Doljani - metković je prvi na listi za izbjegavanje. Toliko prelaza ima na kojim nema gužve ili je mnogo manja plus bliže.... Evo kolega Emir je snimio kako olakšati putovanje i izbjeći gužvu.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ma na Metkovic samo do Zaostroga/Drvenika ko sto Dino rece. Ja isao kad sam u Podace, to je najblizi put i nije bilo guzve, doduse juni bio prosle godine. Sve sjevernije je bolje na Bijacu ili Imotski. A Kamensko za jos sjevernije. A da li Risovac ili Kupres, zavisi odakle dolazis. Btw. ja bih isao na Zenicu, tj. preko Doboja da je malo bolji put od Tuzle pa onda na Kupres. Ali ovako se radije patim na Sarajevo.
I ja sam ih preskocio ove godine. Isao na Bijacu, ali mi onda dosadio put, puno autoputa Isao sam previse sjeverno. Ma mi iz Tz kad idemo, moramo na loš put, ili prema Doboju ili preko Zavidovica ili Stupari/Kladanj. Ne zna se sta nam je gore.
Tuzla Doboj je u zadnjih 6 mjeseci dozivio opasno dobru rekonstrukciju. Krenulo je one Kovid godine polako od Šićke petlje i malo po malo i evo zadnjih mjeseci dogurali su do pred Puračić. Ono najgore sto su kamioni slomili je sad novo. A od Puracica do Gracanice je sve dobro. Od Gracanice do Doboja je solidno a dalje M17 je u OK stanju. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Iskreno nisam isao do Doboja dugo, zadnji put kad sam na Gradisku isao oko Nove godine. Do Lukavca jedan dio odradili super, i onda ostavili 100m do pred semafor rupe, ne znam zasto. Ne znam jesu to spojili kako treba, jer nije bilo prije mjesec-dva. Ali da se konacno nesto radi, radi se, pa makar i ta rekonstrukcija ako vec ne ide brza cesta.
Rade taj dio ove godine vise, prolazio sam vise puta, radi se treca traka na nekim dionicama. Ali to je samo jedan problem, imamo jos barem 5 problema od Tz do Sa
zanimljivo pogle ovo, ahmed iz libije testira : ) optima 20w50 #modrica #ahmed_mu_nb #علماء_المناخ #sonar #ليبيا_طرابلس_مصر_تونس_المغ... | TikTok shell 20w50 Ahmed MU NB (@ahmedmunb) | TikTok divinol 20w50 Ahmed MU NB (@ahmedmunb) | TikTok
https://olx.ba/artikal/62621292 Sta mislite i ovome, ako je tacan opis valjda je ok, plus benzin i nije strasna kilometraza. Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Sve je to super, ali trenutno vozaci kamiona su postali govna zestoka koji voze tu dionicu. Jucer privatno do Sirokog Brijega morao, poslje Kladnja kamion kolonu napravio, drugom jedva i ne sklanja se, dodje prosirenje prije tunea (dvije trake prema) frajer koji se nalazio odmah iza kamiona, prebaci se u traku za obilazak i lagano naspram kamiona, gotov pred samim tunelom se vrati iza kamiona tako da nas je od moguci 20 kola iza samo troje preteklo kamion. Odmah poslje toga od Olovskih Luka drugi kamion, kolona, ne sklanja se. Prosli Olove, popeli se povis Olova, prosli deponiju i meni na kraju dotuzi se vuci za njim (trece vozilo iza njega) preletim ga na prvom pravcu poslje toga, preko pune (cesto tu bude policija ali mene nije interesovalo). Do Sirokog dobro, na povratku Bradina, golf 7 (ili 6, ko svi su isti) ima rotaciona svijetla (nije standardno, tako da mislim da je vozilo za pratnju, jedna osoba u njemu), lagnao 50-60, i to srednjom trakom (za preticanje), niko ga ne obilazi nego voze malo iza njega (obe trake). Meni dotuzi jer se ne sklanja iz srednje, pokusam desnom on se prebaci u desnu, ja u lijevu i na gas, pokusao se ubacit u lijevu ali je zakasnio. Prije toga isto kamio je pravio kolonu prije Jablanice ali sam skrenuo da odmor tako je otisao. Kroz Srednje, fabija pravi kolonu, kisa lagao pada. Napravili su poslje Cevljanovica isto sad dvije trake prema Tuzli, frajer lagano krenuo desnom, obislo ga par kola i prebaci se u traku za obilaznje i lagnao 50, ne sklanja se. Prebacim se u desnu i da ga prodjem, negdje na pola njegovog vozila samo skrenu u mene, nekako stanem, frajer ni da pogleda, prebaci se u desnu i lagano nastavi, jos kad sam ga obilazio s lijeve strane smije se (stariji). Odmah poslje toga gospodja u Toyoti, 40-50 vozi, ali svaki put kad dolazio vozio iz suprotnog pravca prikoci, ako naleti kamion to je bjezanje skrzo desno i smanji brzinu na 20. Nekako sam uspio preletit je (realno, pretekao sam kolonu s njom na celu posto niko nije ni pokusava da je pretekne), zena ostade s vozilom iza, u jednom mementu zove i pita ima li gdje policije da je obidje preko pune. (za njom jos 5 vozila krenulo). I onda opet od Kladnja, skroz do Stupara kamion se vuce, pravi kolonu, tek poslje Stupada smo ga moglo obici. Djurdjevik, 3-4 vozila se samo ukljuce ispred tebe i onda lagano , 20 sekundi dok ubrza do 50. Oko 540 km i 12 sati voznje, katastrofa. Ali makar sam uzeo drugo vozilo, zeni. hhh
Auto skroz udure izgleda. Jedino sto je neko napravio zajeb kad je unosio jedne godine u knjizici kilometrazu i sto fali za 2 godine u ovlastenom servis, ali to je glupost fakat i mislim da se ne bi trebalo s tim zamarati. Ovako na oko, ovlasteni servis mu je definitivno bio blizu, a i koliko vidim svakako je uslikan ispred jedne mehanicarske radnjice. Sto se tice mehanike, motora i auta, tu su braca sa foruma
Ma ove knjizice ne uzimam za ozbiljno, svaki drugi malac u komsiluku ima neki pecat i moze popuniti. Javio sam se evo da pitam kad se moze pogledati. Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Provjeri limariju da nije bio u nekoj vecoj havariji. Ostalo mozes u ovlastenom servisu provjeriti po broju sasije. Kilometraza je bas mala, motor bi trebalo da je ok. Za te novce tesko da moze sta bolje.
Ma ja to i ja kontam svakako. Hvala na savjetima. Evo cekam da se javi. Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Covjek u dva pravca dozivio kao ja za godinu ali s obzirom da pretice kolone i svi voze presporo, vjerovatno je do njeg