Grijanje/hladjenje u kuci/stanu i potrosnja

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Reznor, Jan 7, 2023.

1. dams82

dams82 Overclocker

Kod mene je takva jedna. Dere evo treću zimu, ne gasi se. Ja zadovoljan pravo.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Haker likes this.
  2. nivla

nivla Komšija

rodjak isto hvali da je dobra hisense i 12 i 18

Haker likes this.
  3. selvin

selvin Moderator

Sacekaj da ti i @mobsterc da misljenje, mozda ima sta bolje u tom rangu. Da ne bude da je covjek dzaba prostudir'o, kad ga vec imamo na forumu iskoristi ga :D

4. dams82

dams82 Overclocker

Pa za ove pare teško da ima šta bolje, a i sumnjam da je mobsterc studirao ove jeftine, koliko se sjećam pisao je o nekim boljim modelima....

zoi likes this.
  5. zoi

zoi Veteran foruma

Ako te interesuje kakav je ovo model to nađeš nekog servisera i pitaš. Ko je otvorio i vidio staje unutra zna kakva je, jer je na internetu teško naći tehničke podatke ako nema eurovent certifikat. Ako ima onda je lahko, nađeš taj certifikat, vidiš i uporediš.

6. dams82

dams82 Overclocker

Ne znam koliko su serviseri iskreni. Svi hvale one klime koje oni prodaju, a kude one druge.

7. mobsterc

mobsterc Overclocker

Po nazivu 18ka a te specifikacije su od 12ke, a tesko da moze valjati 18ka za 1150.
    Nisam nesto hisense istrazivao, od jeftinijih midea i to je ono sto smijem preporuciti.

8. zoi

zoi Veteran foruma

Pa dobro, podrazumijeva se da nađeš servisera kojem vjeruješ da će ti iskreno reći. Nisam mislio da ode u neku random prodavnicu/servis i pita.

9. dams82

dams82 Overclocker

Povjerenje se gradi, a ako imaš nekog od povjerenja ne pitaš jarana koji će pitat na forumu kakva je klima koju si nacunj'o da kupiš.... Ni moj serviser nije bio oduševljen kad sam mu rekao koju sam klimu kupio da ugradi, on se zaklinje u mideu, meni bila skupa, ali nije on rekao da ne valja nego samo navlači vodu na svoj mlin tj preporučuje ono što bi on sebi ugradio.... Kad sam kupio drugu pozitivno se iznenadio jer je vanjska jedinica još veća i teža....

10. mobsterc

mobsterc Overclocker

Koliko vidim nabili su cijene za mideu, onda bi radije isao na hitachi ako su midea 18ke dosle do 2k

11. dams82

dams82 Overclocker

Imam je ja, za te pare je extra, kod mene već treću godinu, zimi grije, ljeti hladi. Malo koja dobra 12ka se može uzeti za ove pare.... Grije nekih 50ak kvadrata za koliko je i predviđena.... Jedino što ne znam koliko će trajat, ali već se isplatila gledajući koliko štedi u odnosu na pelet....

12. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ja mislim da je greska u spec na slici

dams82 likes this.
  13. dams82

dams82 Overclocker

Pa extreme save 18ka bila 1600KM prije malo više od dvije godine, a ja ovu hisense platio 1192... Ne vjerujem da i sad ima nekih razlika....