM kad sam uzimao kad je trebala 15ka izaći, a uzeo ga za oko 1900 na nekom sniženju :D

Last edited: Jan 4, 2025
    zoi likes this.
  7. Reznor

Reznor Overclocker

Da li je neko uspio prebaciti historiju konverzacija na Viberu s iOS na Android i s kojom metodom :)

Počinje me pravo nervirati iPhone s ovim slikama i kašnjenjem poruka, baš naopako radi, a imam i Viber grupu za posao.

Imam već na macOS desktop app Viber i tu mi dođe prije nego na telefonu.

8. nivla

nivla Komšija

na iphone 7 stalno kasnile poruke na viberu, na se 2020 sve normalno pristize

9. Reznor

Reznor Overclocker

Meni nije toliko veliko kašnjenje, ali mati ima problema sa iPhone 11, kaže vidi ona da je poruka davno poslana, ali joj kasno stigne.

Drugi problem su slike, vrti onaj progress bar i na kraju neuspješno slanje, moram 2-3 puta triggerovati da ode samo jedna slika, isto moram i za ostale.

Svi koje znam koriste Viber, pa nemam alternativu, posebno ove Viber grupe, i ne može više mobilnih uređaja samo PC/desktop, valjda što Viber koristi POP3 protokol i dalje umjesto IMAP.

Usput, evo jedno rješenje koje mi AI predloži:

10. nivla

nivla Komšija

kakva je baterija na toj 11?
    sto se tice rjesenja za transfer uglavnom se placaju, tj ja ne znam da ima neki besplatan nacin

11. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja prodavao 3 mjeseca i ispod 900 i nisam uspio prodati,nego mijenjao. Sada ih ima na oglasima i po 700 KM,naravno sve ispravno i bez mana.
    Odjednom je grohnula cijena,jer je stala prodaja telefona...nista skuplje od 300 KM ne ide,dzaba sto je ispod cijene.
    Uzmite 4-5 iphona sa najnizom cijenom,stavite ih u favorite i pratite da li su prodati...vidjeti cete da ne ide nista.
    Iphona 14 pro ima ispod 1000 KM na olxu,neki dan bio jedan 950 KM oglasen.Ne znam je li prodat.
    I nije samo iphonima stala prodaja,nego svim telefonima.
    Btw. Eno Apple u Kini snizava cijene telwfona,upravo da potakne prodaju a i drugi snizavaju,Huawei 20% ,Vivo i Xiaomi isto. Stao money flow svugdje

12. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ja sam odustao, ostavio viber na androidu i minimalno ga koristim, bas je supacki od njih sto ne naprave prenos…

13. mobsterc

mobsterc Overclocker

Potvrdjujem, nikada ovako nije bilo, jucer prodadoh 15 pro za 1500 nakon 1mj prodaje. To je za mene jedva, prije telefoni isli kao halva. Moj tel jos imao 2g bhtelecom garanciju, baterija eto spala na 99% tik pred prodaju. A u sarajevu je bio medju najjeftinijima, bilo par ispod 1500 drasticno losijeg stanja.

aNaToMiC ! likes this.
  14. Reznor

Reznor Overclocker

Ja jedva prodah X, koji je još bio u finom stanju, dobra baterija, ok imao je nekih manjih ogrebotinica što im je mana na lajsnama, i jedva otišao za jadnih 350 KM, to je još prije godinu ili dvije bilo, još mi se javlja jedan, brate ja sam student može li za 250 KM kako to :D
    Evo kod mene oglasi isti stoje godinu dana, obnavljam ih niko se ne javlja, ne mogu prodati ni one najjeftinije stvari koje su ko što kažete čak i ispod cijene, sve je stalo, nema narod para reklo bi se. Čekam da Pixel 9 obični ili Pro padne na neku pristupačnu cijenu, ali eno i polovni se nude skoro za cijenu ko novi, a niko ništa ne kupuje.
    Da ne spamam dalje oglas, mislim da je 900 KM prema trenutnom stanju neka najbliža cijena

15. zoi

zoi Veteran foruma

Eto ako neko na hwb hoće 850 KM. Ako je student možemo se dogovoriti :D

Što se tiče prodaje ne mislim da je do nedostatka novca. Jednostavno telefoni ne nude ništa novo. Sa 12 na 16 da skočiš nije neka razlika. Trebaš zamjeniti telefon tek kad mu baterija skroz ode. Uz to, iphone je postao pristupačan svima, nekad prije je bilo wow kad neko ima iphone, sad ga može imati ko god želi.

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Moze naravno ali iPhone x ili 11ku,stare 6-7 godina
    Najnoviji ili generaciju star se isto trebas isprsiti par milja ali svejedno stoji i to sto nema inovacija a stala je i potrosnja,cijene osnovnih namirnica pojedose sve ono sto bi ostalo za neke luksuznije stvari.
    Evo NG,inace kada je ludilo i potrosnja na max...sto dijaspora,sto domaci...meni niko nije ponudio telwfon da otkupim a nisam nikedan ni prodao zadnjih 10 dana. Tacnije jesam 2 ali lokalno tu ljudima,jeftini neki.
    Kao sto kolega rece,nikada ovako nije bilo da sve atane...bilo je mjesec los pa drugi varira pa treci dobar i tako. Sada stalo sve...i ne samo tehnika,nego komplet potrosnja. Lose neko vrijeme,nije da nema para,nego nema potrosnje,svi se usutili. Kina eno dobro radi,odmah reaguju,snizqvaju cijene,da ne umre trziste a to je najopasnije. Kod nas je sada stanje ekonomske depresije,koj uvijek ide poslije velike inflacije a mozda ulazimo i u stanje stagnacije.

Reznor likes this.
  17. zippoo

zippoo Veteran foruma

Kralju svaka cast ako si nasao nekog ko ce ti za X dati 350 KM
    Pa realna cijena je 200 KM za kes,ako nema mana koje ima 95% njih,jer je to staro preko 7 godina. Taj model je ince fenomen...iphone 11 se prodaje ispod 300 KM a taj godinu stariji je skuplji :D

18. Reznor

Reznor Overclocker

Jest sad ja sam davno prodao, kralj si ti meni koji ne čitaš :D

EDIT: evo piše prije 14 mjeseci završen oglas, tad je bilo njih i po 400-450 KM

11ka je bila preko 500 KM u tom trenutku.

19. Reznor

Reznor Overclocker

Zrela za zamjene, htjedoh odnijeti Vanji, ali nije htjela tad da se mijenja. Slušalica također oslabila jedva se čuje, nikad otvaran i očuvan telefon. Ja ga novog uzeh u univerzalno.

20. zippoo

zippoo Veteran foruma

Baterije i zvucnik slusalice najvise stradaju kod starijih iPhonea.
    Kod iPhone 12ke haman na svakoj otisao zvucnik slusalice i kada kazes da je zamjena 80-100 KM,kaze uf necu ni prodavati