Google Android - oficijelna tema

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Esh, Mar 1, 2008.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Nema ni u DE dealova kao u USA. Sva tehnika je tamo znatno jeftinija.

U microcentru imali cesto u ponudi kupis 12700K, ploca poklon. Ili RAM bio poklon. A CPU nije napumpana cijena, nego fer cijena, mozda cak i mediu najjeftinijim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2. zoi

zoi Veteran foruma

Microcentar ima najbolje dealove ali ne vrše dostavu, samo fizički u radnji možeš kupiti.

3. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Da, ali to je samo primjer za koji znam. Imaju USA dealovi i u online radnjama, kakve mi mozemo samo sanjati

Sent from my iPhone using Tapatalk

4. Haker

Haker Veteran foruma

Ovo će biti veliki skok za Android ako sve ispadne kao sto je najavljeno.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

5. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Navodno ARM Holdings ukida ugovor s njima. Vidjecemo sta ce se desavati i kako ce uticati na Qualcomm

6. selvin

selvin Moderator

7. EL NINO CFC

8. zippoo

zippoo Veteran foruma

Zasto bi te iznenadilo ?
    Najjaci Mediatek chipovi iz serije Dimensity su vrhunski,brzi a stedljivi i nema pregrijavanja. I odmah manje i bateriju trose.
    Evo imam kuci telefon sa SD 8 gen 1 chipom...trosi bateriju kao lud. Imao isto telefon xiaomi 11T,sa tada najjacim Mediatek chipsetom...najbolji telefon koji sam ikada imao.
    Baterija traje li traje a brzina instant sve.

9. Haker

Haker Veteran foruma

Danas kod chipova treba gledati samo koliko trose ostalo je nebitno, posebno kod ovih najjacih modela

Sent from my iPad using Tapatalk

Reventon likes this.
  10. Qler

Qler Veteran foruma

Ma procesori su sad toliko brzi, da nema neke Aman razlike u svakodnevnom korištenju... Ja od S21 Ultra do S24 Ultra nisam neku real life razliku primjetio...

11. selvin

selvin Moderator

Clanak je o sigurnosnim problemima, nikakva potrosnja, brzina, pregrijavanje, itd.

12. EL NINO CFC

pa valjda zato sto samsung nikad nije imao mediatek u flasgship uredjajima. i pored samsunga svi ozbiljniji igraci se drze qualcomma.

13. adsubzero

adsubzero Komšija

Imao je exynos koji je jos gori.

14. Reventon

Reventon Veteran foruma

Prije desetak dana uzmem Samsung A55 sa Exynos 1480 i moram reci da je pravo dobar procesor, posebno u pogledu baterije. Dva dana lagano moze izdrzati. Igrao malo Diablo Immortal i sve pici fluidno. Veliki upgrade u odnosu na Redmi Note 10 pro.
    Za nekog prosjecnog korisnika ne treba nista bolje. Jos sam uspio ubosti model od 8/256GB sa dvije godine garancije u bh telefonu, za 600KM. Brinule su me debele ivice ekrana, al navikne se brzo i ne izgleda toliko lose koliko se predstavlja na testovima po netu.

zippoo likes this.
  15. zippoo

zippoo Veteran foruma

Drze ali mi kao korisnici ga sa time popusimo,jos kod Samsunga u EU nam uvaljuju svoje smece od Exynosa. Flagship mediatek chipset je izmislio svijet za smece od Exynosa,po pitanju potrosnje baterije i ucinkovitosti.
    Vecina ljudi koji komentarisu nesto protiv Mtk ,zadnji puta su pratili sta Mtk radi prije 10 godina,kada nisu imali uopste chipsete u high end segmentu a nisu nikada ni koristili high end chipset njihov.

Izmedju najjacih procesora da moram birati i to izmedju ,SD,Exynos i Mtk Dimensity,bez razmisljanja bi sada odabrao Mtk i znam da bi bio prezadovoljan.

16. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Ja sam prije 6 mj kupio Lenovo M10 Plus tablet sa MTK CPU. Uber zesce smece. Android se vuce ko mrtva macka. Dobijes Vista iskustvo.
    Sinu je ok, ali da ga ja koristim letio bi ko frizbi.
    I punjenje traje 6h. Da se ubijes.

17. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

A ti ocekivao nesto vise za 120e? Mi djedu kupili za video pozive i to mu je mjera.

18. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pricamo o najjacim chipsetima a ne o niskobudzetnim. Ima i Qualcom niskobudzetne chipsete,nista se bolje android ne vuce ni na njima.

Chipset Mediatek MT6762 Helio P22T (12 nm)
    CPU Octa-core (4x2.3 GHz Cortex-A53 & 4x1.8 GHz Cortex-A53)

Sta ocekivati od A53 jezgri...to su stedljive jezgre,logicno da se vuce :D
    A najvise se tablet vuce jer je memorija eMMC 5.1

19. zoi

zoi Veteran foruma

Izgleda će S25 na svim tržištima imati snapdragon procesor jer imaju probleme sa svojoj fabrikom pa nam ne mogu uvaliti exynos. Mogao bi 23 na zamjenu prije planiranog roka :)

20. zippoo

zippoo Veteran foruma

I ja sam citao leakove...bilo bi to dobro. Exynos stvarno treba zabraniti u highend segmentu :D