@Mujka Haier tundra green plus Imam i gree lomo regular ili tako nešto, ali na Haieru sam se grijao prošlu zimu i odradio je posao bez problema. BTW i na ovom gree je na kutiji pisalo michubishi electronics, sad šta je tu od michubishija nemam pojma Evo baš sam progooglao i piše da Haier ne proizvodi konpresore i da koriste kvalitetne kompresore od Michubishi, Toshiba, Panasonic... Dakle ako je stvarno tako najvažnija komponenta je od japanca Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Daikin i Gree su se udruzili u proizvodnji https://www.frigotrade.com/blog/3/daikin-industries-i-gree-electric-appliances-udruzivanje/ To sto ti pise Mitsubishi na kutiji zato sto Deltron je zastupnik njih i Gree-a
Dvoumim se izmedu Gree koja se uklapa u buzet lako i ove gore Midea-e. Ako je Midea dobra i vrijedna doplate da idem na nju.
evo lijepe alternative od japanaca : ) HITACHI GRAC ENTRY inverter 18ka sa integrisanim wifi - Klima uređaji - OLX.ba
Top Jos daju i rabat 5-10% Znaci mogucih 1760km za japanski klimu 18ku Tesko da moze bolje za te pare. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
To ti je čisti kinez, kao i gree, ali se godinama pokazalo jako dobre klime provjeri na LUK-u linku: https://luk.ba/oznaka/klima-uredjaji-midea/ možeš dobiti popust za gotovinu do 20% nečeš se pokajati.
Evo Midea mi je first choice. Ove Sarajlije sa Hitachijem su komplikovane za ugradnju i potencijalnu garanciju. Usporedio sam tehničke listove. Ova midea se nosi sa entry hitachijem, dobit cu i dodatni popust na gotovinu i ugradnju Midea, a i garanciju jer je radnja u Živinicama. Po info dole, Midea je blago slabija u grijanju 4.3 na prema 4.5. ali bolja u hlađenju.
To je na +7 stepeni. Trebaš naći tehnički list i vidjeti koliko koja drži na - 7, - 10 i slično pa da vidiš koja je bolja. Ako su ti bitne te temperature.
Buraz, gdje cu to naci Boga ti, ova Midea je Nordic -25 ima grijace u vanjskoj jedinici. Obje vanjske jedinice i kod Hitachija i kod Midea su 38.5 kg. A pretpostavljam da Midea koristi Mitsubishi kompresore. U revievima više Gree lomo stavljaju na prvo mjesto a ista je jeftinija isd 719
Mislim sa ovi lažu da je nordic model ove all easy pro Nek ti dostave tačnu oznaku vanjske i unutrašnje Ma de ba ti grijači nisu toliko bitni pa dosta daikin micibusi ih nema a cijene preko 2 milje hehe Sigurno eto oni ne znaju za to
Kodmene tetka je uzela kod tih Sarajlija hitachi nisam imao problema Mada jest da nema ovde servisa u tk to jest mahana Edit koju god uzmeš Nedaj monterima da se prave pametni Da ozracuju klimu kao nema potrebe da se vakumira.. Evo kolega uzeo 2 identične klime 18ke Ova sto nije vakumirana bruji puno glasnija Nesto bruji u odnosu na ovu koja je ispravno ugrađena Čitava filozofija radi 10 minuta posla Mislim da je ova midea iako nije nordic Jaca od ovog hitachija Nećeš pogriješiti sa midea Moja odabir je Vivax y (midea oasis) Hitachi Midea Gree
Svaka klima ima svoj tehnički list sa krivuljama i svime, koliko kW daje, koliko decibela, sve na određenim temperaturama itd. Ako ne možeš naći na internetu nek ti daju oni koji je prodaju. Ne daješ male pare i klima kad se postavi ne mijenja se dok ne crkne osim ako je teški promašaj, zato dobro istražiti prije postavljanja a onda prst u uho. Ako. Ima eurovent certifikat tu bi trebao onda imati sve pouzdano, a ako nema vjeruješ na riječ proizvođaču
Ima eurovent ali nema nigdje tih tvojih krivilja, tražio na netu. @Mujka piše ovaj model. MIDEA ALL EASY PRO MSEPCU-18HRFN8-QRD 5 kW inverter-R32 što mislim da je nordic?!
To nije nordic verzija Ali opet je dobra edit: imaju valjda ta 2 modela, sad koji je koji hajd ga znaj... jer su specifikacije pomješane jedna je kapaciteta 5.5 a druga 5.8 kw ... MSEPCU-18HRFN8-IE/ MOX430-18HFN8 - mislim da je ovo nordic verzija 5.8kw MSEPCU-18HRFN8-QRD0GW - a ovo 5.5kw