Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Mislim da se moze naci Xperia P taman za te pare.

2. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ja sam razmisljao o Galaxy Ace 2.Ne znam ima li ovih telefona sto ste nabrojali u univerzalno.com ili vi preporucujete neku drugu radnju-u Sarajevu naravno?Nisam bas ljubitelj sony-a,samsung mi je drag i htc.Mislim,volio bi desire hd ili nexus s ali za ove pare znam da novo ne mogu naci

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

4. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Hvala na preporukama

5. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Radije bih Xperiu P nego Desire X. Xperia P ima vecu rezoluciju ekrana, bolju kameru, vise RAM-a, a i Sony je obecao JB za sve novije modele. Jedino sto kod HTC-a vidim kao prednost je baterija.

6. Reventon

Reventon Veteran foruma

Spooky je naveo da da mu negodi Sony, samo Samy ili HTC.
    Xperia P jeste bolje opremljena ali meni licno se nesvidja sto nema microSD slot, nekome je dovoljno tih 13GB sto ima na raspolaganju a uvijek postoji i Dropbox.

7. Haker

Haker Veteran foruma

Meni je sony uzasan, usrali su android samo tako, a dok taj njihov JB stigne, izaci ce i android 5.0

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

8. Reznor

Reznor Overclocker

Re: AW: Preporuka za smartphone

Ima uvijek CM.

Gesendet von meinem Xperia Neo V mit Tapatalk 2

9. Haker

Haker Veteran foruma

Jebes telefon kojeg moras iz kutije rutat i zajebavat se s tim. CM licno ne bih nikad stavio na mob.

10. Tir Anasazi

Tir Anasazi Komšija

Evo lego je Note II, international verzija (O2), al' je SIM free, 4.1.1. sa novijom verzijom stock ROM-a. Za sad mi sve fercera ekstra, ne znam preporucuje li se zezancija odmah sa ovim ROM-ovima, launcherima i sl. ili tek kad istekne garancija. Vidjeh ima i opcija gdje ne gubis garanciju ako odradis sve kako treba ali me hastra brickanja dok malo ne udjem u fol.

Na velicinu ekrana se relativno brzo navikne, dok multi-screen i SPen daju sasvim nove mogucnosti.

Gledam XDA forum, ono mozes do kijametskog dana citati koliko ima tema.

11. Haker

Haker Veteran foruma

Na tom telefonu sve fluidno radi, ne znam sto ti treba da se zezas oko romova.

12. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Ne treba se zezati sa ROM-ovima na tom fonu, najmanje do sljedece velike revizije Androida. Jedino bih stavio neki nebrandirani ROM ako taj ima nekog O2 "bloatwarea".

13. AdoSA

AdoSA Komšija

Mali update...

Kao sto sam spomenuo u par ranijih postova, buraz mi je uzeo nedavno Xperia Sola phon u BHTelekomu. Neki dan prespavao ujutru jer mu telefon nije zvonio :) kada je pogledao da vidi o cemu se radi telefon je vec preselio u vjecna lovista... i to nicim izazvan :D. Telefon je odma poslan na reklamaciju u Mostar.. Samo da kazem to jer mozda neko ima ovaj telefon zapikan.

Jos kad pomislim koliko sam ga pegl'o da ROOTa i stavi neki drugi ROM hahahaha da sam ga premunt'o sad bi imo svakog osnova da me udavi ko macica

14. Tir Anasazi

Tir Anasazi Komšija

Od bloatwarea doslovno samo jedna aplikacija vezana za O2 i nju sam uninstalirao uredno. Ostalo cisto k'o suza.

15. Reznor

Reznor Overclocker

Re: AW: Preporuka za smartphone

Haker niko te ne tjera da stavljas CM. Ali na kraju, kad hoces staviti nesto novije od stock Gingerbreada (koji radi odlicno), a nemas bas izbora (ICS je katastrofa na Neo/V) i CM je dobra alternativa. Evo kod mene je trenutno CM10.1 i sve radi odlicno. Ne znas dok ne probas.

Gesendet von meinem Xperia Neo V mit Tapatalk 2

16. Haker

Haker Veteran foruma

Kazem da je Sony spao na razinu LG kada je update u pitanju, i ne zna svako instalirat rom. Ja licno kad kupim telefon ostavim stock i cekam zvanicni update. Zbog toga u buducnosti samo nexus ganjam.

17. ColdFire

ColdFire Overclocker

Sola je fin mobitel samo sto je natrpan sa sony shitom :) za nekog casual usera phone je regulara :) to ti buraz nije imao nafake :lol: valjda nije otkaz dobio :lol:

18. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

E ovako jaran mi nudi Samsung galaxy s advance.Cini mi se pravo fin hw sto se tice.Koristen je manje od 3mj i nudi ga za 400KM Mislim da je nov oko 460.Nije nista radio na njemu oko roma jer nije power user.Sta vi mislite o ovom tel?

19. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ekstra telefon, skoro sam ga zeni kupio, al daj jos 60km i kupi novi pobogu brate.
    Navodno ce dobiti JB update sad u januaru tako da je i to jedan plus.

20. Haker

Haker Veteran foruma

Ako je sa validnom garancijom, onda bolje taj star tri mjeseca nego nov iz univerzalnog.