CUTUK d.o.o ISP Wireless

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by kolinsb, Mar 27, 2010.

 1. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  vidim da sad cutukova konekcija radi. ne koristim njegov net, pa ne znam kako je bilo jucer. btw, ja nikad u motorolu nisam ni mogao uci, jer to cutuk ne dozvoljava, posto je to njihova oprema.
   
 2. ofline1

  ofline1 Novi član

  Pa je l' moguće da još uvijek nema ništa novo, izgleda ni ne planiraju. Nek daju barem još koji megabit, ako nema digitalne TV.
   
 3. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  nazovi ih pa pitaj. ja sam pitao zicu, koji radi kod njih, ali on se bavi samo elektronikom, i nista ga vise ne zanima, niti ima kakvih informacija. vidim da vise nisu u onom prostoru u kojem su bili. i meni je cudno sto se promjene paketa nisu desile u aprilu, kad su se desile prosle godine. Ja sam presao na Dual.ba, jer za sad imaju bolji net od cutuka. Ping je jako dobar, brzina ne varira, uvijek je ta koju placam, 8Mbps za 30,5KM. Ja sam zadovoljan. Kod cutuka sam placao 30KM za 7Mbps, i tu brzinu sam imao dok je bila bazna stanica kod mene na krovu. Kad su je uklonili i donijeli Motorolu, nikad nisam imao vise od 6Mbps, a vecinom je bilo 5-6Mbps. Ping je bio uzasan i strasno me iritiralo prekidanje konekcije svaka 2GB prometa, a imam flat. Znaci, dok skinem 10GB, meni konekcija puca 5 puta sto je i smjesno i zalosno, a Josip je to prepisao postavkama RADIUS+billing softvera koje se navodno ne mogu mijenjati ponaosob za flat, ponaosob za korisnike koji imaju ogranicen promet. Naravno, mene to kao korisnika uopste ne zanima, hocu da imam stalnu konekciju, a bugovi u billing software-a nisu moj problem. Par puta sam se zalio, ali su se oglusili, i onda sam presao na dual.ba i ne sjecam se kad sam imao neki problem u ovih 9 mjeseci koliko sam kod njih. Vidim cutuk mijenja samo reklame na stranici, a facebook profil mu je mrtav totalno. Ja nisam korisnik njihovog neta, ali da jesam bio bih jako nezadovoljan i ljut, da sa mnom kao korisnikom "komuniciraju" iskljucivo preko racuna.
   
 4. zdici

  zdici Aktivista

  Sta je sa ovim provajderom Cutuk ?? jesu li oni propali ?