CUTUK d.o.o ISP Wireless

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by kolinsb, Mar 27, 2010.

 1. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Evo danas sam presao na navedeni ISP, momci su na moj stan postavili AP. sljedeci link ce reci sve:

  [​IMG]
   
 2. GW

  GW Moderator

  Ime je :smt007

  Ček samo da se raja nakači na to. Ima da brzina pada ko kiša. :lol:
   
 3. forzamilan

  forzamilan Veteran foruma

  to je zagarantovano. što se tiče dowloada wireless je solidan ali za gejming smrt.
   
 4. selvin

  selvin Moderator

  Moj kolega koristi njihov internet isto, 6mbps cini mi se, 40gb limit, oko 60KM. Mozda je to taj paket. On kaze da je stabilan, brzina dobra.
   
 5. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  GW pogledaj na http://www.cutuk.net, pa tjes da vidis da taj isp postoji ne samo u jednom gradu..... u zavidovice je dosao 2005. i jos uvijek je tu :) i ostat ce, naravno.... to je ISP koji je nadprovider nekim providerima ;) svoj protok zakupljuju od natprovidera proporcionalno povecanju korisnika. tako da brzine nece nikad nedostajati, kao kod nekih :)
   
 6. GW

  GW Moderator

  Stranica im je (blago rečeno) smiješna. Kvalitet usluge ne mogu komentarisati. Ako je stabilno, onda je odlična ponuda.
   
 7. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  stranica je smjesna, i neazurna, ali prvenstveno sluzi da se vide cijene, i provjeri potrosnja. sto se tice pinga, konkretno cod4, evo kakav je:

  [​IMG]

  ni na adsl-u mi nije bio bolji. u 5. mjesecu uvijek poboljsavaju pakete. sjecam se, kad su tek dosli u zavidovice, 2005. ja sam bio medju prvim korisnicima. tad je za 25KM bilo 512MB/512MB, pri 256kbps cini mi se. vidi se kakva je situacija danas :)
   
 8. sgtPepper

  sgtPepper Overclocker

  Joj Ćutuk :x
  Pa kakav je to marketing tim u ovoj firmi kad je ime ovako ?
   
 9. GW

  GW Moderator

  Zašto uopće misliš da ima marketing tim?
   
 10. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  mobster, ako gledas po imenu providera kakve su mu usluge, onda nisi u pravu.... eto ime je takvo kakvo je, ima i gorih ;) kod providera bi trebalo biti bitno kakve su mu usluge, prvenstveno mislim na kvalitet i cijene. sve ostalo je po meni nebitno. ako ima dobar net, i ako se zove kolac, to je za mene dobar provider... a ti trazi one koji se ljepo zovu :p :p takodjer, dobar internet i zadovoljni klijenti su najbolji marketing team ;)
   
 11. sgtPepper

  sgtPepper Overclocker

  Trenutni pripremam predmet marketing za prvi parcijalni test u drugom semestru, tako da sam pod velikim utjecajem istog :lol:
  Moraju imati marketing tim, ne možda u tom imenu, ali se neko mora brinuti za IMIDŽ firme, al Ćutuk :smt005
   
 12. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  pa za imidž firme se brinu zadovoljni korisnici, bar za sada :) kad korisnici budu nezadovoljni, onda ce se morati angazovati i platiti drugi team, da vjestacki navuce ugled firmi.... :) srecom, ovoj firmi to za sad nije potrebno :D ma ti nisi pod uticajem samo tog maturskog, cim se toliko smijes... mora da ima i nesto drugo :lol: :p :p
   
 13. Shenron

  Shenron Komšija

  I ako moze bez to Cutuce!
  - To vam je prezime.
  Neka je!
  :lol:

  Sorry na OT.
  Ne znam jel se to meni cini ili svako malo dodje novi WLAN ISP. A usluge su im vecinom lose, bar sto se brzine i stabilnosti tice.
   
 14. Stihoklepac

  Stihoklepac Moderator

  koliko ja vidim oni se kace na team consulting, a ovi na t-com tako da prica o proporcionalnom zakupu linkova pada u vodu
   
 15. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  TC je partner firme Cutuk d.o.o.... ne vidim razloga zasto TC ne bi prodao vise linka ako to cutuku treba. nadalje, cutuk ne suraduje samo sa TC-om, nego uvozi internet i direktno iz hrvatske.

  evo jedan ping test:
  [​IMG]
   
 16. RimSo

  RimSo Novi član

  Ja radim u firmi koja je podprovider cutuk-a i koja uzima 35MB/s tako da sto se tice tih strana kupovine neta sve je realno i veoma dobro odradjeno...kasnije moju brzinu jer na kuci imam link AP 5GHz

  Evo slika sad u doba kad ima par korisnika :

  [​IMG]
   
 17. Stihoklepac

  Stihoklepac Moderator

  Kad rentas link i njegova stabilnost je jedna stvar, prosirivanje linkova nesto sasvim drugo
   
 18. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  cilj svega je ZARADA! ako TC zeli zaraditi, isto kao i cutuk, zasto mu ne bi prodao vise protoka? :roll: :roll: TC nije tako sitna firma, da to ne moze izvesti.... t-com isto tako. nadalje, kao sto sam vec rekao, ima tu interneta i iz hrvatske, ima i od mtela itd itd.... svi ovi gradovi gdje cutuk ima mrezu, ne idu na net preko TC-a. ima tu kojekakvih kompenzacija.
  ovo je dokaz da nije brzina ok samo prema nekim sajtovima. upravo skidam neki cod 2 mod, i evo kako ide (imam brzinu 4Mbps koju placam):

  [​IMG]

  sa dijagrama se vidi da je brzina konstantna i da nema onog cas imas 1Mbps, cas 3Mbps, cas 3,5Mbps, a nikad 4Mbps...
   
 19. mosnikboy

  mosnikboy Novi član

  to si drug upravu...upoređujući brzine, limit i cijene sa drugim wirelessima, ovaj Ćutuk je zaista dobar i prihvatljiv...mada sumnjam da bi mogao opstati u nekom urbanijem dijelu radi konkurencije...npr u tz postoje wispi, zona,mediasky itd, i svaki put kada se pojavi neki novi wireless provider, oni poboljšavaju usluge...ja sam npr korisnik wipsi wireless neta, i moram priznati da sam zadovoljan, ali kada se poredi sa Ćutukom, onda tek vidim da i nije nešto XD
   
 20. Zeleni

  Zeleni Network Ninja

  Hmm, ima da ih tuzim, uzeli su mi prezime kao ime firme ... :)