BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. Zlatan

Zlatan Komšija

kako se to radi ? i kod mene isto ovih dana nestaje konekcija i nakon troubleshootinga navodno nema dns servera

2. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

3. KingT

KingT Veteran foruma

kod rodjaka Flat5 paket, od tacno 18h pa do 6h u jutro internet je neupotrebljiv, puca , dl padne ispod 0.5 Mbps.
    Tako vec danima, od 6 do 18h je super.

4. Zlatan

Zlatan Komšija

eh sjajno thnx long time no see prijatelju... btw a koje brojke da ukucam? tj koji su brojevi DNS servera?

5. black

black Komšija

Kucaj google dns servere 8.8.8.8 i 8.8.4.4

6. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Ako ti se modem automatski konfigurise, pvc0 prebaci na disable

7. Zlatan

Zlatan Komšija

hVALA lJUDI MNOGO...Stihy tebi posebno hvala

8. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Nemam niti jedan malware ili nesto slično na modemu
    Opet problematika sa DNS-om. Namjestio sam u lan-racunara, ali problemi nastaju wifu
    Stvarno sam razocaran na Bihnet, zar im je neko ovako lagano hakao dns.

9. black

black Komšija

Zar se ne moze postaviti DNS na routeru?
    Stavis Google Public DNS , kod mene operater uopste nema svoj DNS vec mi automatski posavljeno na 8.8.8.8 i 8.8.4.4.
    Ping prema tim serverima mi je oko 20ms tako da sve leti.

10. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Nije dns od bihneta hackovan nego dns postavka od modema, upali acl, na modemu promjeni defaultni pass, jer se skripta koja hackuje dns pokrece iz browsera.

11. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Drug moj radio format sistema, donio linux sistem, probao sa drugim racunarom, svaki put mi se izmijeni. Ukljucivao i iskljucivao ACL i sve moguće opcije modema i mijenjao pass.
    Jedino ostaje od ISP-a.
    Kako je moguće recimo da 5 dana radi ok, ne mijenja DNS i odjednom dodje i onda gotovo svaki sat mijenja. A isti browser se koristi.
    Garan se skripta iz browsera aktivira onako" k'o Mujo u kafani "Kod Tite" kad zapjeva.
    Uostalom ja i dalje tvrdim da je do Bihneta, jer previše korisnika ima probleme, i to od onda kad je bilo masovnih prekida interneta.

12. black

black Komšija

Imas li neki stari router?
    Stavis onda od telekoma modem/router u bridge mode.

13. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Pa sad ti kažem, ako imaš tp linka sve ti to pada u vodu ako nisi uradio firmware update.
    Ako imaš ZTE V10W300 dovoljno je upaliti acl i ostaviti u rule index jedan 192.168.1.1-254

14. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Ako ko bude imao bilo kakvih problema sa dns-ovima slobodno mi se javite na pp

15. kugla

kugla Aktivista

Moja TV Net Paket :evil: :evil: :evil: :evil:

16. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

@black Jedina alternativa Genesisu je Zhone a isti nema wifi, jedino da na Genesisa stavi fbox i proba konekciju sa njega.

@E75CAR pošalji mail na support ili pozovi 1444, mislim da neće bit problem da ti se odradi konekcija na port 4, samo ga nemoj naknadno hard resetovat.

@kugla jesi prijavio taj problem? Imaš li aktiviran ipv6, koji modem?

17. Reventon

Reventon Veteran foruma

Hajde pitat cu ovdje na brzinu. Treba mi preporuka za wireles karticu za racunar, u kuci imam wireles ruter i zelim pc da spojim na mrezu, dosadilo mi razvlaciti mrezno kablo iz jedne sobe u drugu. Vidim u genelecu velik izbor pa ako neko ima iskustva da preporuci sta valja. USB wireles stick ili kartica, ili ove antene sa usb prikljuckom?

18. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Tp link wn 722n neki dan uzeo kroz 2 betonske ploce kacim se na wifi surfam normalno cak je i ping pristojan. 20 i kusur km. Ima antenicu koju mozes skinuti i navrnuti jacu ili grid antenu nakaciti.

19. Reventon

Reventon Veteran foruma

Na tu sam i ja mislio, ok hvala.

Sad gledam nema na stanju, ima li sta slicno?

20. ljiljan

ljiljan Aktivista

jel se znaju cijene ovih mojatv fast paketa? 25mbps sto dodje?