Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ja bih radije A35 za 350KM.

2. Haker

Haker Veteran foruma

Ne znam koji je mediatek u njemu, ali mediatek je postao dobar, gotovo je na razini SD. Ukucaj taj mediatek vs ekvivalentan snap dragon i izbacit ce ti sve.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

Hvala. Evo proguglah Exynos 1380 iz A35 vs Dimensity 6080, i Exynos je poprilicno u svakom smislu bolji. Mozda nadjem kakav dobar deal za A35

4. Haker

Haker Veteran foruma

Ne znam za taj exynos ali pogledaj dobro kako bateriju troši. 10% preformansi ništa ne znači ali ako cuga bateriju to je gore nego što je sporiji. Mada bih i ja proje samsunga

5. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Low end i midrange Exynosi su obicno ok. High end su problem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Haker likes this.
  6. zippoo

zippoo Veteran foruma

Da...exynos iz srednjeg i nizeg ranga bateriju trosi na kapaljku.

U principu,nebotno je sada koji je procesor ,Sd,Exynos ili Mtk u srednjem rangu,svi su u pet deka.

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

Sto se tice exynosa nemas brige, dobar je na bateriji. Na poslu nas troje imamo A55, a kolega je uzeo kcerki A35. Svi su zadovoljni. Softverska podrska ce sigurno biti bolja na Samsungu u odnosu na Redmi. Ako uspijes ubosti 256GB model jos bolje jer je navodno razlika u brzini memorije u odnosu na 128GB, ne samo u kapacitetu.

8. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

Hvala svima, na kraju mi je povoljno ispao redmi note 13 pro, s 1,5g gare.

9. Haker

Haker Veteran foruma

Ovo je dobar telefon

10. Reznor

Reznor Overclocker

Ali ružan

11. Haker

Haker Veteran foruma

Zadnja bitna stvar, kad staviš masku svaki je isti

12. selvin

selvin Moderator

Da nisam vidio naslov, mislio bi iphone 17 :) Steta sto nemamo pixela u radnjama.

13. Haker

Haker Veteran foruma

Sa googlom smo osuđeni na svercere nažalost

14. Reznor

Reznor Overclocker

15. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

16. NaLe!

NaLe! Aktivista

^ a da ne govorimo da imaju samo 5 kancelarija u Bosni i Hercegovini, u koje se moraš javiti da ti odobre pristup. Sarajevo, Bijeljina, Bihać, Mostar ili Banja Luka...

Gore od one aplikacije za provjeru uplata PIO i MIO, gdje moraš otići u poreski ured za broj, gdje te tete gledaju kao da ti nisu sve ovce na broju, jer nisu nikada čule za to... Ali to makar imaš u svakoj opštini.

17. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja bas mislio preuzeti da imam potpis ali kurko...sta kazete,moras licno otici u neki od ureda hahah
    Najblizi ured mi je Bijeljina 115 km :D

18. NaLe!

NaLe! Aktivista

https://www.iddeea.gov.ba/bs/digitalno-predstavljanje/

zippoo likes this.
  19. selvin

selvin Moderator

Svugdje je licno, nema smisla nikakvo online preuzimanje. Samo sto u vecini drzava to mozes odraditi u MUPu, a kod nas samo u uredima IDDEEA-e.

Reznor and zippoo like this.
  20. Haker

Haker Veteran foruma

Tetka treba da mi dodje u aprilu kontam naruciti preko nje 9a i gledam jedini trenutno test ovaj. Opet baterija nije neka sreća tj stand by, gubi 1,4% po satu, meni samsung izgubi 2% preko noći.

Koristi li ovdje iko pixel 9 ili su u 9a opet stavili jadan modem?