novi pc

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by Sp3x, Nov 12, 2011.

 1. p4ja

  p4ja Komšija

  mislis i5 2500K
   
 2. gilla

  gilla Aktivista

  Da ne otvaram novu temu ovdje cu.
  Hoce friend da uzima novi pc, nešto je gledao po piku, pa rekoh da ovdje pitam da se ne zezne tamo ako može uzeti novo u shopu.
  Budžet 600KM, samo centralna znači. Trenutno mu je mislim 17" monitor, s tim da bi u dogledno vrijeme uzeo neku cc 20-ku. Uglavnom multimedija, sigurno neka igra( fpsovi) itd. NIje neki zahtjevan korisnik, zadovoljit će se i sa manjim rezolucijama ako do toga dodje.
  Eto neka je naglasak na gpu, cpu i kvalitetnoj matičnoj( naravno pod pretpostavkom da se za te pare može uzeti nešto kvalitetno). 2 ili 4 gb rama nebitno , može se nadograditi poslije, iskreno ja ne znam više ni kako se kreću cijene rama. Pretpostavljam da hdd nisu skupi, ali eto ako se tu može šta uštediti bujrum.
  Također lokacija nebitna dok je moguće dostaviti u Sarajevo.

  ps. našao je neku ponudu na piku za 550( cpu amd 3*2.7 nije rekao koji tačno, 4gb RAM, gti 230 1gb ddr5) molim mišljenje? I kakva je gts450 1gb ddr5?

  zahvaljujem unaprijed
   
 3. daj posalji taj link od konfiguracije,a ta kartica nije losa ako vec nije zahtjevan korisnik kao sto kazes,nek proba naci polovnu 6770,ona je onako simpaticna a nebi trebala biti skupa polovna.
   
 4. gilla

  gilla Aktivista

  Nemam ti link, on je nešto našao pa mi telefonom javio. Ugl. reći ću mu da mi senda link.