Gurmani - Muski pripremaci hrane Reko da otvorim da vidim koliko vas ima ovdje da upotrebljava "kuhinju" u punom smislu te rjeci Evo danas od mene Fajitas Mexicanas Lagano ovo ide SastojciBroj osoba:3 osobe (citaj samo za mene) 1 pakovanje tortilji 1crvena paprika 1zelena paprika 1 zuta paprika 200grpilecih prsa braon pasulj (kuvani) "guacamole"sos Chilli sos sos od jogurta glavica crnog luka so Vrijeme pripreme:20 min 1 Priprema je vrlo jednostavna, u tiganju proprziti glavicu crnog luka, a zatim dodati papriku iseckanu na stapice, i sve dinstati na tihoj vatri dok ne omeksa. 2 Potom dodati piletinu iseckanu na stapice i nastaviti sa przenjem, ali na malo jacoj vatri 3 Posoliti po ukusu 4 U odvojenim cinijicama pripremiti braon pasulj, chili sos, sos od jogurta i guacamole (oni se mogu naci u bolje opremljenim supermarketima, a sos guacamole se moze napraviti i kuci, od pulpe 4 zrelijih abokada, jedne chili papricice i vrlo malo ulja) 5 U zagrejanom tiganju sa vrlo malo ulja zagrevati tortilje sa obe strane dok ne porumene 6 I na kraju tople tortilje puniti navedenim sastojcima
Sve ej super osim ovog 1 pakovanje tortilji. Te tortilje su skupe,stoje na policama ko zna koliko dugo i po meni nisu ukusne kao domace. Recept je slijedeci: 1 šoljica bijelog brašna( ja stavim malo vise možda 1.5 šoljicu) 1 šoljica crnog brašna 1/2 šolje mlijeka i 1/2 šolje vruce vode. kvasac,so,šećer i maslinovo ulje. Pomiješati kvasac sa vodom i dodati u brasno.Zatim dodati mlijeka(po potrebi staviti malo vise vode dok tijesto ne bude gusto kao za hlijeb,možda malo rijeđe. Kada tijesto nadodje podijeliti ga u male kuglice i onda razviti oklagijom.Posuti brasno i pecu tavi kao palačinke(bez ulja).
ma znam, imaju domace tortilje, u sustini mogu stajat dugo, ono sto ja mislim je to da definitivno manje se prlja sudja hehehe
Evo teme o hrani vidim spominju se baklave neke pa da oživimo Jedna od stvari koje dosta napravih u brzini, one manje tortilje stanu i u air fryer, a direktor ex firme pričao kako djeci to napravi kad žuri negdje https://www.allrecipes.com/recipe/258013/easy-tortilla-pizza/ Chicken Fajitas - ovdje je avokado malo skuplji, ali isto relativno brz recept https://www.australianavocados.com.au/recipes/avocado-chicken-fajitas/
Kod nas se pizze uglavnom i prave na tortilji. Imaju one posebne kao baza za pizzu. tanke a velike. u kući to kad jedemo je samo kad treba nešto na brzinu i ovo ekstra dođe. navukli smo se na menemen, preporuka. Nije teško za napraviti a top za doručak