Google Android - oficijelna tema

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Esh, Mar 1, 2008.

1. Haker

Haker Veteran foruma

Pa mora ići konta argument kad je tvoj jako los, nije vrijedan kontra komentara koji svi vec vide.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. selvin

selvin Moderator

@aNaToMiC ! Smanji nervozu. Pitao sam obicno pitanje. Nisam znao da je p20 pro sad 100KM.

@Haker nije nikakav kontra argument, zaboli me za bilo koji telefon, nemam nijedan od tih, nego mi čudno bilo da je tolika razlika u cijeni uopste. Nisam znao da je p20 pro sad dzaba.

aNaToMiC ! likes this.
  3. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Pa eto onda da vam olaksam, doplatio sam 1100KM za S23.

4. Haker

Haker Veteran foruma

Ma ja sam mislio njemu kontra argument jer mu je poređenje u najmanju ruku smiješno.
    Ne mogu se tako stvari porediti, plus taj p20 pro kada je izašao je bio skuplji od s23 a gdje je inflacija.

Normalno da je sada 100km update stao prije par verzija, jednostavno uredjaj na kraju svog radnog vijeka

5. selvin

selvin Moderator

Ok, hvala na odgovoru. Mislio sam da si kupio ultra, jer si spomenuo 1200 razlike, a pises s23 a na linku s23 ultra sa reddita, a nisam upratio prije sta si kupio pa me zbunilo. To je jedini razlog sto sam pitao. Jer mi je zvucalo previse, znam da su s23 sad te cijene otprilike, samo nisam znao da je p20 pro toliko pao.

6. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Kako ne mogu porediti, fino sam napisao da sam kupio nov P20 Pro, godinu nakon njegovog izlaska za 1000KM i to u BH Telecomu sa 2 god valjane garancije.

S23 sam kupio isto godinu dana nakon njegovog izlaska, za 1200,u univerzalno, sa godinu dana kvazi garancije.

7. selvin

selvin Moderator

Pa dobro kad tako poredis, onda si sad manje platio s23 nego tad P20 pro jer su cijene skocile nenormalno. Mislim da bi sad telefon kao taj P20 Pro bio blize 2000. Realno, dobio si relativno "slabiji telefon" jer je tad P20 Pro bio vrh ponude pa si imao wow efekat. Mada iskreno ni sa S23 ultra ne bi imao wow efekat, ali bi barem ostavio bolji dojam. S druge strane, jos manje bi ti opravdao cijenu :D

aNaToMiC ! likes this.
  8. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Tehnicki gledano, s23 nije flagahip. Flagship je 23 ultra, ili ultra modeli generalno iz S serije.

Flagship je pravljen bez kompromisa.

9. Haker

Haker Veteran foruma

Pa s23 ultra i "obican" imaju istu kvalitetu izrade s tim da je ultra glomaznija. Mislim da ta glomaznost i veća tezina ljudima daju osjećaj da je uredjaj bolje napravljen

aNaToMiC ! and dams82 like this.
  10. zoi

zoi Veteran foruma

Nema. telefona u zadnjih nekoliko godina da me impresionirao. Ne znam šta se očekuje sad, meni ovo sve isto i sve bezveze.

Nosim i ja s23, odličan telefon ali nikakav wow. Wow je bilo prije 10 godina. Sad da nije bilo one akcije da se dobije s21fe uz kupovinu ovoga ne bih ga ni kupio. A serija sasvim dovoljna i dan danas bih nosao a52s.

Ja razumijem šta govoriš, nema telefon ništa posebno, kao da kupiš bušilicu :DZnam kad su s6, s7, s8 izašli, to je bilo nešto posebno, ili p10, p20, p30 pro verzije. Uh koji su to telefoni bili.

aNaToMiC ! and dams82 like this.
  11. Haker

Haker Veteran foruma

Pa kad sve radi kako treba na mid rangeru a prije kupiš flagship da vidiš kako android fluidno prebacuje ekrane bez znanja.

zoi likes this.
  12. EL NINO CFC

nema bas, ja sam presao s magarca na konja, tj sa Poco F3 na OnePlus 11, moze se tako reci kad gledas specifikacije na papiru. Ali nikakav wow efekat, plus i sam sam osjetio downgrade u nekim stvarima, najvise u multitaskingu. Poco F3 je imao 6GB rama, a OP11 cak 16GB i opet je puno F3 puno duze drzao aplikacije u pozadini nego OP11.

13. zoi

zoi Veteran foruma

To ubijanje aplikacija mi najviše smeta i nije vezano samo za s23 nego za Android sistem nekoliko godina unazad.

Specifikacije definitivno ne donose ni blizu koliko to izgleda spektakularno na papiru i na testovima. Možda ko igra igre na telefonu, tipa pubg ili call of duty ali ja ne tako da nula bodova.

14. Qler

Qler Veteran foruma

Meni je jos od Symbian ostalo da uvijek zatvaram sve aplikacije iz task managera :) nesto mi smeta kad mi stoji otvorena u pozadini :)

NeTRa1der and aNaToMiC ! like this.
  15. Haker

Haker Veteran foruma

Mislim.da to namjerno rade radi baterije. Android je došao sa novim čipovima i sistemom na razinu Ios, nešto mora zaplatiti

16. selvin

selvin Moderator

Pa sumnjam da se na s23 mora ubijat u pozadini. Ja to nikad ne radim na flip3, a on je otprilike ko s21 snapdragon 888. Nista mi nije reloadao nikad da sam primjetio.

17. Haker

Haker Veteran foruma

Ja samo prstom svajpam na ovaj bar da brzo zamjeni aplikaciju koju sam zadnju koristio. Bas sad odem u task manager i zadnjih 6-7 nije reloadovao osim instagrama a to je svakako smece od aplikacije.

Inače telefon sam očisti task manager nekad u sred noći

18. selvin

selvin Moderator

Kod mene trenutno 21 otvorena. Ne vidim da je ista reload. Mozda kad bi probao jednu po jednu aktivirat da bi reloadao neke. Probao sam sad 5-6 i sve su zive :) Ali i ne obracam paznju, uvijek ih otvaram sa home screena ili glavnog onog za aplikacije, bas rijetko kad iz pozadine da vracam. I uvijek budu gdje sam ih ostavio. Jedino mozda ne primjetim nekad. Sigurno da odradi clean nekad, one sto su starije pa i ne koristim cesto. Cim budem morao gasit iz task managera to mi je prvi znak da moram mijenjat telefon. Zasad je 2.5 godine star ovaj, a mijenjam na 3-4 (cesce 4), valjda izgura jos godinu makar.

19. selvin

selvin Moderator

Ono sto je meni fascinantnije je Chrome na Androidu da jako dobro radi. Cesto pogledam i bude preko 100 tabova otvoreno i nista me ne zeza. Pocistim ponekad sve i iz nova. Vjerovatno ih ne vrti u pozadini. Na desktop verziji skroz druga prica. I tamo drzim po grupama 80-100 tabova na poslu na laptopu i drzi se nekako jedva, pojede memoriju. Kod kuce na laptopu se pati na 15-20.

20. EL NINO CFC

kad su izmjenili ui sa verticalnog na horizontalni ui kao kod iOSa ja sam prestao gasiti aplikacije iz pozadine. Evo sad na Pixelu se iznenadim kad otvorim recent view (tako zovu na androidu multitasking) i krenem se vracati na neku staru aplikaciju i vidim koliko zapravo imam otvorenih aplikacija.