Ultimativni filmski vodic

Discussion in 'TV, muzika, filmovi i serije' started by Esh, Aug 15, 2007.

 1. selvin

  selvin Moderator

  Pazite se s Batman-om :D
   
 2. Piroman

  Piroman Komšija

  +1, gledao danas u CC-u projekciju od 16:45! Sala bila možda 80% popunjena, sjeo taman u sredinu, idealno mjesto!

  Ne znam, ko kaže za ovaj film da je "onako" ili "predug",....nije zdrav....i to u najmanju ruku! Nolan je re-definisao riječ "EPIC" i sve ostale izvedene iz iste, nanovo! Ovaj bi se mogao odgledati više puta ovoga ljeta, valjda se bude prikazivao još i iza ramazana pa da ga odgledam i na "sit stomak"!? :smt003
   
  Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
 3. Sena

  Sena Veteran foruma

  Batman je PRE EPIC, odmah sam sada opalio soundtrack, sve je kako treba jedan blockbuster da bude, gluma, soundtrack, efekti, scripta, likovi, ma top, jedan od najboljih filmova koji sam ja licno odgledao, Nolan je presao samog sebe, gledao sam sva tri dijela, svaki je super, ali ovaj razvaljuje.
  @Piroman, i ja sam bio u 16.45, u kojem si redu sjedio?
   
 4. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Super Batman, samo mi je par stvari bezveze bilo.

  Prvo, Bane ispao placipicka, a prejak lik. Drugo, ono namjestanje kicme. Trece, nema radijacije. Cetvrto, kad Robin ubije na skladistu onu dvojicu, opuca namjerno u cisternu iza da se odbije metak i ovog ubije. Peto, how the fuck se batman vratio u Gotham i kako je u njega usao? Naravno, kako je nasao i onu ribu? Ima jos /facepalma ali sve u svemu super film.
   
 5. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Film je dobar, uzivao sam bas. Jos veceras nikad bolja publika od kako je izgradjen multiplex u Zenici. Puna velika dvorana. Znaci svi zagledani do kraja, bez price, cista uzivancija. Ali i meni je bilo par stvari beze, pa i ja da dodam:

  Kada koristi u onoj podzemnoj garazi EMP, pa nestane sve svjetla i auta se pogase, a on i dalje na motoru pici bez problema. KAd oni policajci sto su izasli iz kanalizacije pocnu jurisat na lose momke kod one zgrade, pa ovi svi iz automatske pocnu pucati kao ludi, a samo par policajaca od toga padne. PA onda kada Betmen ode sa atomskom u zaljev tamo, i sad explodira... pa gdje je tsunami? ako ta atomska moze razoriti sve u 10km, kako da nema tsunamija?
   
 6. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Bomba je eksplodirala iznad vode, inace ne bi bilo "gljive". Naravno, opet bi to prilicno unistilo grad ali sve za dobru scenu :) Ima tih stvari tokom citavog filma, bilo je par kolektivnih facepalma u kinu :D
   
 7. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Odlicna komedija sa Will Farell-om (legenda) izlazi:

   
  Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
 8. senad_986

  senad_986 Komšija

  @Piroman i Sena: U kojoj ste sali gledali film? Onoj najvecoj? Vidim na stranici CC-a da ima projekcija u 15:40 i 16:45, pa kontam, grehota je Batmana gledati u onim manjim salama. :)
   
 9. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Evo sta sam stavio da mi se skida sa torrenta:

  - Get the Gringo
  - Intruders
  - Iron Sky
  - Lockout
  - Mission Impossible (zadnji)
  - The Raven
  - The Sunset Limited
  - The Girl With a Dragon Tatoo
  - The Awakening

  Bit ce zabavan vikend. :)

  Sad stavio 'Inception' da odgledam. Meni licno jedan od boljih filmova u zadnjim godinama:

   
  Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
 10. Piroman

  Piroman Komšija

  Ja sam gledao tu projekciju od 16:45 i bila je u prvoj, velikoj sali! Inače ga ne mogu ni prikazati mes'cini u drugim salama, pošto je ovo "digitalni 2D" (u prevodu: što je FullHD na ovim plazmama/lcd-ovima) što ćeš primjetiti najprije na, naravno, kristalno jasnoj i super oštroj slici i žestokom kontrastu, potom na "ispeglanim" titlovima koji su sync-ovani u sec. a ne kao kod "klasičnog" prikaza gdje nekada rane, kasne, ili ih skroz izostave u nekim scenama! Ugl., otiđi i odgledaj što prije, pošto ćeš ga najvjerovatnije htjeti pogledati barem još jednom (minimum)! :smt003
   
 11. AdoSA

  AdoSA Komšija

  Lockout je kriza zestoka... al fakat

  Sent from my GT-I9100G
   
  Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
 12. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Guy Pearce mi je drag glumac jos iz filma 'Memento', pa zato ga stavio down. Vidjet cemo valja li cemu. :)
   
  Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
 13. bhd

  bhd Veteran foruma

  OFF :D Znal iko broj CinemaCity-a
   
 14. Esh

  Esh HWB

  033 567 267
   
 15. sumeir

  sumeir Komšija


  Sad sam htio da te nalijepim, kako čovjek u vremenu masovnih komunikacija nemože naći kontakt "firme".Stranica im je tako pregledan da nije ni čudo što pitaš raju :)
   
 16. Piroman

  Piroman Komšija

  Meni najjači "biser" sa te stranice što na naslovnoj uredno pišu termini prikazivanja svih filmova a kada otvoriš link "filmovi" ista lista samo bez ikakvih termina! :smt003
   
 17. Haker

  Haker Veteran foruma

  Upravo pogledao šišmiša. Baš je uživancija ovakav film sa efektima pogledat u kinu, prevenstveno radi zvuka. Očekivao sam lošiji film, ali meni je bio fantastičan, baš onakav kakav mora bit.
   
 18. sgt. bull

  sgt. bull Aktivista

  [​IMG]
  Fakat mi nije jasno kako ljudi ne znaju koristiti njihovu stranicu... nikad problema nisam imao...
   
 19. sumeir

  sumeir Komšija

  Meni lično nepregledna stranica.One nake "turundži" boje odvlače pažnju,i one prugice čim miš pomjeriš počnu "puziti" kontaš nešto će se otvoriti,i na kraju dugme za kontak (moje mišljenje)su trebali staviti baška ,dok sam se snašao u "džugli" boja i pretpostavio da kliknem o nama.

  Danguba brate.
   
 20. bhd

  bhd Veteran foruma

  Znaci Batman TOP TOPOVA :)