PS3

Discussion in 'Igre i konzole' started by GW, May 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. GW

GW Moderator

Nekoliko pitanja o PS3:
    1.kada ce stici u BiH?
    2.Da li ce odmah biti cipova (dzaba ti PS3 ako moras dati 50$ za igru,ili koliko vec)?
    3.Koliko ce kostati (otprilike)?
    4.Sta je sa diskovima? Da li ce pocetne igre biti na dvd-u ili ce se odmah furati blu-ray?
    5.Da li ce imati smisla igrati na standardadnom tv-u (no hd or nothing)?

2. Chem

Chem Komšija

1.odmah(nakon 6 mjeseci)
    2.mora
    3.500 $
    4 i 5 .google :mrgreen:

3. ming

ming Veteran foruma

BlueRay od prve, halali se sa piratima makar prve dvije godine. Cijena 500 baksa.

Naravno da ima smisla igrat na normalnom TV-u.

4. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

1. ako buse slucaj kao sa psp-om onda odmah za koji dan
    2. nece. ako odmah gledas na pirateriju kad konzola izadje, onda one i nisu za tebe. furaj pc igre.
    3. 600E
    4. PS3 cita skoro sve vrste optickih medija, ali igre ce dolaziti samo na bluray diskovima.
    5. da, ali nije to to.

5. GW

GW Moderator

5.dakle, nece vise biti izjava tipa "Ne zazaj se sa emulatorima, kupi konzolu,polovna samo 300 KM", jer ces za full experience morati kupiti hdtv koji sam kosta vise od racunara.

6. ming

ming Veteran foruma

Joj tebe, pa za full experience gledanje filma je potreba kino sala, koliko raje kupuje kino salu? I zali se nece da gleda film jer nema kino sale. :roll:

7. Neo Bahamut Zero

ali zato ce PS3 + HDTV da traju sigurno 6-7 godina bez problema i upgradea. da vidim koliko ce da izdrzi postojeci PC hardver za toliko vremena. a tv ne kupujes samo zbog igara...

8. Neo Bahamut Zero

nema sanse. PS3 ce da traje 7 godina minimalno prije izlaska nove konzole. nije to MS da ubije konzolu nakon manje od 5 godine...

9. Cobalt

Cobalt Aktivista

7 godina treba da traje ova nova gen.

Barem tako svi kazu. :smt001

10. Neo Bahamut Zero

od Sonyja se mozes nadati tolikom zivotnom ciklusu. nije to nista novo. mene samo interesuje kada da se nadam Bravia X televizorima da se pojave u trgovinama...

11. Cobalt

Cobalt Aktivista

Hell I now to.

Samo preskup je meni PS3.

Papar i biber. :x

12. Neo Bahamut Zero

PS3 nije ni namjenjen ljudima koji gledaju na svaku marku/dolar/jen itd. i koji ciljaju na pirateriju...

13. zilo

zilo Komšija

Prevedeno na naski PS3 je namijenjen guzonjama i onima koji ne znaju sta ce sa parama.

14. Blackmore

Blackmore Aktivista

Kod nas mozda da, ali u normalnom svijetu to i nisu neke pare. A otprilike isto kostaju najnoviji naslovi igara i za PC kao i za konzole.

Ja bih prije rekao da je PS3 namjenjen onima koji znaju sta ce s parama. Oni koji ne znaju sta ce s njima svaku godinu dana uzimaju novu, najjacu graficku karticu.

Moj rodjak iz Svedske je mislio uzeti 7900 GTX, ali sam ga nagovorio da uzme PS3. Izace ga i nesto jeftinije mozda, posto vec ima HDTV.

15. Cobalt

Cobalt Aktivista

Ma da a zasto gnjure na svakom forumu stranom da je skupo. :roll:

16. ming

ming Veteran foruma

600$ puno na zapadu?

Mozda nekom balavcu od 9 godina.

17. Neo Bahamut Zero

Ljudi najave 7 mjeseci prije cijenu, i onda ljudi kukaju kako je skupo. Pa jebiga mozes za tih 7 mjeseci zaraditi $600 i jos vise i ne misliti kako ces ostati kokuz kad uzmes PS3. Na domacim (a i stranim bogami) forumima ljudi se ponasaju kao da su iz Sonyja rekli "PS3 izlazi prekosutra" pa ne znaju sta ce i kako da ga kupe. Racunaj da ti u startu treba nekih 800E za kupovinu svega sto ti treba ukljucujuci i recimo igru/dvije.

18. kamikaza

kamikaza Aktivista

hocel grafika bit ono kao PS1 pa na ps2 triput bolja hocel i sad tako bit na ps3

19. FearLess

FearLess Aktivista

Naravno da ce biti.

A 600$ je skupo isto i na zapadu. Jes da oni imaju veca primanja ali prosjecno svima na zapadu 60% plate odlazi na kredite 10% na prehrambene namirnice i sta onda ostane za PS3.

20. Lamagician

Lamagician Komšija

Pa ako hoce kuce, vile, ferrarije itd. nek mu ide 60% na kredite. Ali inace vjeruj mi da je 600 eura ovdje u Becu za njihova primanja nista, bas nista...

A HDTV...pa covjece vrijedi ga uzeti ako nista drugo radi filmova, ne samo radi PS3.

Thread Status:
Not open for further replies.