Ili kako ga ja zovem AH Raider zbog copyright folova i Epic i Unreal 4 guidelines. Model je 97% identican zamjenjeno par sitnica da se izbjegne copyright. Ko je imao komp 1998 nema sanse da nije barem instalirao Comanche 3 . Nisam neki inzinjer za lightning u Unreal 4 obicno koristim Marmoset za prezentaciju modela ali eto ovaj put direktno iz Unreal 4 . PBR teksture vise skinova, puna animacija i funkcionalsnot vozila itd. Model napravljen od nule, hi poly, low poly teksture, skining u 3ds max i onda kodiranje u Unreal 4. Skinovi napomena osvjetljenje je bazirano na default skinu tako da malo je off i prema mom standardu Vise na : https://erminascic3d.blogspot.com/2018/09/ah-raider-rah-66-comanche.html
Koliko se moze uzeti love za ovakav ili slican model ? Vjerovatno je razlika u cijeni i u kojem engine-u pravis model. Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
E hvala raja, oko 3 sedmice od hi poly do unreal 4 engine i da je u funkciji ukljucujuci kod, da ga prodajem jednokratno ili da pogodim posao ide oko 1000$, tj da se odreknem prava na njega . Ali to je samo za low poly sa jednim skinom svaki skin dodatno se naplacuje. Prednost PBR sto je model pogodan za sve engine kada se kupi sa turbo squid dok na unreal market place samo moze na unreal engine ili nekad bude da ga ga ripuje i onda ubaci u enigne drugi ali onda izgleda katastrofa jer export je uradjen za unreal 4 engine. Imao sam takvis slucajeva gdje maznu model i prodaju. Sada dok epic procjeni model pa dok izbace tovar nekih prepravki, imaju bas rigorozne mjere. Ovako ce ici na maret place pa se nakupi, na trubo squid ce biti cijena modela samo oko 200 do 250$ sa svim skinovima pa koliko se nakupi
Svaka cast Rapi ,jos jedno master dijelo! Jedinu zamjerku koju vidim je prelaz izmedju krila i trupa, neki AO ili slicno bi tu pomogao, ovako se vidi da je krilo samo "uglavljeno" u trup.
E hvala Vedo, zato sto je attachment krilo mora se skidati i stavljati. Ne moze biti u jednom komadu. A sada da trosim na poligone trupa nije ekonomicno.
MBT - 90 detaljan model sa MG turetom 4k texture pbr par skinova citav blueprint odredjen sve stabilno reaktivni armor addon ( nije prisutan u prezentaciji ) Imam detaljne uradjene, gusjenice i sve je povezano sa kostima ali jos nisam skontao kako da to uradim u UE4 a da model ne poludi, za sada koristi stari sistem. PS : Nikako mi ne ide environment od ruke u EU 4 engineu ali bice bolje, s obzirom da ne smijem izgubit puno vremena environment sklepan za par sati.
Super. Ne znam da li si na artstationu ali su i oni svoj market otvorili pa mozes probati: https://www.artstation.com/marketplace
Jesi gigant fakat Haj naleti heftu vamo kod mene da odletimo do Dice i Paradoxa da vidimo imaju li posla
E hvala drustvo zela ako dodjem neces me moci vratit nazad zavezem se za radijator pa ti gledaj sad, haha
German engineering at its finest, Odredjen za klijenta ali zadrzavam model za sebe i ide u Unreal 4 engine.
O Leoparda sam radio oko 20 tak dana Novi model AH-1 - Super Cobra Skinovi Svaki prijedlog, kritika dobro dosla
Bravo Rapi! Zaprati ovog lika, ja sam od njeg naucio bas dosta vezano za samo modeliranje i geometriju, vrijedi mu pregledati vecinu videa