Upali GPU-Z i stavi da se osvjezava status, pokreni igru, i vidjet ces odoka kakve su temperature. Ne znam da li RivaTuner podrzava 3870X2, a ona je inace najbolja za monitoring.
Samo da pitam mozda je offtopic al et . Posto sam se opet vratio foldanju i comp folda na dan po 20 sati a ona 4 malo ga gasim.. nesta cackam u kucistu i tak.. pa me sada zanima kako da rijesim buku navece , po danu nesmeta i po danu cooler na 8800 gt je na 60 % a po noci 35% ali opet se cuje.. Cime bih mogao obloziti stranice i "pod" ? Dobio sam 1 osmicu thermaltake koja ce ubacivati zraka a imam u planu uzeti jos 1 120-ku da ubacuje takodje.. Nazad je jedna 120-ka koja vadi i jos 12 v na napojnoj.. sa temperaturama sam zadovoljan za sad , takodjer kroz 2-3 dana stize hladjenje za hdd :mrgreen: pokusavam sto vise sniziti temperature unutra jer kad uradim izolaciju , u slucaju da unutra bude vruce , vrucina ce ostajati unutra , tako da sada "racunam" dje kako sta ubaciti da fino hladi .. Znaci , cime da oblozim stranice i gdje se ima kupiti ? btw mogli bi otvoriti neku temu '' modding - pitanja '' pa da nekvarimo tvoj topic..
Vidio sam . Spuzva . Ali mene zanima koja spuzva , tacno , debljina , ako ima model neki gdje si kupio itd ..
Zaboravih kako se zove, uglavnom odeš u Penny i tražiš izolacionu spužvu. Čim uđeš desno kod tapetara je.
Ti foldas , jel tako :mrgreen: Odo sutra u penny da to kupim , samo jos da te pitam koja je debljina spuzve ?
Oko 1 cm. Imaj na umu da ti ta spužva neće pomoći ako imaš tonu ventilatora u kućištu i bučne diskove. Ona se stavlja na kraju kad si uradio sve ostalo. juka, prvo smanji te ventilatore na 5 ili 7v, zatim sredi kablove.
Fazon sa gumom sam vec stavio popunio neke dijelove al najvise mi smeta sto na stranici bocnoj ima rupa probusena kao za ulaz hladnog zraka , da mi je nju nekako zatvoriti..