Zdravlje

Discussion in 'Generalna diskusija' started by ibran, Mar 2, 2025.

1. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

sretno drug.

Reznor likes this.
  2. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Za dijagnostiku su No1. Preporuka definitivno. Da li se ceka malo duze nego kod drugih za termin, da. Da li vrijedi, definitivno.

Reznor likes this.
  3. Reznor

Reznor Overclocker

Pregled obavljen u Farahu dermatološki sad trebam ultrazvuk vjerovatno ću kod Smajlovića, jest u pitanju cista, ali zasad nije ništa opasno, trebam još samo provjeriti tkivo ispod, uglavnom zasad je ok :)

EL NINO CFC, zoi, Qler and 2 others like this.
  4. Reventon

Reventon Veteran foruma

To je cista koja se učahurila, pa si pomislio na najgore jer je na grudima. Inace su cesta pojava po cijelom tijelu. Bit ce to sve ok, ako i budes trebao operisati to je rutinski pod lokalnom anestezijom. Kod mene ih je supruga vise operisala kod Berberovića u Tuzli.

Reznor likes this.
  5. Reznor

Reznor Overclocker

Bolje spriječiti nego liječiti, jer za ovakve stvari nikad ne znaš, a kad saznaš može biti kasno. Imam bliskog člana porodice koji više nije s nama, a sve počelo s malim umorom, isto mlada osoba bila u pitanju. Ostavilo je posljedice na sve nas.

Last edited: Mar 21, 2025 at 9:45 PM
  6. zoi

zoi Veteran foruma

Honey and Health: A Review of Recent Clinical Research

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC5424551/

7. Haker

Haker Veteran foruma

Ah studije i rezultati istih, možeš i govno učiniti zdravim.
    Ja to ovako vidim. Jel bolji od šećera, definitivno, jel neki čarobni lijek, teško. [​IMG]

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

8. zoi

zoi Veteran foruma

Ne treba vjerovati studijama, pouzdaniji su postovi na redditu haha. Šta se sve neće na forumu, a posebno ovoj temi pročitati.

Aldiin likes this.
  9. Haker

Haker Veteran foruma

Daleko od toga, samo ja tako mislim. Forum je da se djele mišljenja, ti rokni pola tegle svaki dan who cares. Ja ti samo kažem da većina ljudi unese pet puta više šećera nego što im treba, od meda ima milion zdravijih namirnica. Isto tako da ne jedeš šećer i pojedeš umjerenu količinu ugljikohidrata, normalno da je se ok zasladiti medom. Kako god, glorificirani slatkis

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

10. nivla

nivla Komšija

ja ne smijem jesti svjezi med jer mogu fasovati infekciju
    da med podize neutrofile koji su meni kriticni i vrlo bitni ne bi mi davali injekcije filgrastima vec bi jedva docekali da daju med kad mi padnu neutrofili, vrlo za izbjegavanje kod hematoloskih dijagnoza kao moja i slicnih mojoj, najmanje godinu poslije hemoterapija
    da ne govorim o potencijalnim alergijama koje mozes fasovati od meda, pa djeci se zbog tog i ne daje med u prvim godinama zivota, zdraviji im
    je obicni krisalni rafinisani secer
    ja imam i gastroenteroloskih problema preko 20 godina, daleko se pogorsaju kad konzumiram med

11. selvin

selvin Moderator

Haker u svom stilu sa izvorima. Nikad nisam vidio nikog da preporucuje pola tegle meda. Med se unosi u kasikama, jedna ili dvije. Nije to slučajno. Naravno da nije magicni lijek koji stiti od smrti. Ali pisanje gluposti poput izjednacavanja sa rafiniranim secerom i slatkisima spada vec u sfere teorija zavjera.

Pelikan and zoi like this.
  12. Aldiin

Aldiin Overclocker

Trebao bi ga ja povesti da vidi kako se vrca med i šta znači ustvari pravi med.