All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Haker

Haker Veteran foruma

Ne igra, ali ako voziš normalno 6l magistrala, 7l auto put. Npr ja dok sam c5 vozio 7.1 prosječna, deda po magistrali, strogo ograničenje 5.0.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Last edited: Jun 18, 2024
  2. XTRage

XTRage Veteran foruma

@dino73n @dams82 sta mislite koji bi bio ziheraski interval za provjeru/zamjenu kanalnog remena ?
    Na 170k je vizuelno jos dobar i roleri/zatezaci tihi ali ne zelim zaglaviti :D Pogotovo jer pogoni vodenu, tu nema vise ni metra dalje voziti.

3. dams82

dams82 Overclocker

Idu oni do 200k,osim kad se vizuelno vidi da je loš, ja bih to zamjenio da sam na tvom mjestu. Remen, rolere i pumpu vode, remenicu alternatora takođe ako je s kvačilom i remenicu radilice ako je plivajuća.

4. XTRage

XTRage Veteran foruma

A ovaj roler/kvacilo na kompresoru klime ?
    I da li uzimati nove sarafe za sve ?

5. dams82

dams82 Overclocker

Pa na klimi ima ležaj, zna i on stradati na mazdama. Najbolje komplet remenicu s kvačilom zamjeniti. Ali to opet najduže traje od svih komponenti. Šarafe ne treba iako dođu sa španerima često u paketu. Nema na njima opterećenja nekog.

6. XTRage

XTRage Veteran foruma

Hvala.
    Meni ce najbolje biti uzeti novije sad dok je sve u najboljem redu :D
    Inace cu potrositi par hiljada eura narednih 50k kilometara u opsesiji da je sve tiptop :D

dams82 likes this.
  7. Haker

Haker Veteran foruma

Sta ti je psiha. Tako sam i ja da ne uložim u staro biciklo 500km kupim novo od tri milje

8. dams82

dams82 Overclocker

I jesi se zajebo?

9. AggressoR

AggressoR Komšija

Imam u dva sluzbena golfa taj motor (oko 100-110 ks), fino zaljepi za sjediste ali preko 2500 obr vec se osjeti da fali snage i obrt, dok alfu povuce tek na 2000 kako treba i do 5500 vuce (isto dizle).

Nego danas sjednem u golfa 6 1.6 TDI, provozam i jos uvijek ne mogu da SHVATIM da ljudi daju po 14000 KM za to cudo, imam osjecaj da je moj grande punto iz 2007 godine unutra kvalitetnije uradjen nego taj golf iz 2012 godine.
    Smatram da je bolja opcija uzeti NE tako ocuvan grande punto 1.3 od 90KS, ulozit u njega ako treba 2000 - 3000 KM (u najgorem slucaju, mozda je i ovo previse) i dobit ce sigurno bolje auto, jeftinije.

10. Eldorado

Eldorado Komšija

jel kod Evoque fordov motor?

11. Haker

Haker Veteran foruma

Nisam jer sam zadovoljan sa novom igračkom, jel mi stvarno trebala, to ne.

dams82 likes this.
  12. Reznor

Reznor Overclocker

Sve zavisi kakva je oprema. Evo ja vozim baš danas isti auto, ali 2.0 TDI, sportska sjedišta, jako udoban za voziti.

13. Qler

Qler Veteran foruma

Danas rodjak sa Octavia 2.0 TDI 150KS

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

Al ga laze sat lovacki, nabrati stvarnih 240 nema teorije sa 150 konja i tim prenosima mjenjaca.

15. AggressoR

AggressoR Komšija

Ne znam kakva oprema moze biti za to godiste da vrijedi 14 000 KM, nije to passat (makar).
    Tvrda plastika gdje god se okrenes.

16. mobsterc

mobsterc Overclocker

Moze ako je 'ćipirana'
    Doduse, onda nije vise 150 nego 190ks :D

17. XTRage

XTRage Veteran foruma

Zavisi koji evoque, ima dizel pezo, dizel vlastiti, benzin ford (tj. mazda 2.0 sa turbom) i benzin vlastiti.

18. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Jel pliva?

19. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ma i za 190 je 240 puno, rekao bih da je za 150 kapak 220 a za 190 kraj na 230.

Ali nije prvi put da se slika ova okta na 240-250, cisto matematicki nije moguce.

20. selvin

selvin Moderator

Jos na 3k obrtaja, ostalo lufta do 270 :D Sto ti je reci skoda. Radar je nikad ne skida doduse.