Nvidia Blackwell RTX 50-Series

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Picoooka, Jan 4, 2025.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

2. Peacemaker

Peacemaker Aktivista

3. Picoooka

Picoooka Komšija

Last edited: Mar 17, 2025
    bojler likes this.
  4. p4ja

p4ja Komšija

treba samo ovu seriju ispod ganjat, svaki dan na redidtu dvije do tri riknu, al svaki dan… nekakav si u firmaware izbacili iz nvidia, doslovno iz kutije lik upalio da igra i nakon dva sata dvije cize preko ekrana… strasno sta se desava, brate ne smijem driver instalirat majke mi

Picoooka likes this.
  5. Picoooka

Picoooka Komšija

Ne smijem ni ja :D idalje sam na onom iz augusta 560.94

6. dmr

dmr Veteran foruma

Kod mene su najnoviji :D

7. Peacemaker

Peacemaker Aktivista

Trazeci kartu u zadnjih par sedmica, bio sam u kontaktu s mnogim anonimusima kroz discord i ostale tech social mreze.

Ne branim gigant korporacije ali treba biti receno, prosjek znanja korisnika je znatno pao. Amerika je vecinom prestala odgajat' djecu u zadnje dvije decenije. Sve mekano, bez discipline, rezultat "medalje za sve ucesnike, ne samo za najbolje" mentaliteta. Znanje na nivou gt730 karte a kupio ovo:

Znaci, Astral na hastal za 4 milje i sta sad? Tip se ljuti sto ne moze postici najbolje test rezultate, daj mu sve gotovo na tanjiru ali instantno, bez ikakvog truda ili ucenja, sve samo da ne bude duze od tik tok videa.

Ponavljam, nvidia je definitivno ukakila stari i ove i prethodne generacije ali ne zaboravite da je svijet, pogotovo zapad, pun ljudi koji se blize sredovjecnosti a nisu odrasli.

ECeh likes this.
  8. zoi

zoi Veteran foruma

9. Reventon

Reventon Veteran foruma

Cirkus zivi, ismija se ko budala :D Cekam Hitlerovu verziju.

10. dmr

dmr Veteran foruma

Ukinuli physx? WTF :D

11. igor.g

igor.g Komšija

Dobro jutro. Community će već smisliti nešto za 32bit igre, ili container/wrapper ili dll sdk swap.

12. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa sto, nvidia ti kaze nemoj prodavati staru karticu, ostavi je kao dedicated physx :D

Stevie_Ray likes this.
  13. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Win-win za Nvidiju

Sent from my iPhone using Tapatalk

14. dmr

dmr Veteran foruma

znaci obje ce trositi 800W :D

15. Picoooka

Picoooka Komšija

16. ECeh

ECeh Aktivista

Jel ovo znaci za nas koji smo cekali pad 4070 i slicnih da cemo se ipak nacekati?

17. Picoooka

Picoooka Komšija

Problem je sto su skocile cijene novih RTX 40 zbog nestasice pa su i polovne jos uvijek skupe,a jos veci problem je sto zbog prenapuhanih cijena RTX 50 niko se ne odlucuje na prodaju RTX 40 nego imaju namjeru da ih zadrze i preskoce ovu generaciju grafa ili eventualno sacekaju pad cijena u naarednim mjesecima.

Ja sam u petak prodao TUF 4070 za 1100 km jer mi je bila visak nakon kupovine 4080.

ECeh likes this.
  18. Picoooka

Picoooka Komšija

19. mickey84

mickey84 Novi član

Da, poskupile su u nabavi 10-20%, + ih nema.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ECeh likes this.
  20. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Kupi 3090 ili 3080.