Online kupovina - diskusije

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Alibegovic, Sep 23, 2009.

1. dams82

dams82 Overclocker

Oooooooo, pa ušutio se komšo moj

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. zippoo

zippoo Veteran foruma

Suti,raskuci se :D

dams82 likes this.
  3. ibran

ibran Aktivista

Paket sa Temu stigao 25.10. sve normala što sam porućio jedino ova kamera sijalica malo zeza kod rotiranja, ovj Temu je zaživio teško da mu ko dohaka. Vidim iz cijelog svijeta se porućuje. U komunikaciji su vrlo ljubazni i susretljivi. Stvari koje sam porućio su za povremenu upotrebu i sve je zapakovano..

dams82 likes this.
  4. dams82

dams82 Overclocker

Ja naručio neku punjivu kućnu led lampu sa senzorom pokreta, vjerovatno je svima iskakalo, pošto je duga pola metra u paketu se slomila, nije pukla i radi, ali je kriva i ima zgužvanu plastiku. Pošaljem kao za povrat zbog oštećenja i kroz sistem je tako jednostavno da na kraju vrate kao kredit na računu za slijedeće narudžbe, a lampu mogu zadržat, vidi se da je sve sistem sam uradio bez ljudi, za 5 minuta vraćen novac, valjda to tako ide sa sitnim iznosima. Tako da je sve to nevjerovatno dobro napravljeno, nakon peglanja na aliexpress ovo je pravo osvježenje....

ibran and Reventon like this.
  5. Haker

Haker Veteran foruma

Evo meni kaze da je na carini paket, ssd ćemo vidjeti koliko im treba

6. dams82

dams82 Overclocker

Moj juče izašao s carine, ali x express ga još nije zabilježio.... Pošto je gužva i kod njih par dana stoji....

Haker likes this.
  7. Haker

Haker Veteran foruma

Nije više do kineza. Ugl eksta brzo doslo do bih

8. zoi

zoi Veteran foruma

Meni je paket također brzo stoga u BiH ali je na carini baš dugo ostao. Možda je i do xexpress, ne znam, ali uglavnom dugo sam ga čekao nakon dolaska u BiH.

9. Haker

Haker Veteran foruma

To je kako te potrefi. Meni je i od drugih isto tako znalo danima biti kod nas

10. Reznor

Reznor Overclocker

Stigao i meni temu, između ostalog i neki cpu cooler za 20 KM i MX-4 pasta :D

Vrlo uredna pošiljka, došla euroexpressovom novom vrstom dostave - kurir pješak :D

Malo mi žao bi momka morao se pješke uzbrdo penjati.

U torbi je bilo još temu pošiljki, naložio se narod pravo na to :D

11. dams82

dams82 Overclocker

Zanimljivo, prvi put čujem da je nekom stiglo s temu preko EuroExpress, ajd dobro je ako šire mrežu firmi u BiH koje dostavljaju temu, manje će bit usporavanja....

12. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Znaci mx4 je legit.

Ja sam evo veceras odradio prvu nardzbu. Mislim da sam uzeo mx6 jer sam jedino nju nasao od 8 grama.

Jos nesto sam stvari pored uzeo, pa bum vidil.

Btw bio sam dobio free gift tj 3 proizvoda za djabe da uzmem, medjutim kad sam otisao na checkout tamo mi je ipak uracunalo cijenu. Pa sam odustao od toga.

13. mobsterc

mobsterc Overclocker

Bilo ti je jos sitnim slovima da ces dobiti to ako potrosis tipa 180KM

p4ja likes this.
  14. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

ma ja, klasicni dark patterni u praksi. to prolazi kod ovih sto su tek online poceli narucivati, pa ljude emocije ponesu kad vide da ce nesto dzaba dobiti.

15. Reznor

Reznor Overclocker

Najjače im je ono kolo sreće :D
    Prvi put uvijek bude 1 more chance, a drugi put 64% off :D

16. mobsterc

mobsterc Overclocker

Meni je bilo 100% off, ako kupim drugih stvari preko 100$

17. ibran

ibran Aktivista

Ima i ona opcija razgovaraj s temu, gdje se nakon virtualnog javljanja direktno javlja osoba zadužena za kontakte. Sve odlično funkcioniše kod mene panorama kamera nešto šteka prilikom rotacije snimio i poslao nisam tražio povrat novca, oni odma izvršili povrat novca na račun. Ostao sam iznenađen jednostavnošću u komunikaciji, čekam još dvije pošiljke sa sitnim stvarima i jednim punjačem akumulatora. Što se tiće isporuke kod nas je usko grlo Carina i posle carine.

dams82 likes this.
  18. Haker

Haker Veteran foruma

Dodje mi ovo od.poste. Zar nije neka druga služba radila sa njima? Ili ta druga služba šalje preko poste za druge gradove [​IMG]

19. bhd

bhd Veteran foruma

Pa moraju da uberu 5 marki sto si dosao po to :)

20. dams82

dams82 Overclocker

Što su bezobrazni kod vas. Temu šalje do vrata i nije u redu da moraš ići na poštu preuzeti. Meni danas s temu došlo isto preko bh pošte (prve dvije xexpress) i donio mi brzi poštar, juče stiglo u Gračanicu, danas na dostavi. A inače prekjuče sam dobio na viber obavijest od HP Mostar da mi je poslano, inače temu dolazi preko crne gore, NTC Logistics firma preuzima pa ulazi na Hercegovinu, obično preko Trebinja pa ide dalje....