Cijene kvalitetnih dvoslojnih DVD+/-R diskova

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Nihad, Jul 11, 2010.

 1. Nihad

  Nihad Aktivista

  Da li te Traxdata-ine diskove proizvodi Ritek? To mоžeš vidjeti u programima koji mogu očitati ADIP kod sa diska, kao što je npr. ImgBurn, Nero CD Speed, itd.
   
 2. Vedo

  Vedo Moderator

  sto se tice backupa za x360, oni na Otoci za 1,70 KM komad rade perfektno. evo uzeo neki dan 5 komada jos i svih 5 radi bez ikakve greske.
   
 3. suppa_FMB

  suppa_FMB Komšija

  Da, Ritek ih proizvodi :
  Stvarno steta sto ih vise nema u imtecu a upitno je hoce li ih i biti vise ikako.
   
 4. GV

  GV Komšija

  Kupio Trax-ove da probam i bacio, ACME do sada ni jedan nije slagao
   
 5. Nihad

  Nihad Aktivista

  Meni je dosta kockanja sa varljivim markama diskova. Bolje mi je dati 30% više za Verbatimove diskove i biti rahat, nego proći jeftinije pri kupovini diskova varljivih marki, pa ih onda pola baciti, uz utrošeno vrijeme, laser pisača i živce.
   
 6. suppa_FMB

  suppa_FMB Komšija

  Naletio sam ovih dana na TDK, bijeli bez icega na njima i svi rade ko sat.

  @ GV : gdje uzimas acme i koliko para? UE, 2.5km?
   
 7. vnm_

  vnm_ Komšija

  i acme bi mogao biti Ritek. barem su im ritekovi dvd-r.
   
 8. Nihad

  Nihad Aktivista

  Po internetskim forumima "vani" Ritek je uglavnom označen kao loš ili u najboljem slučaju "nepouzdan" (bude i dobrih i loših diskova u istom pakovanju - to ukazuje na loš tehnološki proces proizvodnje), dok je Ricoh već dosta bolji, a Verbatim se svugdje smatra najboljim.
   
 9. GV

  GV Komšija

  Upravo tamo, bila je jedna tura po 2 KM
   
 10. suppa_FMB

  suppa_FMB Komšija

  Ja ne znam sta je ovo, svaki prestupni disk mogu sprzit a da radi. Izgleda da je i ovaj TDK sto sam neki dan kupio zestoko smece, preostaje mi da isprobam acme. Steta sto u imtecu nema vise traxdate jer mi je jedino ona prosla na 5 od 5 dvd-a. :(
   
 11. JVC

  JVC Overclocker

  Ja sam pokupio sve pro4media dl diskove iz Imteca, pa dok ne nabave nove imam zalihu, snimio sam ih do sada oko 30 Kom. svaki bez greske, cak im je i sken odlican.
  Evo Podatci:

  ----------------------------------------------------------------------------
  Unique Disc Identifier : [DVD+R-DL:RICOHJPN-D01-067]
  ----------------------------------------------------------------------------
  Disc & Book Type : [DVD+R DL] - [DVD+R DL]
  Manufacturer Name : [Ricoh Co. Ltd.]
  Manufacturer ID : [RICOHJPN]
  Media Type ID : [D01]
  Product Revision : [067]
  Blank Disc Capacity : [4,173,824 Sectors = 8.55 GB (7.96 GiB)]
  Recording Speeds : [2.4x , 3.3x-8x]
  ----------------------------------------------------------------------------
  [ DVD Identifier V5.2.0 - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com ]
  ----------------------------------------------------------------------------

  Sto se Riteka tice jeste nepouzdan u smislu da ima dosta skarta, od 50Kom. zna biti i do 10 losih, ali oni koji se snime su dosta pouzdani na duze staze barem po mom iskustvu jer imam jednu kolicinu od prije 5g. i svi savrseno rade, Verbatim jeste odlican ali bezobrazno skup i kod njih se desi zajeb pogotovo sa ovim novim serijama, trentno najbolji je JVC ali nazalos niko od ovih nasih idiota da nabavi neki DL, dok obicnih ima na dosta mjesta, ali najveci izbor je u Ben-u imaju JVC-a svih vrsta i pakovanja (po 5, 10, 25, 50, 100, slim kutija, papir, normalna i sl.) ali nazalost opet nema DL medija.
   
 12. suppa_FMB

  suppa_FMB Komšija

  @ JVC : koliko si placo pro4media u imtecu?
   
 13. JVC

  JVC Overclocker

  14KM. kutija od 10Kom.
   
 14. forzamilan

  forzamilan Veteran foruma

  s kojim programom pržiš? odo i ja maksuz ovih dana u imtec da uzmem koji, dojadilo mi ekstraktovati više sa ovim 4,7gb diskovima.
   
 15. JVC

  JVC Overclocker

  Zavisi sta, ali DL samo sa Nerom jer on jedini radi to kako meni odgovara npr. ako snimam 7GB on lijepo podijeli 3,5 na jedaan sloj i 3,5 na drugi sloj tako da nije snimljeno skroz do ruba gdje se najlakse i osteti, drugi programi koje koristim a glavni mi je BurnAware Pro prze sve do kraja jednog sloja, a ostalo na drugi to mi se nesvidja nikako, za sve drugo koristim ili cloneCd ili BurnAware dok ISO przim samo sa ImgBurnom.
   
 16. Bimbrlok

  Bimbrlok Aktivista

  Znam da je malo zastarila tema al evo da je ozivim :)
  Steta sto nisam prije vidio ovu temu posto vidim da je problem nabaviti kvalitetan dvd dl a ja sam slucajno bio naletio u merkuru na stupu na verbatimove dvd+r dl dvd 8x, kutija 25 komada 30km i uzmem jednu. kasnije kad sam opet bio dolazio nije ih vise bilo.
  To im je bila valjda neka akcija.
   
 17. JVC

  JVC Overclocker

  Ja sada uzimam samo u Imtecu Pro4media DL, 10Kom. 14KM. svaki koji sam snimio radi odlicno, oksid na njima je Ricoh (Japanska firma odlicne kvalitete) sprzio sam id dosad oko 100Kom. nijene greske.
  PS. Fuji DL diskovi su ustvari Ritek F4 oksid (provjereno) isto kao i oni jeftikaneri po 1,20 KM. u merkuru.
   
 18. Nihad

  Nihad Aktivista

  Ja sam prije jedno pola godine snimio tri Pro4Media diska, i to svakog na drugom pisaču (Plextor PX-755A, LG GSA-5163D i neki LiteOn na poslu). Sva tri diska su katastrofalno snimljeni, nečitljivi.
  Možda su se sad nešta popravili, a i navratit ću do Imteca i kupiti par komada baš da vidim.

  Do tada se držim Verbatima - već sam snimio oko 10 komada koje sam kupio ne Ibeju iz Engleske (koštali me oko 3 KM/kom) i svaki je super odličan.
  Snimanja sam vršio pri 4x brzini, i to Plextorom PX-755A, Plextorom PX-716UF i LG-om GSA-5163D.

  Analitička očitanja ovih snimljenih diskova Plextorom PX-755A su blago lošija od očitanja Verbatim-ovih jednoslojnih DVD+R diskova (ADIP kod MCC-004-00), a ti diskovi su poznati kao jedni od najboljih u svijetu.

  Pošto ja snimam ove diskove da ih imam na duže staze (10 god min.), bolje je platiti i rahatiti.
   
 19. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Ma Verbatim i nista drugo. Na ovim jeftinjacima sto sam snimao pola ih ne radi poslije dvije godine, a to mi je kao backup bio. Jednostavno nece da ih cita, a nisu koristeni.
   
 20. JVC

  JVC Overclocker

  Verbatim je valjao do prije godinu dvije ovi novi nisu nista bolji od jeftikanera, bilo je po svim forumima dosta o tome koliko se ljudi zale na verbatim novih serija, jednoslojni JVC je za dvije klase bolji od Verbatima (imam i jednih i drugi vece kolicine), a volio bih da nabavim koji JVC DL i trebalo bi mi doci par komada narednih dana da ih probam, pro4media sam sprzio oko 50 kom. i svaki ima odlicnu kvalitetu (skenirano na lite-on snimacu) gotovo istu kao i verbatim, zna se desiti poneki koji snimim prebrzo da je malo losiji, ali neznatno, a 5KM. za verbatim koji je postao fus u odnosu na stare nedam ni u ludilu.